14 Μαρτίου 2025

Ζεστό αρωματικό χαμομήλι με τζίντζερ, λεμονόχορτο και λάιμ

Τελευταία Άρθρα

Πώς να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα τον χειμώνα: Τι χρειάζεται να ξέρουμε

Ο χειμώνας έχει φτάσει και μαζί του έχει φέρει και τις γνωστές ιογενείς νόσους, όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, ακόμα και ο κορωνοϊός. Όταν ο καιρός είναι

Η σημασία της παραμονής των γατιών με τις μητέρες τους

Πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κατάσταση όπου πρέπει να αναλάβουμε φροντίδα για ένα γατάκι σε πολύ μικρή ηλικία, χωρίς την παρουσία της μαμάς το

21 νέες προτάσεις για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και η αειφόρος ανάπτυξή του είναι επιτακτική ανάγκη. Μια νέα έρευνα, που πραγματο

11 ζώα που παραμένουν πιστά σε έναν σύντροφο για πάντα

Μονογαμία στο ζωικό βασίλειο; Σίγουρα όχι κάτι ασυνήθιστο. Παρόλο που η μονογαμία είναι σπάνια στη φύση, υπάρχουν ωστόσο ζώα που παραμένουν πιστά σε έναν σύν

Καταπολέμηση της καρδιακής ανεπάρκειας: Η εντυπωσιακή ισχύς ενός νέου φυτικού εκχυλίσματος

Παγκόσμιας φήμης ασθένεια, η καρδιακή ανεπάρκεια στέλνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο νοσηλευτές και οδηγεί σε υψηλά ποσοστά θνησιμότητας. Ωστόσο, μια νέα έ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 1 κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο (περίπου 18 γρ.)
– Λεμονόχορτο (περίπου 60γρ.)
– Νερό
– Χαμομήλι
– 1 λάιμ, σε φέτες, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ σε μικρές φέτες και το χτυπάμε ελαφρά.
Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το εξωτερικό στρώμα του λεμονόχορτου.
Κόβουμε κάθε κοτσάνι στη μέση σταυρωτά και το χτυπάμε για να απελευθερωθούν οι αρώματα.
Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τις φέτες τζίντζερ και μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει απαλά για περίπου 10 λεπτά.
Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κοτσάνια λεμονόχορτου και το χαμομήλι.
Καλύπτουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να βράζουμε απαλά για άλλα 5-7 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυθεί για άλλα 5-10 λεπτά με το καπάκι ακόμα ανοιχτό.
Σερβίρουμε το ζεστό αρωματικό χαμομήλι με φέτες λάιμ για πιο φρέσκο άρωμα και γεύση.

Τίτλος: Ζεστό αρωματικό χαμομήλι με τζίντζερ, λεμονόχορτο και λάιμ: Μια απόλαυση γεμάτη αρώματα και γεύσεις