4 Δεκεμβρίου 2025

Δημιουργήστε νόστιμα μπιφτέκια από σόγια

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 150-200 γρ. κιμάς σόγιας
– 1 κρεμμύδι, ξερό και τριμμένο
– 1 τομάτα, τριμμένη
– 2 κ.σ. μουστάρδα
– 3-4 κ.σ. καυτερή και κλασική κέτσαπ (μισό-μισό)
– 50 γρ. βρώμη, αλεσμένη σαν αλεύρι
– 10-12 φρυγανιές ολικής άλεσης, αλεσμένες
– 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
– Ρίγανη, ξηρή
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
– Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– Δυόσμος, ψιλοκομμένος φρέσκος (ή 1 κ.σ. ξηρός)
– Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Εκτέλεση:
Αρχικά, παρασκευάζουμε τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Αφήνουμε τη σόγια στο βραστό νερό για δέκα λεπτά, κατόπιν τη σουρώνουμε καλά και τη ξεπλένουμε με κρύο νερό. Την αφήνουμε να στραγγίσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε για τα μπιφτέκια.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τη σόγια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κέτσαπ, το τριμμένο κρεμμύδι και την τομάτα, τον μαϊντανό και το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε την αλεσμένη φρυγανιά και την αλεσμένη βρώμη και ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα για τα μπιφτέκια σόγιας.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC σε λειτουργία αέρα. Φτιάχνουμε μπιφτέκια, τα οποία να έχουν μέγεθος σαν την παλάμη μας, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχει καλυφθεί με λαδόκολλα.

Αλείφουμε κάθε μπιφτέκι με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε τα μπιφτέκια σόγιας για περίπου 30 λεπτά. Προσέχουμε να μην ψηθούν υπερβολικά ή να ξεραθούν.

Πηγή: govastileto.gr

Νόστιμα μπιφτέκια σόγιας: Μια υγιεινή επιλογή για το γεύμα σας