Υλικά:
– 500 γραμμάρια ντοματίνια
– 200 γραμμάρια φέτα
– Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 250 γραμμάρια αγαπημένα ζυμαρικά
– 1 σκελίδα σκόρδο
– Φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
1. Αφού θερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε μέσα τα ντοματίνια.
2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και γενναιόδωρη ποσότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
3. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε μια φέτα φέτα στο κέντρο των ντοματινιών.
4. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι η φέτα να γίνει λαχταριστή και να λιώσει ελαφρώς.
5. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.
6. Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, παίρνουμε τα ντοματίνια με τη φέτα από το φούρνο και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.
7. Ανακατεύουμε καλά ώστε να συνδυάσουν οι γεύσεις και προσθέτουμε τα ζυμαρικά προσεκτικά.
8. Ξαναανακατευόμαστε για να αναμείξουμε ομοιόμορφα τα υλικά.
9. Σερβίρουμε την εκλεπτυσμένη μακαρονάδα φούρνου με φέτα αμέσως και απολαμβάνουμε το πλούσιο γευστικό της μείγμα.
Πηγή: imommy.gr (με δικές μου προσθήκες και παραλλαγές)