15 Μαρτίου 2025

Αφράτη νηστίσιμη τυρόπιτα με πατάτες και φυτικό τυρί – Μια απόλαυση για τον ουρανίσκο!

Τελευταία Άρθρα

Olivia Palermo: Νέες τάσεις στο μακιγιάζ ματιών που μας εμπνέουν

Η Olivia Palermo είναι γνωστή για το αψεγάδιαστο στιλ της και την ικανότητά της να αλλάζει συνεχώς το look της και να πειραματίζεται με διάφορες τάσεις. Μέσα

Πέντε συνήθειες που εξαντλούν τις αποθήκες μαγνησίου στο σώμα”

Το μαγνήσιο είναι ένα ζωτικής σημασίας μικροθρεπτικό για την υγεία μας. Ενεργά συμμετέχει σε περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό μας, επη

Ημικρανία κατά την εγκυμοσύνη: Τα νέα ευρήματα αυξάνουν τις ανησυχίες για τις επιπλοκές”

Οι ερευνητές του Brigham and Women's Hospital προειδοποιούν ότι οι γυναίκες που πάσχουν από ημικρανίες κατά την εγκυμοσύνη αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επ

Η θαυμάσια σόγια: Πλεονεκτήματα και παραδοσιακή ελληνική διατροφή

Η σόγια είναι ένα ευέλικτο όσπριο που χρησιμοποιείται σε πολλές δίαιτες, ειδικά στην Ασία. Ωστόσο, στη Δύση υπάρχουν ανάμικτες απόψεις σχετικά με τη σόγια. Κ

Okra: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία με φρέσκες γεύσεις και θέα στην Ακρόπολη

Από τη στιγμή που άκουσα για το Okra, το εστιατόριο που άνοιξε πριν περίπου δύο μήνες στο Μοναστηράκι, ήμουν γεμάτη προσδοκίες. Παρόλα αυτά, ήμουν λίγο επιφυ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:

– ½ κιλό αλεύρι
– 2 ποτήρια ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
– 1 κ.σ. ξύδι
– ½ κιλό κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε λεπτές ροδέλες
– 2 κιλά πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
– 400 γρ. φυτικό τυρί
– 3-4 φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
– Αλάτι
– Κόκκινο πιπέρι, τριμμένο
– 1 ποτήρι γάλα σόγιας

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το ξύδι, αναμιγνύοντας καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
4. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
5. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι και τις σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν επίσης.
6. Προσθέτουμε το φυτικό τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
7. Προσθέτουμε τα φυλλαράκια βασιλικού, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
8. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
9. Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 4 μέρη.
10. Παίρνουμε ένα από τα μέρη και το ανοίγουμε με ρολό για να προκύψει μια λεπτή φέτα.
11. Απλώνουμε το μείγμα με τις πατάτες και το τυρί πάνω στη φέτα ζύμης και ανακατεύουμε τα άκρα όπως να σχηματιστεί ένα τριαντάφυλλο.
12. Τοποθετούμε την τυρόπιτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μέρη της ζύμης και του μείγματος.
13. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και αλείφουμε απαλά τις τυρόπιτες με το αυγό.
14. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
15. Αφήνουμε τις τυρόπιτες να κρυώσουν για λίγο πριν τις κόψουμε σε φέτες και τις σερβίρουμε.

Αυτή η στριφτή νηστίσιμη τυρόπιτα με πατάτες και φυτικό τυρί είναι πραγματικά μια απόλαυση για τον ουρανίσκο σας. Η αφράτη ζύμη σε συνδυασμό με την εύγευστη γέμιση από πατάτες και φυτικό τυρί δημιουργούν μια αρμονική γεύση που θα σας κατακτήσει. Μπορείτε να την απολαύσετε ως πρωινό, για μια θερμή εκδήλωση ή ακόμα και ως ορεκτικό. Αυτή η νηστίσιμη τυρόπιτα είναι εύκολη στην παρασκευή και σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις σας!