περιλαμβάνει πληροφορίες για τη σημασία των καλλιεργειών πατάτας και μήλου στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αναφέρει ότι η γεωργική γη έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και ότι οι καλλιέργειες αυτές λειτουργούν σαν “καταβόθρες” για την απορρόφηση του βλαβερού διοξειδίου του άνθρακα.
Επίσης, αναφέρεται στην “γεωργία του άνθρακα” ή “ανθρακοδεσμευτική γεωργία”, η οποία προωθείται και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω αυτής της γεωργίας, οι αγρότες μπορούν να αυξήσουν τη δυνατότητα των καλλιεργειών τους να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης, αναφέρεται η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου συστήματος πιστοποίησης για την εφαρμογή αυτής της γεωργίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η κινητοποίηση πόρων για τους αγρότες.
Το άρθρο περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για τις καλλιεργητικές τεχνικές που αυξάνουν τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα, όπως η αμειψισπορά και η μετατροπή εκτάσεων υπό καθεστώς παύσης καλλιέργειας σε μόνιμους βοσκότοπους. Επιπλέον, αναφέρει το έργο “Carbonica” που έχει ως στόχο τη διασύνδεση των οικοσυστημάτων καινοτομίας στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βόρεια Μακεδονία για τη γεωργία δέσμευσης άνθρακα.
Στο άρθρο αναφέρονται επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην εφαρμογή της γεωργίας του άνθρακα, όπως ο μικρός γεωργικός κλήρος και το χαμηλό τεχνολογικό επίπεδο του αγροτικού κόσμου. Ωστόσο, το άρθρο επισημαίνει ότι η γεωργία του άνθρακα είναι το μέλλον και ότι οι αγρότες μπορούν να επωφεληθούν τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά από αυτήν.
Τέλος, το άρθρο αναφέρει τη συνεδρίαση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης AGROTICA, όπου θα μιλήσουν ειδικοί για τη γεωργία του άνθρακα και θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη δέσμευση CO2 και τις καλλιεργητικές τεχνικές που προωθούν αυτήν τη δέσμευση.