5 Δεκεμβρίου 2025

Εκλεκτή συνταγή: Ριγκατόνι με μπρόκολο και αρωματική γεύση μπέικον”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 1 κιλό ριγκατόνι
– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– 10 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
– 400ml κρέμα γάλακτος light
– 200γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
– 100γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
– 100γρ. γραβιέρα, τριμμένη
– 1 μεσαίο μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
– 3 αβγά
– Πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και ρίξτε τα ζυμαρικά.
3. Αφήστε τα να βράσουν και αφήστε τα να βράσουν 2 λεπτά πριν από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
4. Σε ένα τηγάνι, ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί.
5. Ψήστε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αποσύρετε το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
7. Προσθέστε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα τυριά, το μπρόκολο και πιπέρι.
8. Προσθέστε τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
9. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα με τα ζυμαρικά.
10. Ψήστε το σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή: tlife.gr (τροποποιημένο από τον χρήστη)