Υλικά:
– 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
– 1 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
– 2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
– 2 φρέσκα λάιμ
– 500 γραμμάρια φιλέτο λευκού ψαριού (π.χ. μπακαλιάρος)
– ¼ κόκκινο λάχανο
– 2 ντομάτες
– 2 αβοκάντο
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 8 μικρές τορτίγιες καλαμποκιού
– 1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
– 100 γραμμάρια sour cream
– Σάλτσα τσίλι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ξεκινώντας με την πάστα γεύσης, ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το κύμινο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε το χυμό από ένα λάιμ και ανακατέψτε καλά. Αλείψτε τα φιλέτα ψαριού με την πάστα και αφήστε να απορροφήσουν τα αρώματα για λίγη ώρα.
Βήμα 2: Κόψτε ψιλό το κόκκινο λάχανο και στύψτε πάνω του τον χυμό από μισό λάιμ. Αλατίστε και αφήστε το λάχανο να αφρατώσει για λίγο. Κόψτε επίσης τις ντομάτες σε κυβάκια ή μικρά κομμάτια. Αφαιρέστε τη φλούδα από τα αβοκάντο και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Σε περίπτωση που είναι υπερβολικά ώριμο, προτιμήστε να το πολτοποιήσετε σε ένα μπολ, προσθέτοντας λίγο χυμό από λάιμ και αλάτι. Προετοιμάστε αυτά τα υλικά και κρατήστε τα χωριστά σε μια σανίδα.
Βήμα 3: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Αλείψτε το αλουμινόχαρτο με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο ταψί. Περιχύστε τα με την πάστα από το μπολ και αλείψτε με λίγο παραπάνω ελαιόλαδο. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ροδίσει και να μοσχοβολήσει η κουζίνα σας.
Βήμα 4: Τυλίξτε τις τορτίγιες σε αλουμινόχαρτο και ζεστάνετέ τις στο φούρνο κάτω από το ψάρι, ώστε να γίνουν μαλακές και ζεστές.
Βήμα 5: Απλώστε λίγο sour cream σε κάθε ζεστή τορτίγια. Προσθέστε από πάνω μια χούφτα λάχανο, κομμένες ντομάτες, λεπτές φέτες αβοκάντο και τελικά το ψάρι. Σίγουρα δεν θα ξεχάσετε να προσθέσετε πλούσιες δόσεις φρέσκου κόλιανδρου και καυτερή σάλτσα τσίλι για να δώσετε ένταση στη γεύση. Απολαύστε τα μοναδικά αυτά ψητά tacos με φρέσκο ψάρι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τη δημιουργική σας κουζίνα!
Πηγή: Παραλλαγή και πρωτοτυπία από το vita.gr