150 γραμμάρια τρυφερές γαρίδες νούμερο 3, καθαρισμένες
300 γραμμάρια μπασμάτι ρύζι, βρασμένο
400 γραμμάρια κόκκινα φασόλια, μαζί με το ζουμί τους
2 κουταλάκια γλυκού κύμινο, τριμμένο
2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οι γαρίδες είναι ένα θαυμάσιο θαλασσινό φαγητό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα. Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για γαρίδες με ρύζι και κόκκινα φασόλια που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.
Για να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο, είναι σημαντικό να επιλέξετε φρέσκες γαρίδες νούμερο 3 και να τις καθαρίσετε καλά πριν το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, βράστε το ρύζι μπασμάτι και τα κόκκινα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε τις μέχρι να γίνουν ροζ και να αποκτήσουν μια υπέροχη αρώματα. Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι για να δώσετε γεύση στις γαρίδες.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα βρασμένα κόκκινα φασόλια μαζί με το ζουμί τους στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα υλικά να μαγειρευτούν μαζί για λίγα λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Σερβίρετε το πιάτο με το βρασμένο ρύζι στη βάση και τις γαρίδες με τα φασόλια πάνω από αυτό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο πράσινο κρεμμύδι για να δώσετε μια επιπλέον φρεσκάδα στο πιάτο.
Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη για να την προετοιμάσετε και είναι ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου. Ο συνδυασμός των γαριδών με το ρύζι και τα κόκκινα φασόλια δημιουργεί ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή σήμερα και απολαύστε μια πεντανόστιμη γευστική εμπειρία που θα σας μαγέψει!