19 Μαΐου 2025

Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας

Τελευταία Άρθρα

Μια έκθεση για τον Μιχάλη Μιχαήλ, τον πολυτάλαντο δημιουργό του Στιβ Μπρίζα, που έφυγε νωρίς

Ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης που άφησε το στίγμα του στον κόσμο των κόμικς, ο Μιχάλης Μιχαήλ, παρουσιάζεται σε μια έκθεση στο Ίδρυμα Κακογιάννης. Αυτός ο πολυ

Νέα ευρήματα: Ο εμβολιασμός προστατεύει από το long covid

Παράλληλα με την εξάπλωση του κορωνοϊού, έχει αναδειχθεί ένα νέο φαινόμενο που ονομάζεται long covid. Τι είναι όμως το long covid και ποιοι κινδυνεύουν; Σύμ

Νοσηλευτής αποκαλύπτει τον μισθό του στην Ιρλανδία: Ένα πραγματικό διαχωρισμό με την Ελλάδα

Ένα συναρπαστικό βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα ένας Έλληνας νοσηλευτής στην πλατφόρμα Tik Tok έχει γίνει viral και αποκαλύπτει το σημαντικό μισθολογικό χάσμ

Αρχιτεκτονική και Ποίηση: Η Αισθητική Ταυτότητα της Σουζάνας Αντωνακάκη

Η Σουζάνα Αντωνακάκη ήταν μια από τις πιο εξέχουσες φυσιογνωμίες της αρχιτεκτονικής, η οποία πρόσφερε σημαντική συνεισφορά στον πολιτισμό και την τέχνη. Ζούμ

Συμβουλές για υγιά και όμορφα μαλλιά

Στη διαδικασία ενδυνάμωσης των μαλλιών μας, συνήθως υιοθετούμε συνήθειες που μπορεί να τα βλάψουν αντί να τους προσφέρουν οφέλη. Ειδικά αν τα μαλλιά μας είνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ανακαλύψτε την ποιότητα και τη γεύση της ιταλικής πάστα στα ντέλι της πρωτεύουσας

Ένα πιάτο ζυμαρικών ανώτερης ποιότητας είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε στο σπίτι ένα γεύμα παρόμοιο με αυτά που σερβίρονται στα καλύτερα εστιατόρια. Η ιταλική κουζίνα έχει τη μοναδική ικανότητα να μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εκλεκτά πιάτα ακόμα και όταν δεν έχουμε μεγάλες γνώσεις μαγειρικής. Απλώς πρέπει να επιλέξουμε υλικά υψηλής ποιότητας. Συχνά επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην ωρίμανση τυριών παρά στη διαδικασία ξήρανσης των ζυμαρικών. Όμως, η επιλογή των ζυμαρικών επηρεάζει την υφή και το χρώμα του πιάτου μας
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Οι κριτήριο επιλογής ενός καλού ζυμαρικού είναι απλά δύο: η υφή και το χρώμα. Όταν τα ζυμαρικά κατασκευάζονται με μπρούντζινα μηχανήματα, αποκτούν μια πιο ανθεκτική επιφάνεια που επιτρέπει στη σάλτσα να κολλήσει καλύτερα στα ζυμαρικά. Παράλληλα, προσφέρουν μια ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία σε κάθε δάγκωμα. Επίσης, τα ζυμαρικά που στεγνώνουν σε χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπουν στο νερό του βρασμού να τα διαπεράσει εύκολα, επιτυγχάνοντας έτσι το ιδανικό al dente αποτέλεσμα
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που παράγουν ανώτερης ποιότητας ιταλικά ζυμαρικά. Είναι γνωστά για την παράδοση και την ανυπέρβλητη γεύση τους. Παραδείγματα αυτών είναι η Di Martino από την περιοχή του Gragnano, η οποία προσφέρει ποιοτικά ζυμαρικά με ποικίλους συνδυασμούς γεύσεων. Επίσης, η οικογενειακή επιχείρηση του Giuseppe Cocco στο Fara San Martino παράγει ζυμαρικά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και συνεχίζει μια γαστρονομική παράδοση που χρονολογείται από το 1860. Επίσης, η οικογένεια Morelli παράγει τα πιο διάσημα ζυμαρικά της Τοσκάνης. Όλα αυτά τα αρτιζάνικα ζυμαρικά μπορούν να βρεθούν στο Nora’s Deli, μια προτεινόμενη επιλογή για τους λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Επίσης, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ζυμαρικά της Rummo. Η εταιρεία αυτή παράγει ζυμαρικά που είναι μικρά έργα τέχνης και διατίθενται σε διάφορες μορφές. Όλα παράγονται με την ίδια παραδοσιακή μέθοδο από το 1846. Τα προϊόντα της Rummo είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Θανόπουλος, καθώς και στο ντέλι των Εξαρχείων, στους Συμπέθερους
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Ανακαλύψτε λοιπόν τη γεύση και την ποιότητα της ιταλικής πάστα στα ντέλι της Αθήνας και απολαύστε ένα αυθεντικό ιταλικό γεύμα στην άνεση του σπιτιού σας.