3 Οκτωβρίου 2025

Η Colomba di Pasqua: Μια πασχαλινή γεύση που μας ταξιδεύει στη Λομβαρδία

Τελευταία Άρθρα

Μυκητιάσεις και τραυματισμοί στην άμμο

Στην άμμο της παραλίας δεν απλώς χτίζουμε παλάτια και κάστρα! Περπατάμε, τρέχουμε, κάνουμε γυμναστική, παίζουμε beach-volley και ρακέτες. Περνάμε το μεγαλύ

Μια 11χρονη στο ΕΔΔΑ για την κλιματική αλλαγή- Γιατί είναι ιστορική η προσφυγή

Η 11χρονη Mariana Agostinho κάθισε σήμερα στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), μαζί με τα δύο αδέλφια και τα τρία ξαδέλφι

Ο Frankie άνοιξε το πρώτο τατουατζίδικο της Ικαρίας

Ο Frankie, 28 χρονών, με καταγωγή από την Ικαρία, αποφάσισε πρόσφατα να επιστρέψει στο νησί του και να ανοίξει το πρώτο στούντιο τατουάζ. Μεγάλωσε στο Πίτσ

Μικροί δροσεροί παράδεισοι σε 8 αυλές της Αθήνας

Ακούγοντας τη λέξη αυλή, πολλά μπορούν να μας έρθουν στο μυαλό, όλα όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή: θυμίζουν κάτι ωραίο. Η αυλή στο σχολείο που βγαίναμε

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η ιστορία αυτού του γλυκίσματος που ονομάζεται “Colomba” ξεκινάει με έναν μύθο που μας μεταφέρει πίσω στην Λομβαρδία. Λέγεται ότι κατά την διάρκεια της πολιορκίας της πόλης Παβίας, ο βασιλιάς Alboino, ο οποίος κυριαρχούσε εκείνη την εποχή, λίγο πριν την περίοδο του Πάσχα, έλαβε ως ένδειξη ειρήνης ένα γλυκό ψωμί σε σχήμα περιστεριού από τον ντόπιο πληθυσμό. Το γλυκό ψωμί αυτό, που στην ιταλική γλώσσα αποκαλείται “colomba” για να συμβολίσει το περιστέρι, έγινε η απόλυτη έκφραση για να δείξει την επιθυμία για ειρήνη και συμφιλίωση.

Η πασχαλινή γεύση του κέικ Colomba θα σας θυμίσει αν κάποια στιγμή έχετε δοκιμάσει το γνωστό Panettone. Πρόκειται για έναν πλούσιο ζύμη με αυγά και βούτυρο που ονομάζεται γλυκιά τούρτα. Αφήνεται να φουσκώσει για πολλές ώρες και μετά πλάθεται σε σχήμα περιστεριού. Για να ολοκληρωθεί η γεύση του κέικ Colomba, προστίθενται αμυγδαλόπαστα, πέρλα ζάχαρη και αμύγδαλα, πριν ψηθεί στον φούρνο προς την τελειότητα.

Το “Colomba con crema al Balsamico” που προσφέρει η Corte Leonardi εισάγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την All About Gourmets. Μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια και στο All About Gourmets Shop, στη διεύθυνση Παρίτση 101, στο Νέο Ψυχικό.

Για παραγγελίες και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 9246624 & 210 677220. Ανακαλύψτε την πασχαλινή γεύση του Colomba και απολαύστε το μοναδικό αυτό γλυκό που μας ταξιδεύει στη μακρινή Λομβαρδία.