13 Απριλίου 2025

Εύκολη συνταγή για υγιεινό πανετόνε των Χριστουγέννων

Τελευταία Άρθρα

Νέα επιστημονική ανακάλυψη: Φάρμακα που επεκτείνουν την ζωή των σκύλων

Ένα σημαντικό βήμα προς την επιστήμη έχει γίνει από ερευνητές που αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην δύσκολη εμπειρία της απώλειας ενός σκύλου. Πολλοί ιδιοκτήτες

Η σημασία της ατοπίας στην πνευμονία από μυκόπλασμα στα παιδιά

Η πνευμονία από μυκόπλασμα (Mycoplasma pneumoniae) είναι μια νόσος που προκαλεί ανησυχία σε πολλές χώρες, καθώς η εξάπλωσή της έχει αυξηθεί πρόσφατα, ειδικά σ

Η ευτυχία των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Ποιοι είναι οι πιο αρκετοποιημένοι;

Μια πρόσφατη έρευνα της Eurostat αποκαλύπτει ότι η Αυστρία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με έναν ετήσιο δείκτ

Η απόσταση από τον πόνο, τη θλίψη και τις πληγές σου είναι η απόσταση από τον/τη σύντροφό σου”

Πώς η οικογενειακή ιστορία επηρεάζει τις σχέσεις μας Για πολλούς από εμάς, οι σχέσεις είναι το μεγαλύτερο πάθος μας. Οικοδομούμε όνειρα για ευτυχισμένες σχ

Νέες τάσεις στο χρώμα των μαλλιών που θα επικρατήσουν το 2024

Τίποτα δεν μπορεί να ανανεώσει την εμφάνισή μας περισσότερο από μία αλλαγή στα μαλλιά λίγο πριν υποδεχτούμε το νέο έτος. Έχοντας τα μαλλιά κομμένα φρεσκοκομμ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που απολαμβάνουμε γλυκές λιχουδιές και εδέσματα. Όμως, η υγεία μας και η σιλουέτα μας απειλούνται από την πληθώρα θερμίδων που περιέχουν αυτά τα γλυκά. Έτσι, για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό πανετόνε, παρουσιάζουμε την παρακάτω συνταγή χωρίς γλουτένη και με λιγότερες θερμίδες.

Υλικά:
– 100 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
– 7 ασπράδια αυγών
– 1 ολόκληρο αυγό
– 10 γραμμάρια εκχύλισμα βανίλιας
– 15 γραμμάρια στέβια
– 80 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη)
– 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
– 5 γραμμάρια λάδι καρύδας

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μείγματιστηρα, ανακατεύουμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν.
3. Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε ξανά.
6. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
7. Με ένα κουτάλι, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για ζύμη, προηγουμένως επενδυμένο με λαδόκολλα.
8. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το πανετόνε.
9. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες.

Αυτή η συνταγή για υγιεινό πανετόνε προσφέρει μια ελαφριά απόλαυση για τα Χριστούγεννα, χωρίς να υπονομεύει την υγεία και τη σιλουέτα μας. Απολαύστε το με την παρέα σας και αποχαιρετήστε τα Χριστούγεννα με ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό.