9 Μαΐου 2025

Αλιευμένες γεύσεις από το βυθό του Σολομού

Τελευταία Άρθρα

Παχυσαρκία: Νέες προκλήσεις και αντιμετώπιση της νόσου

Η παχυσαρκία, μια νόσος που πολλές φορές παραμελείται και δεν θεραπεύεται επαρκώς, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα παγκοσμίως. Ο βαθμός παχυσαρκίας υπολογίζεται με

Μια Ασυνήθιστη Προοπτική: Το Θρησκευτικό, Το Πνευματικό και Το Κοσμικό Συναντώνται

Η συλλογή "Το Ανεξήγητο" του Βελγο-Κονγκολέζου φωτογράφου, Λεονάρντ Πόνγκο, αντιπροσωπεύει μια οπτική απόδοση των προσωπικών του εμπειριών στη Λαϊκή Δημοκρατ

Η σχέση της άσκησης με την υγεία του εντέρου: Ένα κλειδί για την ευεξία μας

Το έντερο αποτελείται από τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς που απαρτίζουν το εντερικό μικροβίωμα. Αυτά τα μικρόβια, βακτήρια και ιοί, έχουν πολλούς ρόλους στ

Η θαυματουργή δύναμη της τσουκνίδας για την αντιμετώπιση της ουρικής αρθρίτιδας

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια από τις πιο ενοχλητικές μορφές αρθρίτιδας, καθώς προκαλείται από την υπερβολική συσσώρευση ουρικού οξέος στο αίμα. Για χρόνια, η

Σχέδιο του υπουργείου Υγείας: Εφικτός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στα φαρμακεία

Πολλά από τα φαρμακεία της χώρας μας θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, στο πλαίσιο του εμβολιαστικού σχεδίου που εκπονεί το υπο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το ιδιαίτερο εστιατόριο στην καρδιά του φιόρδ Iris, γνωστό και ως “Μάτι του Σολομού”, προσφέρει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την απόλαυση των γεύσεων με την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Το Iris βρίσκεται στη Δυτική Νορβηγία και πλέει ελεύθερα στο πανέμορφο φιόρδ Hardanger.

Το ταξίδι ξεκινά από την ιστορική πόλη Rosendal, όπου οι επισκέπτες επιβιβάζονται σε ηλεκτρικά σκάφη για να φτάσουν στο Iris. Η διαδρομή είναι μια ευκαιρία για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα και να δροσιστούν με ένα σνακ στο νησί Snilstveitøy, όπου βρίσκεται το πλωτό σπίτι του κεφαλής σεφ, Anika Madsen. Η ιδιοφυής σεφ ανακαλύπτει συστατικά από τον ωκεανό και τα συνδυάζει με άγρια υλικά από τα γύρω βουνά για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Το εστιατόριο Iris αναδεικνύει την περιφερειακή κουλτούρα και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής. Η βραδιά ξεκινά από την προβλήτα του φουτουριστικού Salmon Eye και συνεχίζει με μια πολυαισθητηριακή υποβρύχια εμπειρία. Οι καλεσμένοι καθίστανται μάρτυρες μιας μαγικής εκδήλωσης όπου οι γεύσεις συναντούν την εκπληκτική θέα στους φιόρδ και τις οροσειρές. Κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών, οι καλεσμένοι μπορούν επίσης να απολαύσουν το δείπνο στη βεράντα του τελευταίου ορόφου κάτω από τα αστέρια, σε μια ψησταριά με ανοιχτή φωτιά.

Το Iris Expedition Dining προσφέρει μια εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο εστιατόριο. Κάθε πιάτο είναι μοναδικό και έχει το δικό του υπογραφή γεύσης. Η μενού ποικιλία περιλαμβάνει από τον περίφημο νορβηγικό αχινό μέχρι τον τηγανητό σολομό. Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζει είναι το “From sewer to hero”, όπου το ιδιαίτερο ψάρι-καθαριστής χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό μαζί με στρείδια και μανιτάρια.

Το εστιατόριο Iris έχει γίνει ανάρπαστος προορισμός για τους λάτρεις της γαστρονομίας από όλο τον κόσμο. Οι κρατήσεις έχουν ήδη μια μακρά λίστα αναμονής που ξεπερνά τα 2.000 άτομα, παρά τις περίπου 260 ευρώ της τιμής ανά άτομο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο είναι κλειστό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο λόγω των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Η εμπειρία στο βυθό του Σολομού είναι μια απόλυτα μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που αξίζει να ζήσετε. Ανακαλύψτε την ομορφιά του φιόρδ Hardanger και αφεθείτε σε μια κουλτούρα γεύσεων που συνδυάζει το φυσικό περιβάλλον με τη μαγευτική γαστρονομία.