31 Μαρτίου 2025

Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας

Τελευταία Άρθρα

Η συναισθηματική επικοινωνία: Ο μυστικός δρόμος για αρμονικές σχέσεις”

Όλοι γνωρίζουμε ότι κανένα ζευγάρι δεν είναι απαλλαγμένο από καβγάδες. Οι τσακωμοί είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής και μπορούν να δημιουργήσουν ένταση κα

Βασίλης Βασιλικός: Ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης για την επιστροφή του στην Ελλάδα, στο τέλος του 1973

ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ των γεγονότων του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη 1973, πολλά ονόματα ήταν υπό συζήτηση για την πιθανή επιστροφή τους στην Ελλάδα. Επώνυμοι αυτο

Ψηφιακό ιστορικό υγείας: Η εφαρμογή που απλοποιεί την ζωή των νέων ασθενών

Το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας του παιδιού παραμένει μια αναξιοποίητη δυνατότητα στην ψηφιακή εποχή που ζούμε. Παρά την συνεχή ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του

Νέος Οργανισμός Ασφάλειας Φαρμάκων (ΝΟΑΦ): Ανατροπές στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει τη δημιουργία του νέου Οργανισμού Ασφάλειας Φαρμάκων (ΝΟΑΦ), ο οποίος έχει ως στόχο την επαλήθευση της ασφάλειας των φαρ

Κορωνοϊός: 45 θάνατοι και 50 διασωληνωμένοι – Κυριαρχεί η «Eris»

Νέα στοιχεία για τον κορωνοϊό και την κατάστασή του στην Ελλάδα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, αποδεικνύοντας αύξηση σε αριθμό θανάτων και διασωληνωμένω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ανακαλύψτε την ποιότητα και τη γεύση της ιταλικής πάστα στα ντέλι της πρωτεύουσας

Ένα πιάτο ζυμαρικών ανώτερης ποιότητας είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε στο σπίτι ένα γεύμα παρόμοιο με αυτά που σερβίρονται στα καλύτερα εστιατόρια. Η ιταλική κουζίνα έχει τη μοναδική ικανότητα να μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε εκλεκτά πιάτα ακόμα και όταν δεν έχουμε μεγάλες γνώσεις μαγειρικής. Απλώς πρέπει να επιλέξουμε υλικά υψηλής ποιότητας. Συχνά επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην ωρίμανση τυριών παρά στη διαδικασία ξήρανσης των ζυμαρικών. Όμως, η επιλογή των ζυμαρικών επηρεάζει την υφή και το χρώμα του πιάτου μας
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Οι κριτήριο επιλογής ενός καλού ζυμαρικού είναι απλά δύο: η υφή και το χρώμα. Όταν τα ζυμαρικά κατασκευάζονται με μπρούντζινα μηχανήματα, αποκτούν μια πιο ανθεκτική επιφάνεια που επιτρέπει στη σάλτσα να κολλήσει καλύτερα στα ζυμαρικά. Παράλληλα, προσφέρουν μια ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία σε κάθε δάγκωμα. Επίσης, τα ζυμαρικά που στεγνώνουν σε χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπουν στο νερό του βρασμού να τα διαπεράσει εύκολα, επιτυγχάνοντας έτσι το ιδανικό al dente αποτέλεσμα
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που παράγουν ανώτερης ποιότητας ιταλικά ζυμαρικά. Είναι γνωστά για την παράδοση και την ανυπέρβλητη γεύση τους. Παραδείγματα αυτών είναι η Di Martino από την περιοχή του Gragnano, η οποία προσφέρει ποιοτικά ζυμαρικά με ποικίλους συνδυασμούς γεύσεων. Επίσης, η οικογενειακή επιχείρηση του Giuseppe Cocco στο Fara San Martino παράγει ζυμαρικά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και συνεχίζει μια γαστρονομική παράδοση που χρονολογείται από το 1860. Επίσης, η οικογένεια Morelli παράγει τα πιο διάσημα ζυμαρικά της Τοσκάνης. Όλα αυτά τα αρτιζάνικα ζυμαρικά μπορούν να βρεθούν στο Nora’s Deli, μια προτεινόμενη επιλογή για τους λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Επίσης, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ζυμαρικά της Rummo. Η εταιρεία αυτή παράγει ζυμαρικά που είναι μικρά έργα τέχνης και διατίθενται σε διάφορες μορφές. Όλα παράγονται με την ίδια παραδοσιακή μέθοδο από το 1846. Τα προϊόντα της Rummo είναι διαθέσιμα στα καταστήματα Θανόπουλος, καθώς και στο ντέλι των Εξαρχείων, στους Συμπέθερους
Η νέα ιταλική πάστα σαρώνει τα ντέλι της Αθήνας
Ανακαλύψτε λοιπόν τη γεύση και την ποιότητα της ιταλικής πάστα στα ντέλι της Αθήνας και απολαύστε ένα αυθεντικό ιταλικό γεύμα στην άνεση του σπιτιού σας.