Εάν πιστεύεις ότι ο εκπληκτικός, ο καλύτερος, ο τέλειος κιμάς για τα μακαρόνια δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική, τότε κάνεις λάθος. Ο κιμάς που θα χρησιμοποιηθεί στο σπαγγέτι ή στα κανελόνια, γνωστή και ως μπολονέζ, κρύβει τα δικά του μυστικά. Εμείς, όμως, έχουμε δύο εναλλακτικές συνταγές για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σου με τα υλικά που προτιμάς.
Καταρχάς, ας σου αποκαλύψουμε τον πρώτο τρόπο: Για να αποκτήσει η μπολονέζ μία εξαιρετική γεύση, πρέπει να σοτάρεις προκαταβολικά το κρεμμύδι μαζί με πράσινη, ψιλοκομμένη πιπεριά. Σοτάρε τα λαχανικά πριν προσθέσεις τον κιμά και ξαναπρόσθεσέ τα μετά από ένα ελαφρύ σοτάρισμα του κιμά. Για να πετύχεις μία τέλεια μπολονέζ, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κόκκινο κρασί για να ενισχύσεις τη γεύση του κιμά, όπως συνιστά ο Jamie Oliver που προτείνει επίσης να σοτάρεις τον κιμά με ελαιόλαδο, καπνιστό μπέικον και δεντρολίβανο. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο εύκολος για να αρωματίσεις τον κιμά με ένα τρόπο που δεν μπορεί να αποτύχει.
Όσον αφορά στο βασικό συστατικό που θα κάνει τη μπολονέζ απίστευτη, είναι η κόκκινη σάλτσα. Οι περισσότεροι σεφ συμφωνούν ότι πρέπει να προσθέσεις κομμένο ντομάτα και πάστα ντομάτας, καθώς και πουρέ από αποξηραμένα ντοματίνια για να πετύχεις μία σάλτσα με πλούσια και εναργή γεύση.