Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα! Ολόφρεσκα ρεβίθια συνδυασμένα με γλυκόξινες γαρίδες που θα σας ταξιδέψουν σε γευστικούς παραδείσους. Είναι μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα κάνει το τραπέζι σας να λάμπει!
Για να ετοιμάσουμε αυτή την υπέροχη συνταγή, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:
– 1/2 κιλό ρεβίθια
– 15 γαρίδες, καθαρισμένες
– 1 πράσο, ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 3 καρότα, κομμένα σε μικρές ροδέλες
– 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Για τον τρόπο προετοιμασίας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:
1. Ξεκινήστε αφήνοντας τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε ένα λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών, καθώς και τα κεφάλια και τα κελύφη των γαριδών. Αφήστε το να βράσει για περίπου μισή ώρα.
3. Σε ένα μικρό τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρετε τις πιπεριές Φλωρίνης, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Προσθέστε αλάτι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
5. Προσθέστε τα ρεβίθια και μια μικρή ποσότητα ζωμού. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση.
6. Βάλτε τα ρεβίθια σε μια γάστρα και προσθέστε ζωμό μέχρι να καλυφθούν.
7. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες.
8. Σε μια κατσαρόλα με ζωμό από τα κέλυφη, βράστε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά.
9. Σερβίρετε τα ρεβίθια και τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες.
Αυτή η συνδυασμένη γεύση από το λαχταριστό ρεβίθι και τις γευστικές γαρίδες θα καταπλήξει τους πάντες. Είναι μια πιάτσα γεμάτη αρώματα και γεύσεις που θα σας ταξιδέψει στην Ελληνική κουλτούρα. Αφεθείτε σε αυτή τη νέα παραλλαγή και απολαύστε την!