Συναντάμε το Σταύρο Γιαγιά, έναν ψαρά τέταρτης γενιάς, στη Χαλάστρα, έναν παραθαλάσσιο τόπο με παραδοσιακά εκτροφεία μυδιών. Η οικογένεια του είναι μετανάστες από τη Σμύρνη και έχει επιβιώσει και ριζώσει εδώ, καλλιεργώντας την πλούσια θάλασσα και ασχολούμενοι με τον αλιευτικό τουρισμό. Ο Σταύρος μας ξεναγεί στις καλύβες όπου γίνονται οι εργασίες εκτροφής μυδιών και μας παρασκευάζει γεύμα με το ψάρι που έχει πιάσει ο ίδιος. Μας εξηγεί τη διαδικασία εκτροφής των μυδιών και μας δίνει μια γεύση από την σκληρή αλλά εμπνευσμένη ζωή των ψαράδων. Αν και η θάλασσα φτωχαίνει με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή μυδιών στην Χαλάστρα παραμένει σταθερή και η οικογένεια του Σταύρου καταφέρνει να βγάζει τα προς το ζην. Με τον αλιευτικό τουρισμό προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν την παραδοσιακή αλιεία και να απολαύσουν φρέσκα ψάρια από την περιοχή. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει βόλτα στο Δέλτα, εκτροφή μύδιαν και τουρισμό φαίνεται να έχει επιτυχία και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από τουρίστες και Έλληνες. Όπως λέει και ο Σταύρος, «έχω παντρέψει το ψάρεμα με τον τουρισμό» και γεμίζει το καθημερινό του βίο με πάθος και δημιουργικότητα.