Συστατικά:
– 1 σακουλάκι πράσινη σαλάτα
– 1 κεφάλι μαρούλι ή ρόκα
– 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
– 2 μεγάλα πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες η μεγάλες κομματάκια
– 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
– 2 κ.σ. ελιές κρουτόν
– Σος βινεγκρέτ:
– 1/2 φλ. ελαιόλαδο
– 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
– 1/4 φλ. ζάχαρη (προαιρετικά)
– 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
– 2 κ.γ. μουστάρδα
– 1/4 κ.γ. ρίγανη, ξερή
– 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής:
1. Αφού πλύνετε πολύ καλά την πράσινη σαλάτα με άφθονο νερό, αφήστε τη να στραγγίσει και κόψτε την κατάλληλα.
2. Καθαρίστε το πορτοκάλι και κόψτε το, αφαιρώντας τις λευκές μεμβράνες.
3. Βάλτε όλα τα υλικά στη σαλατιέρα και προσθέστε τη βινεγκρέτ.
4. Για τη βινεγκρέτ, ρίξτε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη (προαιρετικά), το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το πιπέρι σε ένα μεγάλο βάζο.
5. Σφραγίστε το βάζο καλά και ανακατέψτε για μερικά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6. Απλώστε τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.