7 Οκτωβρίου 2025

Απολαύστε τις μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα

Τελευταία Άρθρα

Στοχεία διακόσμησης παιδικού δωματίου και η επίδρασή τους στην ανάπτυξη του μωρού

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου αποτελεί μία πρόκληση για κάθε νέα μητέρα. Η επιλογή των στοιχείων της διακόσμησης έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, ε

Δόντια – Φροντίζοντας την υγεία τους κατά την εγκυμοσύνη

Δόντια: Φροντίζοντας την υγεία τους κατά την εγκυμοσύνη Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλ

Τι πρέπει να τρώει η θηλάζουσα μητέρα: Οδηγίες για υγιή διατροφή

Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού δημιούργησε ένα εγχειρίδιο διατροφής για τις θηλάζουσες μητέρες, με

5 έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ανυπομονησία των παιδιών

Συχνά αντιμετωπίζουμε την ανυπομονησία των παιδιών μας, ενώ και εμείς οι ενήλικες δυσκολευόμαστε να περιμένουμε. Ωστόσο, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να βοη

17 σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό χρειάζεται να κοιμηθεί

Όταν έχετε ένα μωρό, είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεστε τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεται να κοιμηθεί. Ένα μωρό δεν μπορεί να σας εκφράσει μόνο του την

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Απόλαυσε ακόμα περισσότερες γεύσεις με την συνταγή αυτή για εξαιρετικά νόστιμα μπιφτέκια!

Υλικά:
– 4 μπριζόλες χοιρινού
– Λίγο ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Λίγη ρίγανη
– Χυμός από 1 πορτοκάλι
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– Λίγη μουστάρδα
– Λίγη γλυκιά πάπρικα
– Μπούκοβο

Εκτέλεση:
1. Ξεπλένετε καλά τις μπριζόλες και τις αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Τοποθετείτε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και τις αλείφετε καλά με ελαιόλαδο από και τις δύο πλευρές.
3. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες από και τις δύο πλευρές και προσθέτετε επίσης τη ρίγανη.
4. Αλείφετε τις μπριζόλες με μια λίγη μουστάρδα και στη συνέχεια ρίχνετε τη γλυκιά πάπρικα, πασπαλίζοντας την παντού με μπούκοβο. Αυτά τα δύο υλικά θα δώσουν μια ελαφριά πικάντικη γεύση στο κρέας.
5. Στύψτε τον χυμό από ένα πορτοκάλι και ανακατέψτε το με το μέλι. Αφήστε τις μπριζόλες να απορροφήσουν την μαρινάδα περιστρέφοντας τις σε αυτήν και ρίχνοντας το υπόλοιπο στο ταψί για να δημιουργηθεί η αρμονική υγρασία.
6. Ψήστε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1,5 ώρα. Μην ξεχάσετε να γυρίζετε κάθε πλευρά τους για ομοιόμορφο ψήσιμο.
7. Όταν οι μπριζόλες έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, αφήστε τις να ξεκουραστούν μέσα στον φούρνο για λίγα λεπτά για να απολαύσουν τον εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων.
8. Σερβίρετε τις μπριζόλες με το υπέροχο ζουμάκι που έχει σχηματιστεί κάτω τους.

Γλυκόξινη, αρωματική και ζουμερή, αυτή η μαριναρισμένη χοιρινή μπριζόλα με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα θα σας καταπλήξει με την ευφάνταστη γεύση της. Απολαύστε την σε μια γεύση που θα σας κατακτήσει!