5 Δεκεμβρίου 2025

Ένα ταξίδι στις νέες γεύσεις του street food στην Αθήνα

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το street food έχει αποκτήσει άλλη διάσταση και είναι πλέον η αγαπημένη γαστρονομική τάση στην πόλη. Ανακαλύψτε τις νέες προτάσεις για γλυκό και αλμυρό στην Αθήνα, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.

“Γεύσεις που ταξιδεύουν στην ψυχή, στο χέρι σας και στο δρόμο” – Ο Νέος Κόσμος του Street Food στην Πόλη

Η άποψη ότι το street food πρέπει να είναι γρήγορο και απλό φαγητό πλέον έχει αλλάξει. Υπάρχουν πολλά μέρη στην Αθήνα που μετέτρεψαν το γευστικό αυτό ταξίδι σε μία γαστρονομική εμπειρία. Ένας από αυτούς είναι η πίτσαρια Lisa στην περιοχή της Κυψέλης. Εδώ ο pizzaiolo Σταύρος Τσάμης μας χαρίζει πίτσες που απαιτούν προσεκτική προετοιμασία και ταιριάζουν τέλεια με ένα ποτήρι καλό κρασί. Ο γεωργιανός φούρνος Marili, ένας άλλος πολύ γνωστός προορισμός, μας προσφέρει λαχταριστά χατσαπούρι και πεϊνιρλί που συνδέονται με την ελληνική γαστρονομία.

Όσο για τα γλυκά, το Zillers Pastry Bar, το αδερφάκι του βραβευμένου εστιατορίου με αστέρι Michelin, μας προσφέρει μοναδικές γεύσεις σε γλυκά και viennoisserie. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε αρχοντικά γλυκά και να παρακολουθήσετε την προετοιμασία τους, ενώ το πρωί μπορείτε να απολαύσετε έναν ποιοτικό καφέ που συνοδεύεται από τα πεντανόστιμα γλυκά τους.

Το Moden, ένα άλλο αξιοσημείωτο μέρος, εμπνέεται από τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό. Εδώ θα βρείτε νόστιμα ψωμιά και γλυκά που είναι ώριμα για περίπου 24 ώρες και έχουν μια ξεχωριστή γεύση. Ο ζαχαροπλάστης Παύλος Τσιολέκας δημιουργεί γλυκά που γεμίζουν τον αέρα με την μοναδική τους μυρωδιά.

Τέλος, η παράδοση συνεχίζεται στον Κώστα, το θρυλικό σουβλατζίδικο που ανοίγει τις πόρτες του από το 1950. Μπορεί να άλλαξε την τοποθεσία του, αλλά ο Κώστας βρίσκεται ακόμα εκεί, παρασκευάζοντας τα αγαπημένα μας σουβλάκια με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις νέες γεύσεις που μπορείτε να ανακαλύψετε στην πόλη. Το street food έχει γίνει ένας κόσμος γεύσεων και εσείς έχετε την ευκαιρία να τον εξερευνήσετε.