3 Οκτωβρίου 2025

Ανανεωμένη συνταγή παπαρδέλες με μπρόκολο και αυγό

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η συνταγή για πικάντικες παπαρδέλες με μπρόκολο και αυγό είναι ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από τις κλασικές παπαρδέλες ραγού. Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή με απλά υλικά και δημιούργησε μια νόστιμη γεύση που θα σε ενθουσιάσει.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
– 500 γρ. παπαρδέλες
– 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας τσίλι
– 1 κουταλιά της σούπας λευκό miso
– 1/2 φλιτζάνι κρατημένο νερό μαγειρέματος
– φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– 1 κουταλιά της σούπας τσίλι αποξηραμένο ή μπούκοβο
– 1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 4 αυγά

Πώς να το φτιάξεις:
1. Προθερμάνε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθέτησε το μπρόκολο σε ένα ταψί και περίχυσέ το με ελαιόλαδο. Πασπάλισέ το με αλάτι και ψήσε το για 20-25 λεπτά, έως ότου μαλακώσει και ψηθεί.
2. Άφησε τα αυγά να ξεκουραστούν σε κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά αφού ετοιμαστούν.
3. Μαγείρεψε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγείρεψέ το μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε το μέλι, το τσίλι και το miso. Πρόσθεσε το νερό από τα ζυμαρικά που έχεις κρατήσει και άφησέ το να σιγοβράσει. Πρόσθεσε τις παπαρδέλες και συνέχισε να μαγειρεύεις για 3-5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να επικαλύψει τα ζυμαρικά.
5. Σερβίρε τις παπαρδέλες με το ψιλοκομμένο μπρόκολο και ένα αυγό πάνω από αυτά. Πρόσθεσε μια έξτρα δόση τσίλι για πιο πικάντικη γεύση.

Απόλαυσε αυτήν την πικάντικη εκδοχή των παπαρδελών με μπρόκολο και αυγό και ανακάλυψε νέες γεύσεις στην κουζίνα σου. Είναι μια πανεύκολη συνταγή που θα σε καταπλήξει με την ευκολία και τη γευστικότητά της.