12 Μαρτίου 2025

Η εύκολη συνταγή για την σοκολατόπιτα της τεμπέμας: Μια γευστική επιλογή χωρίς βούτυρο και αυγά

Τελευταία Άρθρα

Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ: Πρωτοπόρα της ανάπτυξης στην Ελλάδα

Το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ αναδείχθηκε ως μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον τίτλο του Growth Pioneer στα φετινά «Growth Awards». Τα β

Παιδί: Προς μια υγιεινή διατροφή

Η διατροφή είναι ένας σπουδαίος παράγοντας για την υγεία των παιδιών μας. Όμως, πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα τρώνε υγιεινά; Η απάντηση

Ο Χορός των Πουλιών: Ένα Φάρμακο για την Ψυχή μας”

Σε μία εποχή όπου ζούμε στη βιαστική και αγχωτική αστική ζωή, συχνά παραμελούμε τις απλές χαρές που μας προσφέρει η φύση. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα

Ανησυχία στην Ιταλία: Επιδείνωση της κατάστασης με τον κορονοϊό

Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξητική τάση στα περιστατικά κορονοϊού, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το

Απάτη με επιθέματα στον ΕΟΠΥΥ – Εμπλέκονται 227 εταιρείες, ζημιά 8 εκατ. ευρώ

Νέοι και αποκαλυπτικοί όροι για την απάτη με επιθέματα που διαπράχθηκε κατά του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ήρθαν στο φως της δημοσιό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η σοκολατόπιτα της τεμπέμας είναι ένα αγαπημένο γλυκό για πολλές νοικοκυρές που θέλουν να έχουν κάτι εύκολο και γρήγορο στο ψυγείο τους για να κεράσουν την οικογένειά τους ή τους επισκέπτες τους. Αν αναζητάτε μια συνταγή για ένα γλυκό με γεύση σοκολάτας που δεν απαιτεί βούτυρο και αυγά, τότε η λύση είναι απλή. Δημιουργήστε τη δική σας σοκολατόπιτα της τεμπέμας. Είναι εύκολη, γρήγορη, οικονομική και πεντανόστιμη. Με αυτή τη συνταγή θα εντυπωσιάσετε τους πάντες και θα την ετοιμάζετε ξανά και ξανά!

Για να προετοιμάσετε τη σοκολατόπιτα της τεμπέμας ακολουθήστε τα παρακάτω υλικά και οδηγίες:

Υλικά συνταγής:
– 1 φλιτζάνι αλεύρι
– 1 1/5 φλιτζάνι κακάο
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 βανίλια
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση συνταγής:
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το νερό και το μπέικιν πάουντερ.
2. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομονοποιηθούν.
3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα.
4. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο παραπάνω αλεύρι ή νερό για να έχετε τη σωστή υφή.
5. Ρίξτε τη μάζα σε ένα ταψί.
6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
7. Ψήστε τη σοκολατόπιτα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμη.

Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε την χωρίς άλλο τον κόσμο γύρω σας να καταλάβει πόσο εύκολη ήταν η ετοιμασία της. Απολαύστε αυτή τη νόστιμη συνταγή με την φωτεινή διάθεσή σας!