Υλικά
– 1 κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο (περίπου 18 γρ.)
– Λεμονόχορτο (περίπου 60γρ.)
– Νερό
– Χαμομήλι
– 1 λάιμ, σε φέτες, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ σε μικρές φέτες και το χτυπάμε ελαφρά.
Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το εξωτερικό στρώμα του λεμονόχορτου.
Κόβουμε κάθε κοτσάνι στη μέση σταυρωτά και το χτυπάμε για να απελευθερωθούν οι αρώματα.
Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τις φέτες τζίντζερ και μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει απαλά για περίπου 10 λεπτά.
Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κοτσάνια λεμονόχορτου και το χαμομήλι.
Καλύπτουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να βράζουμε απαλά για άλλα 5-7 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυθεί για άλλα 5-10 λεπτά με το καπάκι ακόμα ανοιχτό.
Σερβίρουμε το ζεστό αρωματικό χαμομήλι με φέτες λάιμ για πιο φρέσκο άρωμα και γεύση.
Τίτλος: Ζεστό αρωματικό χαμομήλι με τζίντζερ, λεμονόχορτο και λάιμ: Μια απόλαυση γεμάτη αρώματα και γεύσεις