4 Δεκεμβρίου 2025

Απολαυστική Σούπα με Ντομάτα και Μανέστρα

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η σαλιγκαρόσουπα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζει την ελληνική κουζίνα με μία ιταλική πινελιά. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια παραλλαγή της κλασικής σαλιγκαρόσουπας, αντικαθιστώντας τα σαλιγκάρια με ντομάτα και μανέστρα για έναν ευκολότερο, αλλά εξίσου νόστιμο συνδυασμό γεύσεων.

ΥΛΙΚΑ:
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
– 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
– 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
– 1 κ.γ. μανέστρα
– Αλάτι και πιπέρι
– Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα
– Φρέσκοι βασιλικός και θυμάρι, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μία κατσαρόλα, θερμαίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν πιο μαλακές.

3. Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να ενωθούν μαζί.

4. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε τη σούπα να βράσει. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράζει για 20 λεπτά.

5. Προσθέτουμε τη μανέστρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς στη σούπα. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σούπα για άλλα 10 λεπτά.

6. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αλατίζουμε και πιπερώνουμε την σούπα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

7. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού και θυμαριού. Προσθέτουμε μία φέτα λεμονιού σε κάθε πιάτο για ένα αναζωογονητικό άρωμα.

Αυτή η σούπα με ντομάτα και μανέστρα είναι ιδανική για ένα ζεστό καλοκαιρινό γεύμα. Οι φρέσκες ντομάτες προσφέρουν μια γεμάτη γεύση, ενώ η μανέστρα προσθέτει μια απαλή πινελιά φαΐ. Μπορείτε να τη σερβίρετε ως πρώτο πιάτο με ένα φρέσκο ψωμάκι ή ως ελαφριά γεύματος με ένα πλευρικό πιάτο σαλάτας. Ανακατέψτε τα υλικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και απολαύστε αυτήν τη νόστιμη σούπα με νέους γευστικούς συνδυασμούς!