13 Μαρτίου 2025

Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα

Τελευταία Άρθρα

Ανακούφιση από τη μυϊκή αυχενική συγκοπή με αυτές τις ασκήσεις stretching

Θέλετε να ανακουφιστείτε από την ένταση και την ακαμψία στους μυς σας; Τότε δοκιμάστε αυτές τις απλές, αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις stretching που θα βοηθήσ

Άγριο τριαντάφυλλο: Ένας θησαυρός για την υγεία και την ιατρική

Το άγριο τριαντάφυλλο είναι ένα φυτό γεμάτο ευαισθησία και γοητεία που ζωγραφίζει την ύπαιθρο και μαγνητίζει τα βλέμματα με τα πανέμορφα πέταλά του. Ωστόσο,

ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΪΤΗΜ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

Ο Μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένας αγώνας δρόμου. Είναι ένας αγώνας ζωής, πίστης και αίσθημα προσωπικής νίκης. Και η Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια δρομέας,

Διατροφή για έναν υγιή εγκέφαλο: Πόσο μπορεί να επηρεάσει η διατροφή σας την υγεία του εγκεφάλου;

Τι μπορούμε να μάθουμε από ένα διατροφικό τεστ σχετικά με την ευεξία του εγκεφάλου μας; Κάντε το παρακάτω τεστ για να δείτε αν η διατροφή σας συμβάλλει στη μ

Η Δύναμη της Ευγνωμοσύνης: Μην Παραβλέπεις τα Απλά, Ζήτα να Ευχαριστείς

Στο ποτάμι της ζωής, συχνά χάνουμε από τον ορμητικό ρυθμό της καθημερινότητας τις απλές ευλογίες που μας προσφέρει. Βυθιζόμαστε στις προσπάθειες μας και στον

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συναντάμε το Σταύρο Γιαγιά, έναν ψαρά τέταρτης γενιάς, στη Χαλάστρα, έναν παραθαλάσσιο τόπο με παραδοσιακά εκτροφεία μυδιών. Η οικογένεια του είναι μετανάστες από τη Σμύρνη και έχει επιβιώσει και ριζώσει εδώ, καλλιεργώντας την πλούσια θάλασσα και ασχολούμενοι με τον αλιευτικό τουρισμό. Ο Σταύρος μας ξεναγεί στις καλύβες όπου γίνονται οι εργασίες εκτροφής μυδιών και μας παρασκευάζει γεύμα με το ψάρι που έχει πιάσει ο ίδιος. Μας εξηγεί τη διαδικασία εκτροφής των μυδιών και μας δίνει μια γεύση από την σκληρή αλλά εμπνευσμένη ζωή των ψαράδων. Αν και η θάλασσα φτωχαίνει με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή μυδιών στην Χαλάστρα παραμένει σταθερή και η οικογένεια του Σταύρου καταφέρνει να βγάζει τα προς το ζην. Με τον αλιευτικό τουρισμό προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν την παραδοσιακή αλιεία και να απολαύσουν φρέσκα ψάρια από την περιοχή. Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει βόλτα στο Δέλτα, εκτροφή μύδιαν και τουρισμό φαίνεται να έχει επιτυχία και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από τουρίστες και Έλληνες. Όπως λέει και ο Σταύρος, «έχω παντρέψει το ψάρεμα με τον τουρισμό» και γεμίζει το καθημερινό του βίο με πάθος και δημιουργικότητα.
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα

Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα
Γεύμα σε μια καλύβα μυδοκαλλιεργητών στη Χαλάστρα