ΝέοΗ Συνταγή για τη Μαγειρίτσα της Ανάστασης είναι ένα αγαπημένο πασχαλινό πιάτο που μας ταξιδεύει στην παράδοση και στην αρωματική κουζίνα της Ελλάδας. Ανανεώνοντας λίγο την συνταγή, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο αρωματική και νόστιμη εκδοχή της με μερικές προσθήκες και αλλαγές. Αφήστε μας να σας παρουσιάσουμε τη νέα, ανανεωμένη συνταγή για την αγαπημένη μαγειρίτσα της Ανάστασης.
Συστατικά:
– 1 κιλό συκωταριά αρνίσια καθαρισμένη
– ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
– 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
– 3 μαρούλια, ψιλοκομμένα
– 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
– ½ φλιτζάνι ρύζι για σούπα
– Αλάτι και πιπέρι
– 3 αβγά, χωριστοί κρόκοι από τα ασπράδια
– Χυμός από 2 λεμόνια
Τρόπος Παρασκευής:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.
2. Ρίχνουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει μια ελαφρώς γκρι απόχρωση.
3. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει. Στη συνέχεια, κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια.
4. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια της συκωταριάς μέχρι να πάρουν χρώμα.
5. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαρούλια, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
6. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον μισό άνηθο και 2 λίτρα νερό. Πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
7. Όταν η συκωταριά μαλακώσει, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά χωρίς το καπάκι. Ανακατεύουμε συχνά τη μαγειρίτσα.
8. Πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύουμε απαλά.
9. Αβγολέμονο: Χτυπάμε έναν κρόκο με το σύρμα ή το μίξερ μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
10. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τα προσθέτουμε αργά στους κρόκους, ανακατεύοντας με απαλή κίνηση.
11. Παίρνουμε με την κουτάλα της σούπας ζεστό ζωμό από τη μαγειρίτσα και τον ρίχνουμε πολύ αργά στο αβγολέμονο, χτυπώντας διαρκώς.
12. Ρίχνουμε τρεις κουταλιές ζωμό στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας απαλά.
13. Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε, απλά την ανακινούμε ώστε να πάει παντού το αβγολέμονο.
14. Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη!
Αυτή η ανανεωμένη συνταγή για τη μαγειρίτσα της Ανάστασης θα σας προσφέρει μια πιάτσα γεμάτη αρώματα και γεύσεις που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας την Πασχαλινή Κυριακή. Απολαύστε την στην αγκαλιά της οικογένειας και ανακαλύψτε την παράδοση και τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας!