28 Απριλίου 2025

Ζεστό αρωματικό χαμομήλι με τζίντζερ, λεμονόχορτο και λάιμ

Τελευταία Άρθρα

2ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Προστασία του Περιβάλλοντος – Το Ινστιτούτο ARISTEiA εκπαιδεύει Έλληνες φοιτητές

Στα Λουτρά Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεπιστημονικό Πρόγραμμα για την Περιβαλλοντική Κρίση (Interdisciplinary

Ναρκοληψία στους σκύλους: Προσεκτική παρατήρηση και αντιμετώπιση της άγνωστης πάθησης

Εσείς και το νέο σκυλάκι σας απολαμβάνετε τη βόλτα στο πάρκο, όταν ξαφνικά πέφτει κάτω και λιποθυμάει. Πρώτο και κύριο, κρατήστε την ψυχραιμία σας και πάτε ν

Πυροτεχνήματα και ζωάκια: προστατέψτε τα από τον τρόμο

Η χρήση πυροτεχνημάτων σε γιορτές και εκδηλώσεις δημιουργεί θέαμα και ενθουσιασμό για τους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να φαίνεται θεαματικό και ανεβα

«Συνεννοηθείτε με τα παιδιά σας» – Η σπουδαιότητα της ακριβής επικοινωνίας

Όταν προσπαθούμε να επηρεάσουμε τη συμπεριφορά των παιδιών μας, χρησιμοποιούμε συχνά τυπικές φράσεις, χωρίς να τις σκεφτόμαστε πολύ. Μία από αυτές είναι η φρ

Tips για να μην πάρετε πολλά κιλά αυτές τις γιορτές!

Η περίοδος των γιορτών είναι γεμάτη από εκλεπτυσμένη γεύση και απολαύσεις, αλλά πολλές φορές βρισκόμαστε να αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε την σωστή ισορροπία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 1 κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο (περίπου 18 γρ.)
– Λεμονόχορτο (περίπου 60γρ.)
– Νερό
– Χαμομήλι
– 1 λάιμ, σε φέτες, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ σε μικρές φέτες και το χτυπάμε ελαφρά.
Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το εξωτερικό στρώμα του λεμονόχορτου.
Κόβουμε κάθε κοτσάνι στη μέση σταυρωτά και το χτυπάμε για να απελευθερωθούν οι αρώματα.
Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τις φέτες τζίντζερ και μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει απαλά για περίπου 10 λεπτά.
Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κοτσάνια λεμονόχορτου και το χαμομήλι.
Καλύπτουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να βράζουμε απαλά για άλλα 5-7 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυθεί για άλλα 5-10 λεπτά με το καπάκι ακόμα ανοιχτό.
Σερβίρουμε το ζεστό αρωματικό χαμομήλι με φέτες λάιμ για πιο φρέσκο άρωμα και γεύση.

Τίτλος: Ζεστό αρωματικό χαμομήλι με τζίντζερ, λεμονόχορτο και λάιμ: Μια απόλαυση γεμάτη αρώματα και γεύσεις