Σε ένα ζαχαροπλαστείο που μεγάλωσε με τη γεύση της αμυγδάλου και μια γλυκιά νοσταλγία από το 1967, ο Παναγιώτης Μπόζας κεντάει με μαεστρία τις παραδοσιακές γεύσεις. Το ζαχαροπλαστείο του που βρίσκεται στην οδό Κερκύρας και Παξών στην Κυψέλη, παράγει γκραν σουξέ γεύσεις, χρησιμοποιώντας μόνο τις καλύτερες πρώτες ύλες και προσφέροντας αγνότητα και σεβασμό στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής
Η πάστα αμυγδάλου του Μπόζα δεν έχει αντίπαλο. Φτιάχνεται με αγνή κρέμα πατισερί, πλούσια σαντιγί, φίνο παντεσπάνι που αρωματίζεται με κονιάκ και ελληνικά καβουρδισμένα αμύγδαλα που περιέχουν την απαραίτητη γεύση από βούτυρο. Ο Μπόζας διατηρεί πιστά τις συνταγές που ο πατέρας του κληροδότησε και τις έμαθε δίπλα του, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από μικρός. Ο ίδιος ακολούθησε το μονοπάτι του πατέρα του και ανοίγοντας το δικό του εργαστήριο-ζαχαροπλαστείο στην Κυψέλη, παρέμεινε πιστός σε αυτό μέχρι το τέλος της ζωής του
Το ζαχαροπλαστείο Ο Μπόζας προσφέρει προϊόντα που πυροδοτούν τη νοσταλγία, όπως το διάσημο γλυκό τούρτα, η πάστα αμυγδάλου και το τσουρέκι με κακουλέ. Αλλά το μενού τους δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Με μεράκι και μαεστρία, δημιουργούν επίσης μια σοκολατίνα ποίημα με σαντιγί και κιγιέ, εργολάβους με πρωτότυπη πάστα αμυγδάλου, παστάκια με νουγκάτ και μαρόν ντε γκιζέ, και πολλά άλλα. Η γκάμα τους είναι περιορισμένη, αλλά προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα σε προσιτές τιμές και δεν υπάρχουν απώλειες. Η προσωπική εργασία και η επιλογή των προμηθευτών από τον Μπόζα εγγυώνται ποιότητα και νοστιμιά σε κάθε τους δημιουργία
Ο Μπόζας ασκεί αυτή την παράδοση της οικογένειάς του, αγαπώντας το επάγγελμά του και επιμένοντας στην παραδοσιακή προσέγγιση στη ζαχαροπλαστική. Παρά την πίεση του χρόνου και τις απαιτήσεις της επιχείρησης, ο Μπόζας θυσίαζε την ορθοστασία του και τις πολλές ώρες εργασίας για να παράγει τα πιο αυθεντικά και νόστιμα γλυκά. Η πάστα αμυγδάλου του, για παράδειγμα, απαιτεί δύο ημέρες για να φτιαχτεί, με την κρέμα πατισερί να πρέπει να παγώσει και τη σαντιγί να πάρει την τέλεια υφή. Όλα αυτά γίνονται για να προσφέρει την απόλυτη απόλαυση σε κάθε δοκιμή
Εκτός από τη ζαχαροπλαστική, ο Μπόζας έχει αγαπήσει και την ιστορία. Έχοντας σπουδάσει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με κύριο αντικείμενο την ιστορία, πιστεύει ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει ευρύτερες γνώσεις και να εξελίσσεται συνεχώς για να επιβιώσει στην αγορά. Έτσι, το ζαχαροπλαστείο Ο Μπόζας παραμένει ανοικτό στις νέες γεύσεις και ιδέες, δημιουργώντας πάντα κάτι πρωτότυπο και νόστιμο για τους πελάτες του
Όλα αυτά τα χρόνια, το ζαχαροπλαστείο Ο Μπόζας έχει αγαπηθεί και εκτιμηθεί από πολλές γενιές πελατών. Οι πελάτες γίνονται φίλοι και οι φίλοι γίνονται οικογένεια. Ο Μπόζας χαίρεται όταν βλέπει γνώριμα πρόσωπα να επιστρέφουν και να μοιράζονται τη χαρά του γλυκού με νέες γενιές. Αυτή η συνέχεια και η αγάπη των πελατών είναι το αντίσταθμο που καταβάλλει η οικογενειακή επιχείρηση για να παραμείνει επιτυχημένη στο χρόνο
Το ζαχαροπλαστείο Ο Μπόζας συνεχίζει να χαρίζει μοναδικές επιδόρπιες γεύσεις στους πελάτες του, εξαρτάται από την προσωπική εργασία και την αγάπη που επενδύουν καθημερινά. Είναι ένας τόπος που όχι μόνο προσφέρει γλυκές απολαύσεις, αλλά και αποτελεί πηγή νοσταλγίας και συναισθημάτων. Εάν βρεθείτε κοντά στην Κυψέλη, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το ζαχαροπλαστείο Ο Μπόζας και να απολαύσετε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.