3 Οκτωβρίου 2025

Αναζωογονητική Μεξικάνικη Πικάντικη Σαλάτα

Τελευταία Άρθρα

Τα πολυσύχναστα γήπεδα της Αλεπότρυπας με την πανοραμική θέα της Αθήνας

Στην πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Αθήνας, την Κυψέλη, βρίσκεται ο λόφος Ελικώνα, γνωστός και ως Αλεπότρυπα. Στα σύνορα της Γκράβας με την Άνω Κυψέλη,

Το πιο θερμό Σεπτέμβριο που έχει καταγραφεί ποτέ

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus, ο προηγούμενος μήνας Σεπτέμβριος κατέγραψε ένα νέο θερμοκρασιακό ρεκόρ. Με μέση θερμοκρασία 16,38°C, ξεπέ

Γιατί δεν στεριώνει με τίποτα η μικροκινητικότητα στην Αθήνα;

Βρισκόμασταν στα μέσα του Οκτωβρίου του 2022 όταν η γνωστή υπηρεσία μετακίνησης Beat αλλάξε την επωνυμία της σε Free Now. Μαζί με την αλλαγή της ονομασίας

Αυτοκίνητο: Μειώθηκαν οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση νερού στην ΕΕ

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν καταγραφεί σημαντικές μειώσεις τόσο στην κατανάλωση νερού όσο και στις συνολικές εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο από το 2

Το μουστακαλίδικο τσολιαδάκι με την ηπειρώτικη ντοπιολαλιά

Ο μεγαλύτερος πλούτος μίας χώρας είναι η ποικιλομορφία της. Σε αυτήν την πολυμορφία περιλαμβάνονται και οι ντοπιολαλιές, εκφράσεις που αντικατοπτρίζουν τη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 3 φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα
– 450 γρ. μαύρα φασόλια
– 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
– 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
– 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
– 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
– ½ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
– 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– Ξύσμα και 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προεραιτικά)
– 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– Λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Ετοιμάζουμε το ντρέσινκ
Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το μέλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 2ο: Φτιάχνουμε τη βάση της σαλάτας
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε την κινόα, τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, την πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αβοκάντο και το φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 3ο: Συνθέτουμε τη σαλάτα
Προσθέτουμε το ντρέσινκ στη βάση της σαλάτας και ανακατεύουμε απαλά ώστε να αρμονιστούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Βήμα 4ο: Διατηρούμε τη σαλάτα
Ό,τι περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Απολαύστε τη δροσερή και γευστική Μεξικάνικη Πικάντικη Σαλάτα!