Υλικά:
– 3 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα
– 450 γρ. μαύρα φασόλια
– 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
– 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
– 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
– 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
– ½ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
– 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– Ξύσμα και 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προεραιτικά)
– 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– Λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1ο: Ετοιμάζουμε το ντρέσινκ
Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το μέλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2ο: Φτιάχνουμε τη βάση της σαλάτας
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε την κινόα, τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, την πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αβοκάντο και το φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 3ο: Συνθέτουμε τη σαλάτα
Προσθέτουμε το ντρέσινκ στη βάση της σαλάτας και ανακατεύουμε απαλά ώστε να αρμονιστούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Βήμα 4ο: Διατηρούμε τη σαλάτα
Ό,τι περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Απολαύστε τη δροσερή και γευστική Μεξικάνικη Πικάντικη Σαλάτα!