Υλικά:
– 2 φέτες προσούτο
– 2 κιλά πατάτες, κομμένες σε ροδέλες (με τη φλούδα)
– 2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
– 1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
– ¾ φλ. ζωμό κοτόπουλου (με χαμηλό νάτριο)
– 5 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο και ψήστε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί με λαδόκολα, στο μεσαίο ράφι μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 8 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2: Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου και ανακατέψτε τις πατάτες, το φασκόμηλο, το λάδι, το βούτυρο, τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.
Βήμα 3: Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε στην επάνω σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και γυρίστε προσεκτικά τις πατάτες. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 15 λεπτά ακόμα.
Βήμα 4: Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και προσθέστε το λιωμένο σκόρδο. Περιχύστε προσεκτικά τις πατάτες με ζωμό κοτόπουλου και ψήστε μέχρι να απορροφηθεί, περίπου 8 έως 10 λεπτά.
Βήμα 5: Μεταφέρετε τις πατάτες και το σκόρδο σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι και τρυμματίστε το τραγανό προσούτο από πάνω, αν θέλετε. Γαρνίρετε με πρόσθετο φασκόμηλο.
Αυτή η συνταγή για πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο θα σας ενθουσιάσει! Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία γεύσης στο τραπέζι σας. Απολαύστε το!