4 Δεκεμβρίου 2025

Ανανεωμένη συνταγή παπαρδέλες με μπρόκολο και αυγό

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η συνταγή για πικάντικες παπαρδέλες με μπρόκολο και αυγό είναι ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από τις κλασικές παπαρδέλες ραγού. Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή με απλά υλικά και δημιούργησε μια νόστιμη γεύση που θα σε ενθουσιάσει.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
– 500 γρ. παπαρδέλες
– 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας τσίλι
– 1 κουταλιά της σούπας λευκό miso
– 1/2 φλιτζάνι κρατημένο νερό μαγειρέματος
– φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– 1 κουταλιά της σούπας τσίλι αποξηραμένο ή μπούκοβο
– 1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 4 αυγά

Πώς να το φτιάξεις:
1. Προθερμάνε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθέτησε το μπρόκολο σε ένα ταψί και περίχυσέ το με ελαιόλαδο. Πασπάλισέ το με αλάτι και ψήσε το για 20-25 λεπτά, έως ότου μαλακώσει και ψηθεί.
2. Άφησε τα αυγά να ξεκουραστούν σε κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά αφού ετοιμαστούν.
3. Μαγείρεψε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγείρεψέ το μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε το μέλι, το τσίλι και το miso. Πρόσθεσε το νερό από τα ζυμαρικά που έχεις κρατήσει και άφησέ το να σιγοβράσει. Πρόσθεσε τις παπαρδέλες και συνέχισε να μαγειρεύεις για 3-5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να επικαλύψει τα ζυμαρικά.
5. Σερβίρε τις παπαρδέλες με το ψιλοκομμένο μπρόκολο και ένα αυγό πάνω από αυτά. Πρόσθεσε μια έξτρα δόση τσίλι για πιο πικάντικη γεύση.

Απόλαυσε αυτήν την πικάντικη εκδοχή των παπαρδελών με μπρόκολο και αυγό και ανακάλυψε νέες γεύσεις στην κουζίνα σου. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που θα σε καταπλήξει με την ευκολία και τη γευστικότητά της.