5 Δεκεμβρίου 2025

Δημιούργησε μια εύγευστη σαλάτα με ψητά καρότα, φασόλια και κριθάρι

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Σαλάτα από ψητό καρότο, φασόλια και κριθάρι: Ένα απολαυστικό καλοκαιρινό γεύμα

Τα καρότα αναδεικνύονται στην κυριότερη γεύση αυτής της σαλάτας, καθώς παρασκευάζονται με μέλι και μπαχαρικά. Όμως, δεν είναι μόνα τους στον πανδαισιό των γεύσεων. Το μαλακό κριθάρι, οι φρέσκες χουρμάδες, τα τρυφερά φασόλια και η απαλή επίγευση του ωμού μάραθου, ολοκληρώνουν αυτήν την πλούσια σαλάτα.

Συστατικά:
– 1 κιλό χοντροκομμένα καρότα, κομμένα σε ροδέλες 1 εκατοστού
– 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών
– 1¼ φλιτζάνια κριθάρι
– 400 γραμμάρια κονσέρβα φασολιών pinto και cannellini, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
– 300 γραμμάρια πράσινα φασόλια
– 1 μικρός βολβός μάραθου, κομμένος σε φέτες
– ½ φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
– 4 φρέσκοι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και κομμένοι στα τέσσερα
– ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
– 1 κουταλιά της σούπας ξύδι σέρι ή ξύδι από κόκκινο κρασί
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οδηγίες:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
2. Βάλτε τα καρότα σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατέψτε τα με το ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
3. Άπλωσετε τα σε μία στρώση και ψήστε τα για 20 λεπτά.
4. Ρίξτε το μέλι και πασπαλίστε τα με τα μπαχαρικά.
5. Βάλτε τα ξανά στον φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
6. Μαγειρέψτε το κριθάρι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας μερικά φύλλα δάφνης αν θέλετε.
7. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε καλά.
8. Χτυπήστε τα τελευταία έξι υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
9. Προσθέστε όλα τα υλικά στο dressing και ανακατέψτε καλά.
10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Διαβάστε επίσης:
– Το “gophering” είναι η νέα μορφή αποφυγής επαφής (“ghosting”)
– “Blink Twice”: Ο Channing Tatum και η σκηνοθετική του ντεμπούτο με τη Zoë Kravitz.