2 Οκτωβρίου 2025

Εύγευστη επιδόρπιο με λευκή σοκολάτα: Απολαυστική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει”

Τελευταία Άρθρα

Χρειαζόμαστε περισσότερες σχεδιάστριες μόδας

Οι δύο κορυφαίες επιδείξεις της σεζόν, το show της Comme des Garçons από την Rei Kawakubo και η τελευταία συλλογή της Sarah Burton για τον Alexander McQuee

Η Vogue, τα supermodels των 90s, και το αχρείαστο Photoshop

Πρόσφατα, το εξώφυλλο του τεύχους του Σεπτεμβρίου της Vogue προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό. Το εξώφυλλο απεικονίζει τεσσάρα από τα πιο αξεπέραστα supermodels

6 κομψά και οικονομικά Airbnb στο Παρίσι – Από 20 ευρώ

Το Παρίσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου και αγαπημένος των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ωστόσο, η διαμονή σε αυτή την πόλη μπορεί να εί

Η Όπερα του Παρισιού γίνεται Airbnb για ένα βράδυ

Για να γιορτάσει την παγκόσμια επιτυχία του μιούζικαλ που έσπασε κάθε ρεκόρ, το Palais Garnier θα ανοίξει τις πόρτες του για μια μαγευτική διαμονή στο πολυ

Κατανάλωση Βλαβερών Τρανς Λιπαρών

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως συνεχίζουν να καταναλώνουν τρανς λιπαρά,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Κάθε φορά που αναζητάμε μια γλυκιά επιλογή για επιδόρπιο, η λευκή σοκολάτα είναι πάντα μια αγαπημένη. Έχει την απαλή και κρεμώδη υφή της που λιώνει στο στόμα και ξεσηκώνει γευστικές απολαύσεις. Ανακαλύψτε πώς να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικά νόστιμο επιδόρπιο με λευκή σοκολάτα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Για να δημιουργήσουμε αυτήν την απολαυστική μους από λευκή σοκολάτα, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

– 300 γρ. λευκή σοκολάτα
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
– 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
– 2 κουταλιές του γλυκού στιγμιαίο καφέ

Ακολουθούμε αυτήν την απλή διαδικασία:

1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί έως ότου γίνει ομαλή και λεία.
2. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία των 200 γρ. κρέμας γάλακτος σε περίπου 60 βαθμούς Κελσίου και προσθέτουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί ο καφές.
3. Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τον καφέ στη λειωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, αλλά να μην παγώσει.
5. Προσθέτουμε απαλά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ απαλά, ώστε να διατηρήσουμε την αφράτη υφή του επιδόρπιου.
6. Σερβίρουμε την μους σε ατομικά μπολάκια και την γαρνίρουμε με ολόκληρους κόκκους καφέ για πρόσθετη υφή και γεύση.

Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε γεύματα και εορταστικές περιστάσεις. Η ελαφριά και αεράτη υφή της μους σε συνδυασμό με το γλυκό άρωμα της λευκής σοκολάτας θα σας κάνει να τη λατρέψετε.

Απολαύστε αυτήν την εκλεκτή συνταγή με λευκή σοκολάτα και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με αυτήν την απολαυστική επιλογή για επιδόρπιο.