3 Οκτωβρίου 2025

Ένα ταξίδι στις νέες γεύσεις του street food στην Αθήνα

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το street food έχει αποκτήσει άλλη διάσταση και είναι πλέον η αγαπημένη γαστρονομική τάση στην πόλη. Ανακαλύψτε τις νέες προτάσεις για γλυκό και αλμυρό στην Αθήνα, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.

“Γεύσεις που ταξιδεύουν στην ψυχή, στο χέρι σας και στο δρόμο” – Ο Νέος Κόσμος του Street Food στην Πόλη

Η άποψη ότι το street food πρέπει να είναι γρήγορο και απλό φαγητό πλέον έχει αλλάξει. Υπάρχουν πολλά μέρη στην Αθήνα που μετέτρεψαν το γευστικό αυτό ταξίδι σε μία γαστρονομική εμπειρία. Ένας από αυτούς είναι η πίτσαρια Lisa στην περιοχή της Κυψέλης. Εδώ ο pizzaiolo Σταύρος Τσάμης μας χαρίζει πίτσες που απαιτούν προσεκτική προετοιμασία και ταιριάζουν τέλεια με ένα ποτήρι καλό κρασί. Ο γεωργιανός φούρνος Marili, ένας άλλος πολύ γνωστός προορισμός, μας προσφέρει λαχταριστά χατσαπούρι και πεϊνιρλί που συνδέονται με την ελληνική γαστρονομία.

Όσο για τα γλυκά, το Zillers Pastry Bar, το αδερφάκι του βραβευμένου εστιατορίου με αστέρι Michelin, μας προσφέρει μοναδικές γεύσεις σε γλυκά και viennoisserie. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε αρχοντικά γλυκά και να παρακολουθήσετε την προετοιμασία τους, ενώ το πρωί μπορείτε να απολαύσετε έναν ποιοτικό καφέ που συνοδεύεται από τα πεντανόστιμα γλυκά τους.

Το Moden, ένα άλλο αξιοσημείωτο μέρος, εμπνέεται από τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό. Εδώ θα βρείτε νόστιμα ψωμιά και γλυκά που είναι ώριμα για περίπου 24 ώρες και έχουν μια ξεχωριστή γεύση. Ο ζαχαροπλάστης Παύλος Τσιολέκας δημιουργεί γλυκά που γεμίζουν τον αέρα με την μοναδική τους μυρωδιά.

Τέλος, η παράδοση συνεχίζεται στον Κώστα, το θρυλικό σουβλατζίδικο που ανοίγει τις πόρτες του από το 1950. Μπορεί να άλλαξε την τοποθεσία του, αλλά ο Κώστας βρίσκεται ακόμα εκεί, παρασκευάζοντας τα αγαπημένα μας σουβλάκια με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις νέες γεύσεις που μπορείτε να ανακαλύψετε στην πόλη. Το street food έχει γίνει ένας κόσμος γεύσεων και εσείς έχετε την ευκαιρία να τον εξερευνήσετε.