Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που απολαμβάνουμε γλυκές λιχουδιές και εδέσματα. Όμως, η υγεία μας και η σιλουέτα μας απειλούνται από την πληθώρα θερμίδων που περιέχουν αυτά τα γλυκά. Έτσι, για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό πανετόνε, παρουσιάζουμε την παρακάτω συνταγή χωρίς γλουτένη και με λιγότερες θερμίδες.
Υλικά:
– 100 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
– 7 ασπράδια αυγών
– 1 ολόκληρο αυγό
– 10 γραμμάρια εκχύλισμα βανίλιας
– 15 γραμμάρια στέβια
– 80 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη)
– 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
– 5 γραμμάρια λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μείγματιστηρα, ανακατεύουμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν.
3. Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε ξανά.
6. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
7. Με ένα κουτάλι, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για ζύμη, προηγουμένως επενδυμένο με λαδόκολλα.
8. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το πανετόνε.
9. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες.
Αυτή η συνταγή για υγιεινό πανετόνε προσφέρει μια ελαφριά απόλαυση για τα Χριστούγεννα, χωρίς να υπονομεύει την υγεία και τη σιλουέτα μας. Απολαύστε το με την παρέα σας και αποχαιρετήστε τα Χριστούγεννα με ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό.