4 Δεκεμβρίου 2025

Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το οινοποιείο και οι αμπελώνες της «Οινοποιητικής Μονεμβασίας» της Έλλης και του Γιώργου Τσιμπίδη φιλοξενούν τον περίφημο οίνο Malvasia της βυζαντινής Μονεμβασίας και άλλες γηγενείς ποικιλίες της περιοχής. Το κτίριο όπου βρίσκεται το οινοποιείο, με το μοντέρνο και αυστηρό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, σπάει το μοτίβο της γεωμορφίας της χερσονήσου Επιδαύρου Λιμηράς. Οι επισκέπτες υποδέχονται από το περιποιημένο περιβάλλον των αμπελώνων και μεταφέρονται στην είσοδο του κτιρίου μέσα από παρτέρια με φυτά και χαλίκι.

Το εσωτερικό του οινοποιείου φιλοξενεί τον χώρο της γευσιγνωσίας και της πώλησης κρασιών. Είναι χαρακτηρισμένος από θερμά χρώματα και μεγάλα ξύλινα τραπέζια, προσδίδοντας μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς. Στο βάθος του χώρου εργάζονται οι εργαζόμενοι του οινοποιείου, ασχολούμενοι με την ετικετοποίηση των φιαλών.

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του οινοποιείου, Γιώργος Τσιμπίδης, μαζί με τη σύζυγό του Έλλη, ξεκίνησαν την Οινοποιητική Μονεμβασίας το 1997 με στόχο την αναβίωση του οίνου Malvasia. Αναγνωρίζοντας την ιστορική σημασία αυτού του οίνου, έκαναν μια πλήρη έρευνα και δημιούργησαν ένα πλήρες σχέδιο δράσης για την παραγωγή, εμφιάλωση και προβολή του κρασιού.

Οι αμπελώνες της Οινοποιητικής Μονεμβασίας καλλιεργούν περίπου 300 στρέμματα βιολογικών αμπελώνων, που περιλαμβάνουν σπάνιες ποικιλίες όπως η Μονεμβασιά, η Κυδωνίτσα, το Ασπρούδι και το Μαυρούδι. Οι αμπελουργοί ακολουθούν μια φιλική προς τη φύση προσέγγιση, επιτρέποντας τη βιολογική αμπελουργία με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Η επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη» και η γνωριμία με τον διαδικασία παραγωγής κρασιού στον όμορφο τοπίο της Μονεμβασίας αποτελούν ένα αξέχαστο εμπειρικό ταξίδι για τους λάτρεις του κρασιού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της «Οινοποιητικής Μονεμβασίας – Τσιμπίδη».

Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»

Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»
Επίσκεψη στην εμβληματική «Οινοποιητική Μονεμβασίας – Τσιμπίδη»