15 Μαρτίου 2025

Απολαυστικό πιάτο με γαρίδες, ρύζι και κόκκινα φασόλια, από τον Γιώργο Τσούλη

Τελευταία Άρθρα

Πώς στήθηκε η απάτη-«μαμούθ» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με ζημιά 8 εκατ. ευρώ

Ποιο είναι το άμεσο κέρδος για τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους όταν υπάρχουν παράνομες εκτελέσεις συνταγών και απάτες; Η διοίκητρια του οργανισμού, Θεανώ Καρ

Οι κίνδυνοι του περπατήματος ξυπόλητοι και οι σωστές προφυλάξεις

Από μικρή ηλικία, μας μαθαίνουν να φοράμε παπούτσια πριν βγούμε έξω. Τα παπούτσια έχουν γίνει απαραίτητο μέρος του καθημερινού μας ντυσίματος και η σκέψη να

Το μέλλον της υγείας στην Ελλάδα: Κέντρα Αναφοράς και Φάκελος Ασθενούς Θα Βελτιώσουν τις Υπηρεσίες Υγείας

Ο ρόλος των μεταρρυθμίσεων στη μεταμόρφωση της ελληνικής υγείας Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας είναι απαραίτητες για να επιτύχουμε την αναμόρφωση τ

Η Rosie Huntington-Whiteley επιστρέφει το frosty μακιγιάζ ματιών με νέο twist

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός που οι τάσεις της δεκαετίας του 2000 επιστρέφουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Η γενιά των GenZ έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα

Νέα τρόφιμα με χαμηλά υδατάνθρακες και λιπαρά για μια υγιεινή δίαιτα

Σε αυτόθα σας παρουσιάσουμε μία λίστα με τα δέκα καλύτερα τρόφιμα που περιέχουν χαμηλό ποσοστό υδατανθράκων και λιπαρών. Παρότι μπορεί να σας φανεί περίεργο,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

150 γραμμάρια τρυφερές γαρίδες νούμερο 3, καθαρισμένες
300 γραμμάρια μπασμάτι ρύζι, βρασμένο
400 γραμμάρια κόκκινα φασόλια, μαζί με το ζουμί τους
2 κουταλάκια γλυκού κύμινο, τριμμένο
2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Οι γαρίδες είναι ένα θαυμάσιο θαλασσινό φαγητό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα. Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για γαρίδες με ρύζι και κόκκινα φασόλια που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Για να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο, είναι σημαντικό να επιλέξετε φρέσκες γαρίδες νούμερο 3 και να τις καθαρίσετε καλά πριν το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, βράστε το ρύζι μπασμάτι και τα κόκκινα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε τις μέχρι να γίνουν ροζ και να αποκτήσουν μια υπέροχη αρώματα. Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι για να δώσετε γεύση στις γαρίδες.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα βρασμένα κόκκινα φασόλια μαζί με το ζουμί τους στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα υλικά να μαγειρευτούν μαζί για λίγα λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Σερβίρετε το πιάτο με το βρασμένο ρύζι στη βάση και τις γαρίδες με τα φασόλια πάνω από αυτό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο πράσινο κρεμμύδι για να δώσετε μια επιπλέον φρεσκάδα στο πιάτο.

Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη για να την προετοιμάσετε και είναι ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου. Ο συνδυασμός των γαριδών με το ρύζι και τα κόκκινα φασόλια δημιουργεί ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή σήμερα και απολαύστε μια πεντανόστιμη γευστική εμπειρία που θα σας μαγέψει!