12 Μαρτίου 2025

Δημιούργησε μόνος σου τη χαρά του Πάσχα! Φτιάξε υπέροχα πασχαλινά λυχναράκια με τη δική σου προσωπική πινελιά!

Τελευταία Άρθρα

Μικροπλαστικά στα σύννεφα: Μια νέα απειλή για τον καιρό

Τα μικροπλαστικά, αυτά τα μικρά κομμάτια πλαστικού που είναι μικρότερα από πέντε χιλιοστά, βρέθηκαν πρόσφατα ακόμα και σε σύννεφα πάνω από τα βουνά. Μια νέα

Φύλλα Παπάγιο: Η Φυσική Υπερδύναμη Κατά του Καρκίνου – Αξιοποιήστε τα Φύλλα Παπάγιο στη Διατροφή σας!

Τα φύλλα παπάγιο είναι γνωστά για τα ισχυρά οφέλη τους. Η πλούσια σύνθεσή τους σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα τα καθιστά αναπόσπαστο μέρος

Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ: Πρωτοπόρα της ανάπτυξης στην Ελλάδα

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ αναδείχθηκε ως μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον τίτλο του Growth Pioneer στα φετινά «Growth Awards». Τα β

Παιδί: Προς μια υγιεινή διατροφή

Η διατροφή είναι ένας σπουδαίος παράγοντας για την υγεία των παιδιών μας. Όμως, πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα τρώνε υγιεινά; Η απάντηση

Ο Χορός των Πουλιών: Ένα Φάρμακο για την Ψυχή μας”

Σε μία εποχή όπου ζούμε στη βιαστική και αγχωτική αστική ζωή, συχνά παραμελούμε τις απλές χαρές που μας προσφέρει η φύση. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η παραδοσιακή συνταγή από την Ιεράπετρα που συνοδεύει όλα τα εορταστικά τραπέζια της χρονιάς. Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά. Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη.

Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη…
– 800 γραμμάρια αλεύρι
– 300 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 100 ml γάλα
– 3 αυγά
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες

Για την γέμιση
– 800 γραμμάρια ανθότυρο
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 αυγό για το άλειμα
– κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Παράκαμψη της παραγράφου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ για 10 λεπτά.

Για την γέμιση, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.

Πλάθουμε μικρά πιτάκια με διάμετρο 10 εκατοστά. Βάζουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε σε μικρά ταρτλάκια, τσιμπώντας τα περιμετρικά.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Δοκίμασε τη συνταγή και ενθουσίασε τους φίλους και την οικογένεια σου με τον απίστευτα νόστιμο και παραδοσιακό γεύση των πασχαλινών λυχναράκιων! Ένα ξεχωριστό εδέσμα γεμάτο αγάπη και παράδοση.