5 Δεκεμβρίου 2025

Ζεστό αρωματικό χαμομήλι με τζίντζερ, λεμονόχορτο και λάιμ

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 1 κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο (περίπου 18 γρ.)
– Λεμονόχορτο (περίπου 60γρ.)
– Νερό
– Χαμομήλι
– 1 λάιμ, σε φέτες, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ σε μικρές φέτες και το χτυπάμε ελαφρά.
Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το εξωτερικό στρώμα του λεμονόχορτου.
Κόβουμε κάθε κοτσάνι στη μέση σταυρωτά και το χτυπάμε για να απελευθερωθούν οι αρώματα.
Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τις φέτες τζίντζερ και μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει απαλά για περίπου 10 λεπτά.
Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κοτσάνια λεμονόχορτου και το χαμομήλι.
Καλύπτουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να βράζουμε απαλά για άλλα 5-7 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυθεί για άλλα 5-10 λεπτά με το καπάκι ακόμα ανοιχτό.
Σερβίρουμε το ζεστό αρωματικό χαμομήλι με φέτες λάιμ για πιο φρέσκο άρωμα και γεύση.

Τίτλος: Ζεστό αρωματικό χαμομήλι με τζίντζερ, λεμονόχορτο και λάιμ: Μια απόλαυση γεμάτη αρώματα και γεύσεις