12 Μαρτίου 2025

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ: Το ιδανικό υλικό για γλυκά χωρίς λιπαρά!

Τελευταία Άρθρα

Η Δύναμη της Ευγνωμοσύνης: Μην Παραβλέπεις τα Απλά, Ζήτα να Ευχαριστείς

Στο ποτάμι της ζωής, συχνά χάνουμε από τον ορμητικό ρυθμό της καθημερινότητας τις απλές ευλογίες που μας προσφέρει. Βυθιζόμαστε στις προσπάθειες μας και στον

Μύθοι και αλήθειες για τα ιατρικά λάθη

Αποδεικνύεται στατιστικά ότι τα ιατρικά λάθη αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα στον τομέα της υγείας. Παρόλο που οι γιατροί και οι υπόλοιποι επαγγελματίες της

Κινδυνεύουμε όλοι από την χρήση του κινητού: Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι;

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από χάκερ: Αποφεύγοντας αυτούς τους κωδικούς

Όταν πρόκειται για online ταυτοποίηση, οι κωδικοί πρόσβασης είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος. Με τον αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών που απαιτούν κωδικούς, είναι δύ

Ο Μαγικός Κόσμος του Ροδόνερου: Ανακαλύψτε τις Πανίσχυρες Ιδιότητές του με Ένα Εύκολο Εγχειρίδιο για το Σπίτι

Ο ροδόνερος είναι ένας θησαυρός από φυσικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τα πολυάριθμα οφέλη του στην ιατρική, την ομορφιά και τη θρησκεί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η διατροφή των παιδιών μας είναι πάντα προτεραιότητα για εμάς, γι’ αυτό και προσπαθούμε να επιλέγουμε τα πιο υγιεινά και ποιοτικά τρόφιμα για αυτά. Ωστόσο, η προκαταλήψεις προς τα γλυκά σνακ που προσφέρονται στα παιδιά μας, όπως τα κουλουράκια και οι σοκολάτες από το κυλικείο του σχολείου ή τα γλυκά που ζητούν μετά από το φαγητό, αποτελούν μεγάλη δυσκολία για εμάς. Για αυτό το λόγο, οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν να ετοιμάζουν μόνοι τους τα γλυκά που προσφέρουν στα παιδιά τους -ειδικά στα μικρά παιδιά- προετοιμάζοντας στο σπίτι κέικ, μους, γλυκές μπάρες δημητριακών αλλά και τούρτες! Έτσι, μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους τα υλικά που θα προσθέσουν στη συνταγή, διασφαλίζοντας ένα υγιεινό αποτέλεσμα και περνώντας παράλληλα ευχάριστες στιγμές μαγειρέματος με τα παιδιά τους
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ: Το ιδανικό υλικό για γλυκά χωρίς λιπαρά!
Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει όλο και περισσότερο ενημερωμένοι για τη σημασία της αποφυγής των “κακών” λιπαρών στις συνταγές μας και γι’ αυτό προσθέτουμε πλέον το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο τόσο στα γλυκά όσο και στις αλμυρές συνταγές μας. Ο λόγος είναι ότι το ελαιόλαδο, εκτός από το υπέροχο άρωμα και την γεύση που προσδίδει, είναι ο ηγέτης της μεσογειακής διατροφής χάρη στα μονοακόραεστα λιπαρά οξέα που περιέχει, τις αντιοξειδωτικές ουσίες και την βιταμίνη Ε. Επιπλέον, οι ειδικοί προτείνουν το ελαιόλαδο ακόμα και σε όσους θέλουν να μειώσουν την κακή χοληστερίνη και να αυξήσουν την καλή, αφού περιέχει ελαϊκό οξύ. Έτσι, το ελαιόλαδο αποτελεί ιδανική επιλογή για την καθημερινή διατροφή των παιδιών μας, καθώς περιέχει φαινόλες και πολυφαινόλες, φυσικά αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, υπεύθυνες για μια σειρά εκφυλιστικών παθήσεων
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ: Το ιδανικό υλικό για γλυκά χωρίς λιπαρά!
Για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ σε όλες τις γλυκές μας συνταγές. Αυτό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει ισορροπημένη γεύση, πλούσιο άρωμα και χαμηλή οξύτητα, κάνοντας το ιδανικό για τις οικογένειες που επιθυμούν να το χρησιμοποιούν στην καθημερινή κουζίνα τους. Βασίζεται σε μια μυστική συνταγή από επιλεγμένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που προέρχονται κυρίως από τρεις ποικιλίες ελαιοκάρπων, την Κορωνέϊκη, το Μανάκι και τη Λαδελιά. Τα ελαιόκαρπα συγκομίζονται από ελαιοκομικές περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης και παράγονται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, διατηρώντας έτσι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιόκαρπου, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για χρήση σε καθημερινές συνταγές, είτε ωμό, είτε για ήπιες μαγειρικές χρήσεις
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ: Το ιδανικό υλικό για γλυκά χωρίς λιπαρά!
Με τη χρήση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου ΧΡΥΣΕΛΙΑ στις συνταγές μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ανθυγιεινά λιπαρά, όπως η μαργαρίνη και το βούτυρο, και να προσφέρουμε στα παιδιά μας γλυκά που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μάλιστα, πολλοί διάσημοι σεφ και ζαχαροπλάστες επιλέγουν το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ για την ιδιαίτερη νοστιμιά που προσδίδει στις συνταγές τους
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ: Το ιδανικό υλικό για γλυκά χωρίς λιπαρά!
Παρακάτω, θα σας παρουσιάσουμε δύο γλυκές συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε με το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ:

