2 Οκτωβρίου 2025

Αρωματικές πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο: Ένα υπέροχο πιάτο για το τραπέζι σας!

Τελευταία Άρθρα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τους βραδύποδες μετά από 64 εκατ. χρόνια στη Γη

Οι βραδύποδες, τα πιο αργά θηλαστικά του κόσμου, έχουν εξελιχθεί για πάνω από 64 εκατομμύρια χρόνια σε ένα είδος που ζει σε όλη την Αμερική, αλλά η κλιματι

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 2 φέτες προσούτο
– 2 κιλά πατάτες, κομμένες σε ροδέλες (με τη φλούδα)
– 2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
– 1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
– ¾ φλ. ζωμό κοτόπουλου (με χαμηλό νάτριο)
– 5 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο και ψήστε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί με λαδόκολα, στο μεσαίο ράφι μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 2: Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου και ανακατέψτε τις πατάτες, το φασκόμηλο, το λάδι, το βούτυρο, τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε στην επάνω σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και γυρίστε προσεκτικά τις πατάτες. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4: Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και προσθέστε το λιωμένο σκόρδο. Περιχύστε προσεκτικά τις πατάτες με ζωμό κοτόπουλου και ψήστε μέχρι να απορροφηθεί, περίπου 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 5: Μεταφέρετε τις πατάτες και το σκόρδο σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι και τρυμματίστε το τραγανό προσούτο από πάνω, αν θέλετε. Γαρνίρετε με πρόσθετο φασκόμηλο.

Αυτή η συνταγή για πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο θα σας ενθουσιάσει! Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία γεύσης στο τραπέζι σας. Απολαύστε το!