Σαλάτα από ψητό καρότο, φασόλια και κριθάρι: Ένα απολαυστικό καλοκαιρινό γεύμα
Τα καρότα αναδεικνύονται στην κυριότερη γεύση αυτής της σαλάτας, καθώς παρασκευάζονται με μέλι και μπαχαρικά. Όμως, δεν είναι μόνα τους στον πανδαισιό των γεύσεων. Το μαλακό κριθάρι, οι φρέσκες χουρμάδες, τα τρυφερά φασόλια και η απαλή επίγευση του ωμού μάραθου, ολοκληρώνουν αυτήν την πλούσια σαλάτα.
Συστατικά:
– 1 κιλό χοντροκομμένα καρότα, κομμένα σε ροδέλες 1 εκατοστού
– 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών
– 1¼ φλιτζάνια κριθάρι
– 400 γραμμάρια κονσέρβα φασολιών pinto και cannellini, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
– 300 γραμμάρια πράσινα φασόλια
– 1 μικρός βολβός μάραθου, κομμένος σε φέτες
– ½ φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
– 4 φρέσκοι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και κομμένοι στα τέσσερα
– ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι σέρι ή ξύδι από κόκκινο κρασί
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Οδηγίες:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
2. Βάλτε τα καρότα σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατέψτε τα με το ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
3. Άπλωσετε τα σε μία στρώση και ψήστε τα για 20 λεπτά.
4. Ρίξτε το μέλι και πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά.
5. Βάλτε τα ξανά στον φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
6. Μαγειρέψτε το κριθάρι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας μερικά φύλλα δάφνης αν θέλετε.
7. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε καλά.
8. Χτυπήστε τα τελευταία έξι υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
9. Προσθέστε όλα τα υλικά στο dressing και ανακατέψτε καλά.
10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
Διαβάστε επίσης:
– Το “gophering” είναι η νέα μορφή αποφυγής επαφής (“ghosting”)
– “Blink Twice”: Ο Channing Tatum και η σκηνοθετική του ντεμπούτο με τη Zoë Kravitz.