13 Απριλίου 2025

Αποκαλύφθηκε το μυστικό για την απόλυτη εμπειρία εσπρέσο!

Τελευταία Άρθρα

Η Scarlett Johansson αποκαλύπτει τον μυστικό για εντυπωσιακά χτενίσματα

Η πιο γιορτινή περίοδος του χρόνου πλησιάζει και όλες μας βρισκόμαστε σε mood γιορτής, κάτι που αντανακλάται και στον τρόπο που εμφανιζόμαστε, με πιο λαμπερά

Τhilda Swinton: Το θρυλικό hairstyle της στην παράσταση «Ενσαρκώνοντας τον Παζολίνι» εμπνευσμένο από την τέχνη

Τhilda Swinton: Το θρυλικό hairstyle της στην παράσταση «Ενσαρκώνοντας τον Παζολίνι» εμπνευσμένο από την τέχνη Η διαχρονική και εκκεντρική ηθοποιός Thilda Sw

Εύκολη συνταγή για υγιεινό πανετόνε των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που απολαμβάνουμε γλυκές λιχουδιές και εδέσματα. Όμως, η υγεία μας και η σιλουέτα μας απειλούνται από την πληθώρα θερμίδων που

Αύξηση των αποδοχών και αποζημιώσεων των διοικητών του ΕΣΥ: Το νέο θεραπευτικό καθεστώς

Μια καινούργια προοπτική ανοίγεται για τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών σχετικά με τις αποδοχές και τις αποζημιώσεις

Η σημασία της έγκαιρης παρέμβασης στην ψωριασική νόσο

Η ψωρίαση είναι μια συχνή χρόνια, μη μεταδοτική νόσος που επηρεάζει όχι μόνο το δέρμα αλλά και άλλα συστήματα του σώματος. Αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Μετά από αρκετές έρευνες, επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστικό για έναν τέλειο εσπρέσο. Η ανακάλυψη αυτή αφορά στην προσθήκη νερού στους κόκκους καφέ πριν από την άλεση, η οποία αποδείχθηκε καθοριστική για τη βελτίωση της γεύσης. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Matter από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, η προσθήκη νερού μειώνει την τριβή και τον στατικό ηλεκτρισμό που εμφανίζονται κατά την άλεση, βελτιώνοντας έτσι τη γεύση του καφέ.

Ο Christopher Hendon, αναπληρωτής καθηγητής χημείας, εξήγησε ότι αυτή η πρακτική μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ένταση και την ποιότητα του εσπρέσο. Η έρευνα συνεργάστηκε με ειδικούς στις ηφαιστειακές εκρήξεις και εξέτασε επίσης τις επιδράσεις του ηλεκτρισμού στη γεύση του καφέ. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε διάφορες ποικιλίες καφέ, ανεξαρτήτως της προέλευσης και του καβουρδίσματος, αποδεικνύοντας ότι αυτοί οι παράγοντες δεν επηρεάζουν τη μέγιστη ποσότητα παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας κατά την άλεση.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι η προσθήκη νερού πριν την άλεση λειτουργεί σαν ένα “στατικό ανασταλτικό”, μειώνοντας τον ηλεκτρισμό που παράγεται κατά τη διαδικασία της άλεσης και επομένως μειώνοντας τη συσσώρευση των σωματιδίων στον μύλο. Αυτό οδηγεί σε μια πιο ομοιόμορφη και διακριτική άλεση, κρίσιμη για την παραγωγή μιας γεμάτης και εκλεπτυσμένης γεύσης εσπρέσο.

Εκτός από την προσθήκη νερού, η μελέτη επισημαίνει επίσης τη σημασία της ποιότητας των κόκκων και των μεθόδων καβουρδίσματος. Οι ερευνητές υπογράμμισαν ότι παρόλο που η προσθήκη νερού βελτιώνει τη γεύση, η ποιότητα των κόκκων και ο τρόπος καβουρδίσματος έχουν επίσης σημαντική επίδραση στην τελική εμπειρία του καφέ. Αυτή η ανακάλυψη έχει μεγάλη σημασία για την καφεβιομηχανία και τους λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο, καθώς προσφέρει νέες προοπτικές για την παρασκευή του εσπρέσο. Έτσι, οι baristas και οι παραγωγοί καφέ μπορούν να εξερευνήσουν διάφορες τεχνικές άλεσης και προετοιμασίας, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα εσπρέσο που θα είναι ακόμα πιο απολαυστικό και γευστικό, εμπλουτίζοντας την εμπειρία των καταναλωτών και παρουσιάζοντας νέες γεύσεις και αρώματα από τον κόσμο του καφέ.