5 Δεκεμβρίου 2025

Αρωματικές πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο: Ένα υπέροχο πιάτο για το τραπέζι σας!

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 2 φέτες προσούτο
– 2 κιλά πατάτες, κομμένες σε ροδέλες (με τη φλούδα)
– 2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
– 1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
– ¾ φλ. ζωμό κοτόπουλου (με χαμηλό νάτριο)
– 5 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο και ψήστε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί με λαδόκολα, στο μεσαίο ράφι μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 2: Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου και ανακατέψτε τις πατάτες, το φασκόμηλο, το λάδι, το βούτυρο, τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήστε στην επάνω σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και γυρίστε προσεκτικά τις πατάτες. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4: Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και προσθέστε το λιωμένο σκόρδο. Περιχύστε προσεκτικά τις πατάτες με ζωμό κοτόπουλου και ψήστε μέχρι να απορροφηθεί, περίπου 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 5: Μεταφέρετε τις πατάτες και το σκόρδο σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι και τρυμματίστε το τραγανό προσούτο από πάνω, αν θέλετε. Γαρνίρετε με πρόσθετο φασκόμηλο.

Αυτή η συνταγή για πατάτες φούρνου με σκόρδο, προσούτο και φασκόμηλο θα σας ενθουσιάσει! Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία γεύσης στο τραπέζι σας. Απολαύστε το!