6 Οκτωβρίου 2025

Η εύκολη συνταγή για την σοκολατόπιτα της τεμπέμας: Μια γευστική επιλογή χωρίς βούτυρο και αυγά

Τελευταία Άρθρα

Προγεννητική ψυχολογία – η μήτρα είναι το πρώτο σχολείο του παιδιού

Η προγεννητική ψυχολογία μάς επισημαίνει ότι η εμπειρία που ζούμε μέσα στη μήτρα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή μας ως ενήλικες. Τα γεγονότα που αναγν

Καύσωνας και παιδιά: Ο παιδίατρος μας λέει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Ο καύσωνας και τα παιδιά αποτελούν έναν δύσκολο συνδυασμό, ιδίως στις εποχές με υπερβολική ζέστη. Είναι σημαντικό να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Γιόγκα και Εγκυμοσύνη

Η γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Πέραν αυτών που πιθανώς να γνωρίζετε, όπως την ανακούφιση του στρες κα

Εγκυμοσύνη και σκαμπανευάσματα στη διάθεση: Όταν αλλάζετε συναισθήματα «σαν τα πουκάμισα»;

Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη σας σκέψη, αφού δείτε την πολυπόθητη διπλή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης σας. Αρχίζετε να κάνετε όνειρα για το μωράκι σας και φα

Το πρόγραμμα ύπνου των μωρών: Σημαντικές συνήθειες για την ανάπτυξη τους

Ο Βασίλης, οκτώ μηνών, δεν έχει κάποια συνήθεια ύπνου. Η μαμά του, η Άννα, δοκιμάζει διάφορες μεθόδους για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί. Καθώς κάθε μωρό είν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η σοκολατόπιτα της τεμπέμας είναι ένα αγαπημένο γλυκό για πολλές νοικοκυρές που θέλουν να έχουν κάτι εύκολο και γρήγορο στο ψυγείο τους για να κεράσουν την οικογένειά τους ή τους επισκέπτες τους. Αν αναζητάτε μια συνταγή για ένα γλυκό με γεύση σοκολάτας που δεν απαιτεί βούτυρο και αυγά, τότε η λύση είναι απλή. Δημιουργήστε τη δική σας σοκολατόπιτα της τεμπέμας. Είναι εύκολη, γρήγορη, οικονομική και πεντανόστιμη. Με αυτή τη συνταγή θα εντυπωσιάσετε τους πάντες και θα την ετοιμάζετε ξανά και ξανά!

Για να προετοιμάσετε τη σοκολατόπιτα της τεμπέμας ακολουθήστε τα παρακάτω υλικά και οδηγίες:

Υλικά συνταγής:
– 1 φλιτζάνι αλεύρι
– 1 1/5 φλιτζάνι κακάο
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 βανίλια
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση συνταγής:
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το νερό και το μπέικιν πάουντερ.
2. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομονοποιηθούν.
3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα.
4. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό για να έχετε τη σωστή υφή.
5. Ρίξτε τη μάζα σε ένα ταψί.
6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
7. Ψήστε τη σοκολατόπιτα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμη.

Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε την χωρίς άλλο τον κόσμο γύρω σας να καταλάβει πόσο εύκολη ήταν η ετοιμασία της. Απολαύστε αυτή τη νόστιμη συνταγή με την φωτεινή διάθεσή σας!