3 Οκτωβρίου 2025

Απολαυστική συνταγή για ρεβίθια με γαρίδες”

Τελευταία Άρθρα

Αυτοκίνητο: Μειώθηκαν οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση νερού στην ΕΕ

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν καταγραφεί σημαντικές μειώσεις τόσο στην κατανάλωση νερού όσο και στις συνολικές εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο από το 2

Το μουστακαλίδικο τσολιαδάκι με την ηπειρώτικη ντοπιολαλιά

Ο μεγαλύτερος πλούτος μίας χώρας είναι η ποικιλομορφία της. Σε αυτήν την πολυμορφία περιλαμβάνονται και οι ντοπιολαλιές, εκφράσεις που αντικατοπτρίζουν τη

Ανταρκτική: Οι πάγοι συρρικνώθηκαν φέτος περισσότερο από ποτέ

Η έκταση των πάγων στην Ανταρκτική φέτος έχει φθάσει σε νέο αρνητικό ρεκόρ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου (NSIDC) στις ΗΠΑ. Συγκε

Lego: Απέτυχε το σχέδιό της να κατασκευάσει τουβλάκια από πλαστικά μπουκάλια

Η εταιρεία παιχνιδιών, Lego, αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει το σχέδιό της να κατασκευάζει τουβλάκια από ανακυκλώσιμα μπουκάλια, καθώς ανακάλυψε ότι δεν μ

Γεννήθηκε σπάνιος θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας

Σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένας σπάνιος ρινόκερος Σουμάτρας. Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση π

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα! Ολόφρεσκα ρεβίθια συνδυασμένα με γλυκόξινες γαρίδες που θα σας ταξιδέψουν σε γευστικούς παραδείσους. Είναι μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα κάνει το τραπέζι σας να λάμπει!

Για να ετοιμάσουμε αυτή την υπέροχη συνταγή, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

– 1/2 κιλό ρεβίθια
– 15 γαρίδες, καθαρισμένες
– 1 πράσο, ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 3 καρότα, κομμένα σε μικρές ροδέλες
– 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι

Για τον τρόπο προετοιμασίας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

1. Ξεκινήστε αφήνοντας τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε ένα λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών, καθώς και τα κεφάλια και τα κελύφη των γαριδών. Αφήστε το να βράσει για περίπου μισή ώρα.
3. Σε ένα μικρό τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρετε τις πιπεριές Φλωρίνης, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Προσθέστε αλάτι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
5. Προσθέστε τα ρεβίθια και μια μικρή ποσότητα ζωμού. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση.
6. Βάλτε τα ρεβίθια σε μια γάστρα και προσθέστε ζωμό μέχρι να καλυφθούν.
7. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες.
8. Σε μια κατσαρόλα με ζωμό από τα κέλυφη, βράστε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά.
9. Σερβίρετε τα ρεβίθια και τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες.

Αυτή η συνδυασμένη γεύση από το λαχταριστό ρεβίθι και τις γευστικές γαρίδες θα καταπλήξει τους πάντες. Είναι μια πιάτσα γεμάτη αρώματα και γεύσεις που θα σας ταξιδέψει στην Ελληνική κουλτούρα. Αφεθείτε σε αυτή τη νέα παραλλαγή και απολαύστε την!