4 Δεκεμβρίου 2025

Εύκολη συνταγή για τρούφες σοκολάτας που θα σε ενθουσιάσει

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Συστατικά:
– 200 γρ. ζάχαρη, λευκή
– 4 αυγά
– 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 20 γρ. κακάο
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– Βούτυρο για το ταψί

Για τη γέμιση:
– 180 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
– 180 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα
– 150 γρ. μαύρο ρούμι
– 10 γρ. κακάο
– 300 γρ. τρούφα για επικάλυψη

Τρόπος Προετοιμασίας:

1. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τη ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μαρένγκα.
2. Σε άλλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα σταδιακά στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
3. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C και βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψί.
4. Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και ψήνεις για 30-40 λεπτά.
5. Αφήνεις το παντεσπάνι να κρυώσει για περίπου 3 ώρες.
6. Για τη γέμιση, ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτεις την κουβερτούρα λίγο πριν πάρει βράση. Ανακατεύεις καλά με ένα μίξερ χειρός για 1 λεπτό.
7. Θρυμματίζεις το παντεσπάνι σε ένα μπολ, προσθέτεις το ρούμι, τη γκανάς και το κακάο και τα ζυμώνεις καλά.
8. Καλύπτεις το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
9. Παίρνεις μικρή ποσότητα από το μείγμα και το πλάθεις σε σχήμα μικρής μπάλας.
10. Στη συνέχεια, το ρολάρεις στην τρούφα, ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.
11. Συνεχίζεις με το υπόλοιπο μείγμα και τις διατηρείς στο ψυγείο.

Δοκίμασε αυτήν την εύκολη συνταγή για τις αγαπημένες σου τρούφες σοκολάτας και θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα. Προσθέτοντας μια ξεχωριστή γεύση, αυτές οι τρούφες θα γίνουν ακόμα πιο απολαυστικές και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου. Για αξέχαστες γαστρονομικές στιγμές, ακολούθησε τη συνταγή και απόλαυσε την απίστευτη γεύση αυτών των τρουφών σοκολάτας!