Τίτλος: Ανακαλύψτε κρασιά αξίας από έξι αθηναϊκά wine bars
Είναι συχνό φαινόμενο να επιλέγουμε να απολαύσουμε μια φιάλη κρασί αντί να προτιμήσουμε ένα κοκτέιλ κατά τη διάρκεια των εξόδων μας. Όχι μόνο είναι πιο ενδιαφέρον, αλλά καθιστά επίσης πιο οικονομική την έξοδό μας. Για αυτόν τον λόγο, ζητήσαμε από έξι wine bars της Αθήνας να μας προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους, κρασιά που μπορούμε να βρούμε στους καταλόγους τους με κόστος έως 20 ευρώ.
Ξεκινώντας από την κάβα του Lost Roots στο Θησείο (Ηρακλειδών 30, τηλ. 210 3457644), θα βρούμε αυτή την περίοδο τα λευκά κρασιά Μαλβάζια Αναστασίου και Δάφνιος του Δουλουφάκη, καθώς και το κόκκινο Λιάτικο του Λυραράκη. Στο Junior does Wine των Ιλισίων (Μαιάνδρου 5, τηλ. 210 7222883), θα βρούμε ένα εξαιρετικό Cabernet Franc του 2021 από το κτήμα του Νικολάου στη Νεμέα, το χαρμάνι Rízoma One του 2022 από το κτήμα Πρίφτη στην Αττική, ένα ευχάριστο και ελαφρύ Σαββατιανό, καθώς και το Marius του 2021, Vermentino M.Chapoutier Wines, ένα κρασί με εξαιρετική ποιότητα και τιμή.
Από το Psyche του Συντάγματος (Κορνάρου 4, τηλ. 210 3221271), μας προτείνουν το κρητικό Βηλάνα του 2022 από το Κτήμα Χαραλαμπάκη, το The Blender Rose του 2021 από το κτήμα Ακριώτου, ένα υβρίδιο Ασύρτικου και Μοσχοφίλερου από τις Πλαταιές της Βοιωτίας, καθώς και το ιταλικό ημιαφρώδες και ημίξηρο Cantine di Ora Lambrusco του 2020. Στο Κοπερτί των Πετραλώνων (Τριών Ιεραρχών 188, τηλ. 211 7503084), θα βρούμε σε αυτή την τιμή τον Βιδιανό Μαντινεία από το κτήμα Σεμέλη, καθώς και ένα ερυθρό Merlot από το οινοποιείο Νικολού. Στο Κάρολος wine bar της Νέας Σμύρνης (Ομήρου 41-43, τηλ. 212 1065556), μπορούμε να μοιραστούμε το The Duck από το κτήμα Φίλια Γη, ένα χαρμάνι από Μοσχάτο, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, ένα κρασί από τη Θεσσαλία, ευχάριστο και ελαφρύ που μπορεί να απολαυστεί μόνο του ή συνοδευτικά με φαγητό. Υπάρχει επίσης και η ροζέ εκδοχή αυτού του κρασιού, ένα blend από Syrah και Merlot με πλούσιο σώμα που αφήνει στο στόμα γεύσεις κόκκινων φρούτων.
Στο BoBo Wine Bar του Κουκακίου (Αναστασίου Ζίννη 36, τηλ. 210 9244244), μπορούν να σας προτείνουν έναν λευκό Ριζίτη, ποικιλία Βηλάνα από το κτήμα Ντουράκης, το οποίο ταιριάζει τέλεια με το πυθαρίσιο σκυρίανο τυρί τους. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε έναν κόκκινο Ριζίτη από το κτήμα Γκρενάζ ρούζ – μερλό, που ταιριάζει ιδανικά με πορτομπέλο μανιτάρια σοτέ.
Ανακαλύψτε τις εξαιρετικές ετικέτες από αυτά τα έξι αθηναϊκά wine bars και απολαύστε μοναδικές γευστικές εμπειρίες, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.