6 Οκτωβρίου 2025

Η τελειότητα του κιμά για τα μακαρόνια: Δύο εναλλακτικοί τρόποι

Τελευταία Άρθρα

Το να μιλάς για γονείς είναι εύκολο, το να είσαι γονιός όχι

Στην ηλικία των 28, έκανα παιδί και βρέθηκα ως η μόνη μητέρα στην παρέα μου. Οι φίλες μου εξακολουθούσαν να είναι στη φάση που ήμουν δύο χρόνια πριν: Που θ

Δοκιμή Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid 225

Το Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid 225 είναι ένα αυτοκίνητο που θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο μοντέλο της Citroen τα τελευταία 20-25 χρόνια. Η υβ

Εννέα κινήσεις για να ενισχύσεις τη μνήμη σου

Τα κενά στη μνήμη μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε και δε σχετίζονται απαραίτητα με την ηλικία. Εάν θέλεις να βελτιώσεις τη μνήμη σου, μπορείς να ακολου

Μωρό: Για «γερά» δόντια από… κούνια

Τα πρώτα δοντάκια ενός μωρού βγαίνουν συνήθως γύρω στα 7 μήνες, ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξής του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ως γονείς πρέπει ν

Το κόλπο της επιστήμης για να κοιμούνται πιο εύκολα τα μωρά το βράδυ

Η επιστήμη έχει ανακαλύψει ένα κόλπο που μπορεί να βοηθήσει τα μωρά να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ, χωρίς να κλαίνε. Μια νέα έρευνα του κέντρου για την

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Εάν πιστεύεις ότι ο εκπληκτικός, ο καλύτερος, ο τέλειος κιμάς για τα μακαρόνια δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική, τότε κάνεις λάθος. Ο κιμάς που θα χρησιμοποιηθεί στο σπαγγέτι ή στα κανελόνια, γνωστή και ως μπολονέζ, κρύβει τα δικά του μυστικά. Εμείς, όμως, έχουμε δύο εναλλακτικές συνταγές για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου με τα υλικά που προτιμάς.

Καταρχάς, ας σου αποκαλύψουμε τον πρώτο τρόπο: Για να αποκτήσει η μπολονέζ μία εξαιρετική γεύση, πρέπει να σοτάρεις προκαταβολικά το κρεμμύδι μαζί με πράσινη, ψιλοκομμένη πιπεριά. Σοτάρε τα λαχανικά πριν προσθέσεις τον κιμά και ξαναπρόσθεσέ τα μετά από ένα ελαφρύ σοτάρισμα του κιμά. Για να πετύχεις μία τέλεια μπολονέζ, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κόκκινο κρασί για να ενισχύσεις τη γεύση του κιμά, όπως συνιστά ο Jamie Oliver που προτείνει επίσης να σοτάρεις τον κιμά με ελαιόλαδο, καπνιστό μπέικον και δεντρολίβανο. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο εύκολος για να αρωματίσεις τον κιμά με ένα τρόπο που δεν μπορεί να αποτύχει.

Όσον αφορά στο βασικό συστατικό που θα κάνει τη μπολονέζ απίστευτη, είναι η κόκκινη σάλτσα. Οι περισσότεροι σεφ συμφωνούν ότι πρέπει να προσθέσεις κομμένο ντομάτα και πάστα ντομάτας, καθώς και πουρέ από αποξηραμένα ντοματίνια για να πετύχεις μία σάλτσα με πλούσια και εναργή γεύση.