Μια ανανεωμένη σαλάτα που συνδυάζει το πλούσιο άρωμα και τη φρεσκάδα του χαλουμιού με την ευκολία και την υγιεινή των λαχανικών. Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης, ενώ ταυτόχρονα παρέχει θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την υγεία μας.
Υλικά:
– 1 και ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– 1 και ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό κρασί
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2 μεγάλα καθαρισμένα καρότα
– 225 γραμμάρια χαλούμι
– 100 γραμμάρια baby σπανάκι
– 2 μεγάλα πορτοκάλια
Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας προσεκτικά τα πορτοκάλια και κόψτε τα σε κομμάτια πάνω από ένα μπολ, έτσι ώστε να πιάσετε τους χυμούς τους.
2. Προσθέστε στο ίδιο μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι, το λάδι και τα καρυκεύματα. Ανακατέψτε καλά ώστε να συνδυαστούν όλα τα υλικά και να προκύψει το ντρέσινγκ της σαλάτας.
3. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόψτε τα καρότα σε ροδέλες και προσθέστε τις στο μπολ με το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε καλά ώστε το ντρέσινγκ να καλυφθεί ομοιόμορφα σε όλο το καρότο.
4. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήστε το χαλούμι για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
5. Αφού ψηθεί το χαλούμι, ανακατέψτε το baby σπανάκι στο μπολ με το ντρέσινγκ και τα καρότα. Ανακατέψτε καλά ώστε τα υλικά να αναμειχθούν εντελώς.
6. Τοποθετήστε τη σαλάτα σε πιάτα και προσθέστε από πάνω το χαλούμι και τα πορτοκάλια για να σερβίρετε.
Απολαύστε αυτήν τη δροσερή και γευστική σαλάτα, η οποία συνδυάζει τέλεια το γλυκό των πορτοκαλιών με την πικάντικη γεύση του χαλουμιού και τη φρεσκάδα του baby σπανακιού. Ένα υγιεινό φαγητό γεμάτο αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που θα σας δώσει ενέργεια και ισορροπία στη διατροφή σας.