12 Μαρτίου 2025

Αλιευμένες γεύσεις από το βυθό του Σολομού

Τελευταία Άρθρα

Φύλλα Παπάγιο: Η Φυσική Υπερδύναμη Κατά του Καρκίνου – Αξιοποιήστε τα Φύλλα Παπάγιο στη Διατροφή σας!

Τα φύλλα παπάγιο είναι γνωστά για τα ισχυρά οφέλη τους. Η πλούσια σύνθεσή τους σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα τα καθιστά αναπόσπαστο μέρος

Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ: Πρωτοπόρα της ανάπτυξης στην Ελλάδα

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ αναδείχθηκε ως μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον τίτλο του Growth Pioneer στα φετινά «Growth Awards». Τα β

Παιδί: Προς μια υγιεινή διατροφή

Η διατροφή είναι ένας σπουδαίος παράγοντας για την υγεία των παιδιών μας. Όμως, πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα τρώνε υγιεινά; Η απάντηση

Ο Χορός των Πουλιών: Ένα Φάρμακο για την Ψυχή μας”

Σε μία εποχή όπου ζούμε στη βιαστική και αγχωτική αστική ζωή, συχνά παραμελούμε τις απλές χαρές που μας προσφέρει η φύση. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα

Ανησυχία στην Ιταλία: Επιδείνωση της κατάστασης με τον κορονοϊό

Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξητική τάση στα περιστατικά κορονοϊού, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το ιδιαίτερο εστιατόριο στην καρδιά του φιόρδ Iris, γνωστό και ως “Μάτι του Σολομού”, προσφέρει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την απόλαυση των γεύσεων με την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Το Iris βρίσκεται στη Δυτική Νορβηγία και πλέει ελεύθερα στο πανέμορφο φιόρδ Hardanger.

Το ταξίδι ξεκινά από την ιστορική πόλη Rosendal, όπου οι επισκέπτες επιβιβάζονται σε ηλεκτρικά σκάφη για να φτάσουν στο Iris. Η διαδρομή είναι μια ευκαιρία για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα και να δροσιστούν με ένα σνακ στο νησί Snilstveitøy, όπου βρίσκεται το πλωτό σπίτι του κεφαλής σεφ, Anika Madsen. Η ιδιοφυής σεφ ανακαλύπτει συστατικά από τον ωκεανό και τα συνδυάζει με άγρια υλικά από τα γύρω βουνά για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Το εστιατόριο Iris αναδεικνύει την περιφερειακή κουλτούρα και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής. Η βραδιά ξεκινά από την προβλήτα του φουτουριστικού Salmon Eye και συνεχίζει με μια πολυαισθητηριακή υποβρύχια εμπειρία. Οι καλεσμένοι καθίστανται μάρτυρες μιας μαγικής εκδήλωσης όπου οι γεύσεις συναντούν την εκπληκτική θέα στους φιόρδ και τις οροσειρές. Κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών, οι καλεσμένοι μπορούν επίσης να απολαύσουν το δείπνο στη βεράντα του τελευταίου ορόφου κάτω από τα αστέρια, σε μια ψησταριά με ανοιχτή φωτιά.

Το Iris Expedition Dining προσφέρει μια εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο εστιατόριο. Κάθε πιάτο είναι μοναδικό και έχει το δικό του υπογραφή γεύσης. Η μενού ποικιλία περιλαμβάνει από τον περίφημο νορβηγικό αχινό μέχρι τον τηγανητό σολομό. Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζει είναι το “From sewer to hero”, όπου το ιδιαίτερο ψάρι-καθαριστής χρησιμοποιείται ως κύριο συστατικό μαζί με στρείδια και μανιτάρια.

Το εστιατόριο Iris έχει γίνει ανάρπαστος προορισμός για τους λάτρεις της γαστρονομίας από όλο τον κόσμο. Οι κρατήσεις έχουν ήδη μια μακρά λίστα αναμονής που ξεπερνά τα 2.000 άτομα, παρά τις περίπου 260 ευρώ της τιμής ανά άτομο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο είναι κλειστό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο λόγω των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Η εμπειρία στο βυθό του Σολομού είναι μια απόλυτα μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που αξίζει να ζήσετε. Ανακαλύψτε την ομορφιά του φιόρδ Hardanger και αφεθείτε σε μια κουλτούρα γεύσεων που συνδυάζει το φυσικό περιβάλλον με τη μαγευτική γαστρονομία.