3 Οκτωβρίου 2025

Εύγε! Το δικό μουέχει τίτλο “Συνταγή για Λαχταριστό Σιμιγδαλένιο Χαλβά με Αρωματική Σοκολάτα”

Τελευταία Άρθρα

Γεννήθηκε σπάνιος θηλυκός ρινόκερος της Σουμάτρας

Σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία γεννήθηκε ένας σπάνιος ρινόκερος Σουμάτρας. Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση π

Επτά γύπες από την Ισπανία αφέθηκαν ελεύθεροι στην Κύπρο

Σήμερα, επτά γύπες από την Ισπανία απελευθερώθηκαν στη φύση της Κύπρου. Τα πουλιά τοποθετήθηκαν με συσκευές παρακολούθησης, με στόχο να επιβιώσουν τα απει

Τα highlights του Plissken Festival 2023

Το Plissken Festival επιστρέφει για δύο ημέρες γεμάτες μουσική! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και έχει πολλές αλλαγές φέτος, σ

Πάνω από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο

Περισσότερα από 100 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, καθώς οι θερμοκρασίες των υδάτων αυξάνονται κατακόρυφα. Σύμφωνα με αναφορές από τη

Το διαρκές αίνιγμα της Kylie Minogue

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, η Kylie Minogue έχει γίνει ένα μυστήριο που μας απασχολεί συνεχώς. Αρχικά, κατά την διάρκεια της παρουσίας τη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 150 ml λάδι
– 300 γραμμάρια σιμιγδάλι
– 400 γραμμάρια ζάχαρη
– 600 ml νερό
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 100 γραμμάρια κλασική κουβερτούρα

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ενώνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε ισχυρή φωτιά μέχρι να βράσουν.
2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς ισχυρή φωτιά.
3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό λάδι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το χρώμα που επιθυμούμε.
4. Σιγά σιγά, προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι μας στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή λόγω της δυνατής αντίδρασης πρώτα.
5. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες κοχλασμού.
6. Αφού αφαιρέσουμε τον χαλβά από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά.
7. Αμέσως μετά, τοποθετούμε την μισή ποσότητα του χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
8. Στο υπόλοιπο χαλβά που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κλασική κουβερτούρα, την οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια, και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σοκολατένια μάζα.
9. Τέλος, χύνουμε τη σοκολατένια μάζα πάνω στον χαλβά στη φόρμα, καλύπτοντάς τον ομοιόμορφα.
10. Αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα περίπου και σερβίρουμε.

Αυτή η συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με αρωματική σοκολάτα είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα γλυκό επιδόρπιο με παραδοσιακή ελληνική γεύση. Ο συνδυασμός του σιμιγδαλιού με την πλούσια σοκολάτα δημιουργεί μια απολαυστική γεύση που θα ικανοποιήσει κάθε ουράνιο στόμα! Επιπλέον, το αρωματικό ξύσμα των πορτοκαλιών προσθέτει μια φρεσκάδα και θρεπτικά συστατικά στον χαλβά μας, δίνοντάς του μια ξεχωριστή νότα γεύσης. Ακολουθήστε αυτήν την εύκολη συνταγή και απολαύστε έναν αυθεντικό ελληνικό χαλβά με απίστευτη υφή και γεύση!