12 Μαΐου 2025

Απολαυστικό πιάτο με γαρίδες, ρύζι και κόκκινα φασόλια, από τον Γιώργο Τσούλη

Τελευταία Άρθρα

Η Cat Expo 2024: Ένας μοναδικός πανηγυρισμός για τους λάτρεις της γάτας

Αν αγαπάτε τις γάτες και η παρουσία τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας, τότε η Cat Expo 2024 είναι το απόλυτο σας ραντεβού. Το Εκθεσιακό Κέντρο Δήμο

Προσοχή Γονείς: Οι Κίνδυνοι της Τηλεθέασης για τα Μικρά Παιδιά

Η συνήθεια της τηλεθέασης έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής μας και στο σπίτι, αλλά και σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια. Ωστόσο, μια νέα

Πως να πείσετε τον σκύλο σας να βγει βόλτα όταν βρέχει: 10 συμβουλές

Αν και οι σκυλογονείς ξέρουν πόσο σημαντική είναι η καθημερινή βόλτα για τον σκύλο τους, μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν προσπαθούν να τον βγάλουν έξω

Ανανάς: Ο φρούτος που αντιμετωπίζει λοιμώξεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ο ανανάς είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στη μάχη κατά της γρίπης και του κρυολογήματος, δεν είναι μόνο το πορτοκάλι πλούσιο σε βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι ανανά

Το μυστικό βιβλιοπωλείο της αθηναϊκής στοάς: Ένας κρυφός θησαυρός γεμάτος πόλεμους μύθους

Ένας τόπος γεμάτος διάφορες γραμματοσειρές, παλιές επιγραφές και ασυνεννοησίες. Έτσι φαίνονται οι εισόδοι των στοών στο κέντρο της Αθήνας, ένα μέρος που περπ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

150 γραμμάρια τρυφερές γαρίδες νούμερο 3, καθαρισμένες
300 γραμμάρια μπασμάτι ρύζι, βρασμένο
400 γραμμάρια κόκκινα φασόλια, μαζί με το ζουμί τους
2 κουταλάκια γλυκού κύμινο, τριμμένο
2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Οι γαρίδες είναι ένα θαυμάσιο θαλασσινό φαγητό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα. Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για γαρίδες με ρύζι και κόκκινα φασόλια που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Για να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο, είναι σημαντικό να επιλέξετε φρέσκες γαρίδες νούμερο 3 και να τις καθαρίσετε καλά πριν το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, βράστε το ρύζι μπασμάτι και τα κόκκινα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε τις μέχρι να γίνουν ροζ και να αποκτήσουν μια υπέροχη αρώματα. Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι για να δώσετε γεύση στις γαρίδες.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα βρασμένα κόκκινα φασόλια μαζί με το ζουμί τους στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα υλικά να μαγειρευτούν μαζί για λίγα λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Σερβίρετε το πιάτο με το βρασμένο ρύζι στη βάση και τις γαρίδες με τα φασόλια πάνω από αυτό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο πράσινο κρεμμύδι για να δώσετε μια επιπλέον φρεσκάδα στο πιάτο.

Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη για να την προετοιμάσετε και είναι ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου. Ο συνδυασμός των γαριδών με το ρύζι και τα κόκκινα φασόλια δημιουργεί ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή σήμερα και απολαύστε μια πεντανόστιμη γευστική εμπειρία που θα σας μαγέψει!