Σε ένα τόσο τουριστικό μέρος, υπάρχουν εστιατόρια που προσφέρουν όλα τα σύγχρονα είδη γαστρονομίας στο πιο υψηλό επίπεδο. Παράλληλα όμως, οι τοπικές σπεσιαλιτέ κατέχουν εξέχουσα θέση σε πολλά μενού αξιώσεων, τόσο στα fine dining εστιατόρια και στα έθνικ εστιατόρια όσο και στις ταβέρνες με μαγειρευτά και στις ψαροταβέρνες.
Noble Gourmet Restaurant
Το Noble Gourmet Restaurant είναι ένα λιτά διακοσμημένο εστιατόριο με τεράστιες τζαμαρίες και ανεμπόδιστη θαλασσινή θέα στο Αιγαίο. Οι σεφ Γιώργος Τρουμούχης και Σπύρος Κουγιός δημιουργούν μια εντυπωσιακή γαστρονομική κουζίνα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές ροδίτικες συνταγές με τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Το εστιατόριο προσφέρει τέσσερα μενού για να επιλέξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εκτός από την εντυπωσιακή γευστική εμπειρία, η παρουσίαση των πιάτων και η εξυπηρέτηση από τους σερβιτόρους προσδίδουν μία ολοκληρωμένη νοητική εμπειρία.
Five Senses
Το Five Senses είναι ένα υπέρκομψο εστιατόριο με αιγαιοπελαγίτικη θέα στον κόλπο της Βλύχας. Ο executive σεφ Δημήτρης Κονταράτος και chef de cuisine Ανδρέας Δερμάτης δημιουργούν μια σύγχρονη δωδεκανησιακή κουζίνα. Τα πιάτα του Five Senses διακρίνονται για την ποιότητα και τις γεύσεις τους, όπως το φαγκρί μαρινάτο ημίπαστο, το καπνιστό φιλέτο φαγκρί και το πολύ καλό αρνί με μαγιονέζα μελιτζάνας. Η εστιατορική εμπειρία συνοδεύεται από την ρομαντική ταράτσα με θέα σε ολόκληρο τον οικισμό της Λίνδου.
Cesar Meze Bar
Το Cesar Meze Bar προσφέρει ένα γευστικό και καλοφτιαγμένο μενού με fusion διάθεση, εμπνευσμένο από την τοπική γαστρονομική παράδοση και διεθνείς αναφορές. Τις γεύσεις που ξεχωρίζουν είναι ο γύρος τόνου με τραγανά τάκος, το καπνιστό φιλέτο φαγκρί και το πολύ καλό αρνί με μαγιονέζα μελιτζάνας. Η εξωτική τοποθεσία του εστιατορίου κάτω από την Ακρόπολη της Λίνδου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία δείπνου.
12 Νησιά
Το εστιατόριο 12 Νησιά βρίσκεται στους υπέροχους κήπους του ξενοδοχείου Rodos Palace και προσφέρει νέα ελληνική κουζίνα με επιρροές από την παραδοσιακή κουζίνα των Δωδεκανήσων. Τα υλικά προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς και τα λαχανικά καλλιεργούνται στο μποστάνι του ξενοδοχείου. Οι executive chefs Μιχάλης Στάλας και Λευτέρης Καμπουράκης δημιουργούν μενού που συνδυάζουν τις παραδοσιακές γεύσεις με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.
Hellas
Το τρανίτο Hellas εξυπηρετεί παραδοσιακή ροδίτικη κουζίνα στη βοτσαλωτή αυλή και την πετρόχτιστη σάλα με λινδιακή σκέπαση. Ο chef patron Κυριάκος Ιακωβίδης και η top chef Ειρήνη Γεωργουδίου δημιουργούν ένα μενού εμπνευσμένο από την ροδίτικη κουζίνα και τα χαρακτηριστικά προϊόντα του νησιού. Τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι τα ντολμαδάκια με χειροποίητο κύκλαμι και γέμιση από γαρίδα, οι μόπλευρα με σάλτσα από αυγά ξιφία και ταραμά, καθώς και το καπνιστό αλλαντικό από μοσχάρι. Η ατμόσφαιρα του εστιατορίου είναι μαγευτική, με μία μεγάλη σάλα με τζάκι και μια πετρόκτιστη βεράντα που βρίσκεται σε έναν καταπράσινο χώρο.
Ο Ηλίας
Η ταβέρνα Ο Ηλίας στον ορεινό Έμπωνα προσφέρει την παραδοσιακή ροδίτικη κουζίνα. Ο Ηλίας Κωσταντάκης ψήνει εκπληκτικά πιάτα, ενώ η κα Ρούλα (Ζαφειρία) Πιπέρη ετοιμάζει παραδοσιακές γεύσεις όπως πέρδικα με κοκκινιστό τραχανά, κουλουσαφά (εντεράκια γεμιστά), λαμπριώτη, ρεβίθια με κατσικίσιο κότσι και μακαρόνι πλαστό με κόκορα. Το εστιατόριο προσφέρει επίσης διάφορα γλυκά του κουταλιού και τοπικά κρασιά.