Ο χειμώνας είναι εδώ και μαζί του έφερε τις πρώτες ιώσεις. Φέτος, λόγω διάφορων παραγόντων, η έξαρση των ιώσεων ξεκίνησε νωρίτερα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας. Η παιδίατρος και Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού, Λίλα Μπίμπη, μας βοηθά με μια πολύτιμη προτροπή για μια χειμωνιάτικη διατροφή που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας και των παιδιών μας.
Η δίαιτα μας πρέπει να είναι εποχιακή και νοστιμότατη. Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, καθώς μας παρέχουν τη θρεπτική αξία που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς. Η φύση για άλλη μια φορά μας προμηθεύει με όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί σωστά. Επιλέγοντας εποχιακά φρούτα και λαχανικά, είμαστε σίγουροι για την ποιότητα της διατροφής μας και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι είναι και πολύ πιο νόστιμα!
Για τους επόμενους 3 μήνες, ας επιλέξουμε για τα παιδιά μας και για εμάς μπρόκολο, παντζάρι, κουνουπίδι, σέλινο, καρότο, πράσο, σέσκουλα, λάχανο άσπρο και μωβ, σπανάκι και κολοκύθα. Ας επιλέξουμε επίσης εσπεριδοειδή, μήλα, αχλάδια, ρόδια και ακτινίδια, ως χειμωνιάτικα φρούτα. Για τα μικρά παιδιά κάτω των 3 ετών, ας περιλάβουμε και όσπρια, κάστανα, ώμους ξηρούς καρπούς ή τα βούτυρα τους στη διατροφή τους.
Είναι σημαντικό να δώσουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, με λίγη υπομονή και επιμονή. Μέσα από την μαγειρική, μπορούμε να τα ενθαρρύνουμε να ακολουθήσουν αυτή την υγιεινή προσέγγιση. Έτσι, με μια σωστή διατροφή και την κατάλληλη προσοχή, θα προστατέψουμε την υγεία μας και των παιδιών μας από τις ιώσεις και τις ασθένειες του χειμώνα.