6 Μαΐου 2025

Δημιούργησε μόνος σου τη χαρά του Πάσχα! Φτιάξε υπέροχα πασχαλινά λυχναράκια με τη δική σου προσωπική πινελιά!

Τελευταία Άρθρα

Υγιεινή Διατροφή: Ο Πρωταγωνιστής των Στόχων μας για το 2024″

Στην αρχή κάθε νέου έτους, όλοι μας τείνουμε να θέτουμε στόχους για τη ζωή μας. Οι στόχοι αυτοί καλύπτουν διάφορους τομείς, όπως οι καριέρα, οι σχέσεις και η

Γεωργιάδης: Συναντήθηκε με το προεδρείο του ΕΟΔΥ – Στο επίκεντρο η πορεία του κορωνοϊού

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας συναντήθηκαν με το προεδρείο του ΕΟΔΥ, με στόχο να συζητήσουν την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση το

Ευεξία και ενέργεια: Το μυστικό ενός ιδανικού ντους

Το πρωί ή το βράδυ; Ζεστό ή κρύο; Το μπάνιο είναι μια καθημερινή συνήθεια που διαφέρει ανάμεσα στους ανθρώπους. Κάνοντας πείραμα με νέα περιβάλλοντα και μελέ

Οι ανατριχιαστικές κλωτσιές της γάτας: Μυστικά και σημάδια για να τις αποφύγετε

Όταν πρωτοείδα τη γάτα μου να κλωτσά το παιχνίδι της με τα πίσω πόδια, δεν μπορούσα παρά να γελάσω. Αλλά αυτή η περίεργη συμπεριφορά δεν ήταν μοναδική για το

Ανησυχίες για την έξαρση του κορωνοϊού καθώς πλησιάζει η έναρξη του σχολικού έτους

Η έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη που έχουμε δει από το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η παραδοσιακή συνταγή από την Ιεράπετρα που συνοδεύει όλα τα εορταστικά τραπέζια της χρονιάς. Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά. Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη.

Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη…
– 800 γραμμάρια αλεύρι
– 300 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 100 ml γάλα
– 3 αυγά
– 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες

Για την γέμιση
– 800 γραμμάρια ανθότυρο
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 αυγό για το άλειμα
– κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Παράκαμψη της παραγράφου: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ για 10 λεπτά.

Για την γέμιση, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.

Πλάθουμε μικρά πιτάκια με διάμετρο 10 εκατοστά. Βάζουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση και κλείνουμε σε μικρά ταρτλάκια, τσιμπώντας τα περιμετρικά.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Δοκίμασε τη συνταγή και ενθουσίασε τους φίλους και την οικογένεια σου με τον απίστευτα νόστιμο και παραδοσιακό γεύση των πασχαλινών λυχναράκιων! Ένα ξεχωριστό εδέσμα γεμάτο αγάπη και παράδοση.