2 Οκτωβρίου 2025

Εύκολη συνταγή για υγιεινό πανετόνε των Χριστουγέννων

Τελευταία Άρθρα

Ένα δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου, απαραίτητο σε κάθε ταξίδι

Κάθε χρόνο πλησιάζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όπως πάντα βρισκόμαστε σε αναζήτηση για το τέλειο δώρο που θα κάνουμε στον αγ

Χρειαζόμαστε περισσότερες σχεδιάστριες μόδας

Οι δύο κορυφαίες επιδείξεις της σεζόν, το show της Comme des Garçons από την Rei Kawakubo και η τελευταία συλλογή της Sarah Burton για τον Alexander McQuee

Η Vogue, τα supermodels των 90s, και το αχρείαστο Photoshop

Πρόσφατα, το εξώφυλλο του τεύχους του Σεπτεμβρίου της Vogue προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό. Το εξώφυλλο απεικονίζει τεσσάρα από τα πιο αξεπέραστα supermodels

6 κομψά και οικονομικά Airbnb στο Παρίσι – Από 20 ευρώ

Το Παρίσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου και αγαπημένος των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ωστόσο, η διαμονή σε αυτή την πόλη μπορεί να εί

Η Όπερα του Παρισιού γίνεται Airbnb για ένα βράδυ

Για να γιορτάσει την παγκόσμια επιτυχία του μιούζικαλ που έσπασε κάθε ρεκόρ, το Palais Garnier θα ανοίξει τις πόρτες του για μια μαγευτική διαμονή στο πολυ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που απολαμβάνουμε γλυκές λιχουδιές και εδέσματα. Όμως, η υγεία μας και η σιλουέτα μας απειλούνται από την πληθώρα θερμίδων που περιέχουν αυτά τα γλυκά. Έτσι, για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό πανετόνε, παρουσιάζουμε την παρακάτω συνταγή χωρίς γλουτένη και με λιγότερες θερμίδες.

Υλικά:
– 100 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
– 7 ασπράδια αυγών
– 1 ολόκληρο αυγό
– 10 γραμμάρια εκχύλισμα βανίλιας
– 15 γραμμάρια στέβια
– 80 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα (χωρίς ζάχαρη)
– 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
– 5 γραμμάρια λάδι καρύδας

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μείγματιστηρα, ανακατεύουμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν.
3. Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε ξανά.
6. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
7. Με ένα κουτάλι, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για ζύμη, προηγουμένως επενδυμένο με λαδόκολλα.
8. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το πανετόνε.
9. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες.

Αυτή η συνταγή για υγιεινό πανετόνε προσφέρει μια ελαφριά απόλαυση για τα Χριστούγεννα, χωρίς να υπονομεύει την υγεία και τη σιλουέτα μας. Απολαύστε το με την παρέα σας και αποχαιρετήστε τα Χριστούγεννα με ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό.