26 Μαρτίου 2025

Αλιευμένες γεύσεις από το βυθό του Σολομού

Τελευταία Άρθρα

Σκοτεινές Προφητείες: Ένα απόκοσμο θρίλερ εμπνευσμένο από τον Παπαδιαμάντη”

ΈΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ φέρει μέσα του η χήρα Χαδούλα, αυτό της υποβαθμισμένης θέσης των γυναικών στην κοινωνία, και η απελπισμένη της αντίδραση στα αθώα κ

Σκύλοι: Το σύνδρομο της ουράς και οι επιπτώσεις του”

Το κούνημα της ουράς ενός σκύλου είναι ένα σημάδι χαράς και ευτυχίας. Όμως, η υπερβολική ενθουσιώδης κίνηση μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ενός αναπάντεχου

Μειώθηκαν οι δημόσιες δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη στην ΕΕ το 2022

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, το 2022 παρατηρήθηκε μείωση στις δημόσιες δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο μέσος όρος

Νοσηλεύτρια έπεσε θύμα επίθεσης από 15χρονη σε παιδιατρικό νοσοκομείο

Με την επιθετικότητα που εκδηλώθηκε εις βάρος μιας νοσηλεύτριας από μια 15χρονη ασθενή, ανοίγεται και πάλι η συζήτηση για το θέμα των παιδιών που φιλοξενούντ

Το μωβ είναι η νέα τάση στο μανικιούρ: Αποχρώσεις γεμάτες ποιότητα και στυλ

Το μπορντό, το μαύρο, το κόκκινο και το nude είναι οι δημοφιλείς αποχρώσεις που επιλέγουμε συνήθως για τα νύχια μας τον χειμώνα. Ωστόσο, αν ψάχνετε για κάτι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το ιδιαίτερο εστιατόριο στην καρδιά του φιόρδ Iris, γνωστό και ως “Μάτι του Σολομού”, προσφέρει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την απόλαυση των γεύσεων με την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Το Iris βρίσκεται στη Δυτική Νορβηγία και πλέει ελεύθερα στο πανέμορφο φιόρδ Hardanger.

Το ταξίδι ξεκινά από την ιστορική πόλη Rosendal, όπου οι επισκέπτες επιβιβάζονται σε ηλεκτρικά σκάφη για να φτάσουν στο Iris. Η διαδρομή είναι μια ευκαιρία για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα και να δροσιστούν με ένα σνακ στο νησί Snilstveitøy, όπου βρίσκεται το πλωτό σπίτι του κεφαλής σεφ, Anika Madsen. Η ιδιοφυής σεφ ανακαλύπτει συστατικά από τον ωκεανό και τα συνδυάζει με άγρια υλικά από τα γύρω βουνά για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Το εστιατόριο Iris αναδεικνύει την περιφερειακή κουλτούρα και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής. Η βραδιά ξεκινά από την προβλήτα του φουτουριστικού Salmon Eye και συνεχίζει με μια πολυαισθητηριακή υποβρύχια εμπειρία. Οι καλεσμένοι καθίστανται μάρτυρες μιας μαγικής εκδήλωσης όπου οι γεύσεις συναντούν την εκπληκτική θέα στους φιόρδ και τις οροσειρές. Κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών, οι καλεσμένοι μπορούν επίσης να απολαύσουν το δείπνο στη βεράντα του τελευταίου ορόφου κάτω από τα αστέρια, σε μια ψησταριά με ανοιχτή φωτιά.

Το Iris Expedition Dining προσφέρει μια εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο εστιατόριο. Κάθε πιάτο είναι μοναδικό και έχει το δικό του υπογραφή γεύσης. Η μενού ποικιλία περιλαμβάνει από τον περίφημο νορβηγικό αχινό μέχρι τον τηγανητό σολομό. Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζει είναι το “From sewer to hero”, όπου το ιδιαίτερο ψάρι-καθαριστής χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό μαζί με στρείδια και μανιτάρια.

Το εστιατόριο Iris έχει γίνει ανάρπαστος προορισμός για τους λάτρεις της γαστρονομίας από όλο τον κόσμο. Οι κρατήσεις έχουν ήδη μια μακρά λίστα αναμονής που ξεπερνά τα 2.000 άτομα, παρά τις περίπου 260 ευρώ της τιμής ανά άτομο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο είναι κλειστό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο λόγω των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Η εμπειρία στο βυθό του Σολομού είναι μια απόλυτα μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που αξίζει να ζήσετε. Ανακαλύψτε την ομορφιά του φιόρδ Hardanger και αφεθείτε σε μια κουλτούρα γεύσεων που συνδυάζει το φυσικό περιβάλλον με τη μαγευτική γαστρονομία.