1. Ανάμεικτο κέικ με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και γιαούρτι

Υλικά:
– 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 3/4 κούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
– 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1 βανίλια
– Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– Χυμός πορτοκαλιού (από μισό πορτοκάλι)
– 3 αυγά
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– 2 κουτ.σούπας κακάο

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ: Το ιδανικό υλικό για γλυκά χωρίς λιπαρά!
2. Σταδιακά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, πάντα ανακατεύοντας
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Το προσθέτουμε στο μείγμα μας
4. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού- αν είναι πολύ αραιό το μείγμα δεν χρειάζεται να το βάλουμε όλο, αλλά κρατάμε λίγο από τον χυμό στην άκρη
5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και προσθέτουμε το μισό μείγμα
6. Στο άλλο μισό προσθέτουμε το κακάο και όσο χυμό μας έμεινε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στη φόρμα. Ανακατεύουμε με ένα μαχαιράκι τα δύο μείγματα για να κάνουμε σχεδιάκια
7. Ψήνουμε στον αέρα στους 170-180°C για 40-45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας
2. Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και καρύδια

Υλικά για το σιρόπι:
– 4 φλ. νερό
– 2 φλ. ζάχαρη
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 1 πορτοκάλι, τη φλούδα
– 1 βανίλια, σκόνη
– 3 κ.σ. κακάο σκόνη
– 1 φλ. μέλι

Υλικά για το χαλβά:
– 220 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
– 500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
– 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
– 150 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη

Εκτέλεση:
1. Προετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κακάο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη
2. Μόλις κρυώσει αρκετά το σιρόπι, αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας
3. Για το χαλβά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να αλλάξει χρώμα και να καβουρδιστεί
4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα καρύδια, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά
5. Ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
6. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας
7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει λίγο
8. Μεταφέρουμε το χαλβά σε μακρόστενη φόρμα, που πριν βρέξαμε πολύ καλά το εσωτερικό της
9. Πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να μην αφήσει κενά και όταν κρυώσει εντελώς, ξεφορμάρουμε το χαλβά και σερβίρουμε
Με αυτές τις συνταγές, αλλά και με πολλές άλλες που μπορείτε να βρείτε online, μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας νοστιμότατα γλυκά χωρίς την προσθήκη ανθυγιεινών λιπαρών, χρησιμοποιώντας το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ. Αυτό το ελαιόλαδο, με την ισορροπημένη γεύση, το πλούσιο άρωμα και τη χαμηλή οξύτητα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για την κουζίνα σας και θα εκτιμηθεί από όλη την οικογένεια.