Υλικά:
– 150 ml λάδι
– 300 γραμμάρια σιμιγδάλι
– 400 γραμμάρια ζάχαρη
– 600 ml νερό
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 100 γραμμάρια κλασική κουβερτούρα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ενώνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε ισχυρή φωτιά μέχρι να βράσουν.
2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς ισχυρή φωτιά.
3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό λάδι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το χρώμα που επιθυμούμε.
4. Σιγά σιγά, προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι μας στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή λόγω της δυνατής αντίδρασης πρώτα.
5. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες κοχλασμού.
6. Αφού αφαιρέσουμε τον χαλβά από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά.
7. Αμέσως μετά, τοποθετούμε την μισή ποσότητα του χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
8. Στο υπόλοιπο χαλβά που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε την κλασική κουβερτούρα, την οποία έχουμε κόψει σε κομμάτια, και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σοκολατένια μάζα.
9. Τέλος, χύνουμε τη σοκολατένια μάζα πάνω στον χαλβά στη φόρμα, καλύπτοντάς τον ομοιόμορφα.
10. Αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα περίπου και σερβίρουμε.
Αυτή η συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με αρωματική σοκολάτα είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα γλυκό επιδόρπιο με παραδοσιακή ελληνική γεύση. Ο συνδυασμός του σιμιγδαλιού με την πλούσια σοκολάτα δημιουργεί μια απολαυστική γεύση που θα ικανοποιήσει κάθε ουράνιο στόμα! Επιπλέον, το αρωματικό ξύσμα των πορτοκαλιών προσθέτει μια φρεσκάδα και θρεπτικά συστατικά στον χαλβά μας, δίνοντάς του μια ξεχωριστή νότα γεύσης. Ακολουθήστε αυτήν την εύκολη συνταγή και απολαύστε έναν αυθεντικό ελληνικό χαλβά με απίστευτη υφή και γεύση!