2 Οκτωβρίου 2025

Δημιούργησε μια εύγευστη σαλάτα με ψητά καρότα, φασόλια και κριθάρι

Τελευταία Άρθρα

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

Το TikTok ο νέος οδηγός των ταξιδιών

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Stuart Flint, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρηματικών λύσεων του TikTok, συνομίλησε με την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Γούτ

Το σούπερ γιοτ που θα «πετάει» πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Lazzarini Design Studio παρουσιάζει ένα καινοτόμο σκάφος, το Plectrum, το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό σύστημα κίνησής του. Αυτό το ηλεκτρικό σούπερ

Οι πανοπλίες της ελληνικής ιστορίας

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την έκθεση "Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολ

Το στυλ και η προσωπικότητα του Ckye

Σήμερα συναντήσαμε τον Ckye και τον ρωτήσαμε για το στυλ του και το τι τον εμπνέει. Ο Ckye είναι μουσικός και μοντέλο και έχει ασχοληθεί με αυτές τις δραστ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σαλάτα από ψητό καρότο, φασόλια και κριθάρι: Ένα απολαυστικό καλοκαιρινό γεύμα

Τα καρότα αναδεικνύονται στην κυριότερη γεύση αυτής της σαλάτας, καθώς παρασκευάζονται με μέλι και μπαχαρικά. Όμως, δεν είναι μόνα τους στον πανδαισιό των γεύσεων. Το μαλακό κριθάρι, οι φρέσκες χουρμάδες, τα τρυφερά φασόλια και η απαλή επίγευση του ωμού μάραθου, ολοκληρώνουν αυτήν την πλούσια σαλάτα.

Συστατικά:
– 1 κιλό χοντροκομμένα καρότα, κομμένα σε ροδέλες 1 εκατοστού
– 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών
– 1¼ φλιτζάνια κριθάρι
– 400 γραμμάρια κονσέρβα φασολιών pinto και cannellini, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
– 300 γραμμάρια πράσινα φασόλια
– 1 μικρός βολβός μάραθου, κομμένος σε φέτες
– ½ φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
– 4 φρέσκοι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και κομμένοι στα τέσσερα
– ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι σέρι ή ξύδι από κόκκινο κρασί
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οδηγίες:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
2. Βάλτε τα καρότα σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατέψτε τα με το ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
3. Άπλωσετε τα σε μία στρώση και ψήστε τα για 20 λεπτά.
4. Ρίξτε το μέλι και πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά.
5. Βάλτε τα ξανά στον φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
6. Μαγειρέψτε το κριθάρι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας μερικά φύλλα δάφνης αν θέλετε.
7. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε καλά.
8. Χτυπήστε τα τελευταία έξι υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
9. Προσθέστε όλα τα υλικά στο dressing και ανακατέψτε καλά.
10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Διαβάστε επίσης:
– Το “gophering” είναι η νέα μορφή αποφυγής επαφής (“ghosting”)
– “Blink Twice”: Ο Channing Tatum και η σκηνοθετική του ντεμπούτο με τη Zoë Kravitz.