Αυτά τα αφράτα ρολάκια τορτίγιας με πικάντικο κοτόπουλο και κρεμώδες pesto είναι μια διαφορετική και νόστιμη εκδοχή ενός κλασικού σάντουιτς. Είναι ιδανικά για ένα γρήγορο και γευστικό μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά ή για ένα υπαίθριο πικνίκ.
Υλικά
για 10 ρολάκια:
2 μεγάλες τορτίγιες από αλεύρι
¼ φλιτζάνι έτοιμο πικάντικο pesto (55 γρ.)
1 φλιτζάνι ντοματίνια (200 γρ.), κομμένα στη μέση
225 γρ. κοτόπουλο, ψιλοκομμένο σε κύβους
55 γρ. baby σπανάκι
4 φέτες τυρί προβολόνε, κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
Παραγγέλνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν μαλακές και ευέλικτες. Αφού τις βγάλουμε, τις απλώνουμε σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Απλώνουμε το μισό πικάντικο pesto σε κάθε τορτίγια. Κατανέμουμε τα ντοματίνια, το κοτόπουλο, το σπανάκι και το προβολόνε στις τορτίγιες. Σφίγγουμε στενά τις τορτίγιες με μια πλαστική μεμβράνη και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Βάζουμε 6 οδοντογλυφίδες σε απόσταση 2,5 cm μεταξύ τους στο τέλος των ρολάκιων. Κόβουμε τα ρολάκια ανάμεσα στις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.