2 Οκτωβρίου 2025

Εκλεκτή συνταγή: Ριγκατόνι με μπρόκολο και αρωματική γεύση μπέικον”

Τελευταία Άρθρα

Χρειαζόμαστε περισσότερες σχεδιάστριες μόδας

Οι δύο κορυφαίες επιδείξεις της σεζόν, το show της Comme des Garçons από την Rei Kawakubo και η τελευταία συλλογή της Sarah Burton για τον Alexander McQuee

Η Vogue, τα supermodels των 90s, και το αχρείαστο Photoshop

Πρόσφατα, το εξώφυλλο του τεύχους του Σεπτεμβρίου της Vogue προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό. Το εξώφυλλο απεικονίζει τεσσάρα από τα πιο αξεπέραστα supermodels

6 κομψά και οικονομικά Airbnb στο Παρίσι – Από 20 ευρώ

Το Παρίσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου και αγαπημένος των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ωστόσο, η διαμονή σε αυτή την πόλη μπορεί να εί

Η Όπερα του Παρισιού γίνεται Airbnb για ένα βράδυ

Για να γιορτάσει την παγκόσμια επιτυχία του μιούζικαλ που έσπασε κάθε ρεκόρ, το Palais Garnier θα ανοίξει τις πόρτες του για μια μαγευτική διαμονή στο πολυ

Κατανάλωση Βλαβερών Τρανς Λιπαρών

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως συνεχίζουν να καταναλώνουν τρανς λιπαρά,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 1 κιλό ριγκατόνι
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– 10 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
– 400ml κρέμα γάλακτος light
– 200γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
– 100γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
– 100γρ. γραβιέρα, τριμμένη
– 1 μεσαίο μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
– 3 αβγά
– Πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και ρίξτε τα ζυμαρικά.
3. Αφήστε τα να βράσουν και αφήστε τα να βράσουν 2 λεπτά πριν από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
4. Σε ένα τηγάνι, ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί.
5. Ψήστε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
7. Προσθέστε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα τυριά, το μπρόκολο και πιπέρι.
8. Προσθέστε τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
9. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα με τα ζυμαρικά.
10. Ψήστε το σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή: tlife.gr (τροποποιημένο από τον χρήστη)