4 Δεκεμβρίου 2025

Έτσι γίνονται πιο υγιεινά τα αυγά: Το λάθος στο μαγείρεμα που ίσως κάνετε κι εσείς

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το νέομε τίτλο “Μαγείρεψε τα αυγά σου ακόμα πιο υγιεινά: Αποφεύγοντας τα συνηθισμένα λάθη” παρουσιάζει μια σειρά από νέες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε τα αυγά μας με τον πιο υγιεινό τρόπο. Το άρθρο επισημαίνει ότι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα αυγά μπορεί να επηρεάσει το προφίλ των θρεπτικών συστατικών τους και προτείνει τέσσερις συμβουλές για την υγιεινή μαγειρέματος των αυγών:

1. Επιλέξτε μια μέθοδο μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων: Προτιμήστε το ποσέ ή το βραστό αυγό αντί για τηγανητά αυγά ή ομελέτα. Αυτό βοηθάει στη μείωση των θερμίδων από επιπλέον λίπος.

2. Συνδυάστε τα με λαχανικά: Τα αυγά συνδυάζονται εξαιρετικά με λαχανικά και μπορεί να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες στο γεύμα σας.

3. Τηγανίστε τα αυγά σε σταθερό λάδι: Επιλέξτε λάδια όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας για το τηγάνισμα των αυγών. Αυτά τα λάδια παραμένουν σταθερά σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν οξειδώνονται εύκολα, αποφεύγοντας τη δημιουργία βλαβερών ελεύθερων ριζών.

4. Μην τα μαγειρεύετε υπερβολικά: Όσο περισσότερο χρόνο και σε υψηλότερη θερμότητα μαγειρεύετε τα αυγά, τόσο περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά μπορεί να χαθούν. Επίσης, οι ποσότητες οξειδωμένης χοληστερόλης αυξάνονται με τον χρόνο μαγειρέματος.

Παρόλο που το μαγείρεμα μπορεί να επηρεάσει τα θρεπτικά συστατικά των αυγών, η κατανάλωση αυγών δεν έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου σε υγιείς ανθρώπους. Είναι σημαντικό να κάνουμε τις βέλτιστες επιλογές για τον τρόπο μαγειρέματος των αυγών προκειμένου να ευεργετηθούμε από τα θρεπτικά τους οφέλη.