2 Οκτωβρίου 2025

Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας

Τελευταία Άρθρα

Η Όπερα του Παρισιού γίνεται Airbnb για ένα βράδυ

Για να γιορτάσει την παγκόσμια επιτυχία του μιούζικαλ που έσπασε κάθε ρεκόρ, το Palais Garnier θα ανοίξει τις πόρτες του για μια μαγευτική διαμονή στο πολυ

Κατανάλωση Βλαβερών Τρανς Λιπαρών

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως συνεχίζουν να καταναλώνουν τρανς λιπαρά,

Το Smarthink: Καλύτερη ποιότητα ζωής, χαμηλότερος λογαριασμός ρεύματος

Η εταιρεία «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», που είναι ο παλαιότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα, πρωτοπορεί με τη χρήση της τεχνολογίας της Τε

Πως να αποφύγετε την αφυδάτωση το καλοκαίρι

Το σώμα μας αποτελείται σε ποσοστό περίπου 70% από νερό και το καλοκαίρι χρειαζόμαστε περίπου 2 λίτρα υγρά την ημέρα για να αντιμετωπίσουμε τις απώλειες μέ

Αναμονή για χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Οι λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αυξάνονται καθημερινά στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ανακαλύψτε την ποιότητα και τη γεύση της ιταλικής πάστα στα ντέλι της πρωτεύουσας

Ένα πιάτο ζυμαρικών ανώτερης ποιότητας είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε στο σπίτι ένα γεύμα παρόμοιο με αυτά που σερβίρονται στα καλύτερα εστιατόρια. Η ιταλική κουζίνα έχει τη μοναδική ικανότητα να μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εκλεκτά πιάτα ακόμα και όταν δεν έχουμε μεγάλες γνώσεις μαγειρικής. Απλώς πρέπει να επιλέξουμε υλικά υψηλής ποιότητας. Συχνά επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην ωρίμανση τυριών παρά στη διαδικασία ξήρανσης των ζυμαρικών. Όμως, η επιλογή των ζυμαρικών επηρεάζει την υφή και το χρώμα του πιάτου μας
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Οι κριτήριο επιλογής ενός καλού ζυμαρικού είναι απλά δύο: η υφή και το χρώμα. Όταν τα ζυμαρικά κατασκευάζονται με μπρούντζινα μηχανήματα, αποκτούν μια πιο ανθεκτική επιφάνεια που επιτρέπει στη σάλτσα να κολλήσει καλύτερα στα ζυμαρικά. Παράλληλα, προσφέρουν μια ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία σε κάθε δάγκωμα. Επίσης, τα ζυμαρικά που στεγνώνουν σε χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπουν στο νερό του βρασμού να τα διαπεράσει εύκολα, επιτυγχάνοντας έτσι το ιδανικό al dente αποτέλεσμα
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που παράγουν ανώτερης ποιότητας ιταλικά ζυμαρικά. Είναι γνωστά για την παράδοση και την ανυπέρβλητη γεύση τους. Παραδείγματα αυτών είναι η Di Martino από την περιοχή του Gragnano, η οποία προσφέρει ποιοτικά ζυμαρικά με ποικίλους συνδυασμούς γεύσεων. Επίσης, η οικογενειακή επιχείρηση του Giuseppe Cocco στο Fara San Martino παράγει ζυμαρικά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και συνεχίζει μια γαστρονομική παράδοση που χρονολογείται από το 1860. Επίσης, η οικογένεια Morelli παράγει τα πιο διάσημα ζυμαρικά της Τοσκάνης. Όλα αυτά τα αρτιζάνικα ζυμαρικά μπορούν να βρεθούν στο Nora’s Deli, μια προτεινόμενη επιλογή για τους λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Επίσης, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ζυμαρικά της Rummo. Η εταιρεία αυτή παράγει ζυμαρικά που είναι μικρά έργα τέχνης και διατίθενται σε διάφορες μορφές. Όλα παράγονται με την ίδια παραδοσιακή μέθοδο από το 1846. Τα προϊόντα της Rummo είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Θανόπουλος, καθώς και στο ντέλι των Εξαρχείων, στους Συμπέθερους
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Ανακαλύψτε λοιπόν τη γεύση και την ποιότητα της ιταλικής πάστα στα ντέλι της Αθήνας και απολαύστε ένα αυθεντικό ιταλικό γεύμα στην άνεση του σπιτιού σας.