4 Οκτωβρίου 2025

Θρεπτικό Χοιρινό κότσι με αρωματικές πατάτες από το φούρνο”

Τελευταία Άρθρα

Πώς να τρώμε υγεινά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορούμε να τρώμε πιο υγιεινά, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών, η πρόσληψη θερμ

Πίτσα με marmite; Τη φτιάχνουν στη Lisa στην Κυψέλη

Η πιτσαρία Lisa στην Κυψέλη φημίζεται για την παρασκευή της πίτσας με το ασυνήθιστο υλικό, το marmite. Παρόλο που η ταινία που πήρε το όνομά της αποκαλείτα

Βρετανία: 16χρονος συνελήφθη για την κοπή του δέντρου του «Ρομπέν των Δασών»

Το παρακάτω άρθρο αναφέρει ότι ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για την κοπή του δέντρου Sycamore Gap στη Βρετανία, το οποίο είναι γνωστό και ως δέντ

Κανένα ίχνος προσωπικότητας: Όταν το BBC απέρριπτε τον David Bowie

Το 2 Νοεμβρίου 1965, το συγκρότημα Lower Third εμφανίστηκε στην έδρα του BBC Broadcasting House για μια οντισιόν μπροστά στην ομάδα επιλογής ταλέντων του B

Ο (απίστευτος) επιστημονικός λόγος για τον οποίο πρέπει να κοιμόμαστε την ίδια ώρα, κάθε βράδυ

Μια νέα μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της τακτικής ώρας ύπνου και τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι μεγάλες αποκλίσεις σε αυτήν. Μικρές διαφ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το χοιρινό κότσι είναι ένα πιάτο που πάντα συνεπαίρνει τα γευστικά μας αισθήματα. Γιατί να μην το αναβαθμίσουμε λοιπόν; Ακολουθήστε αυτήν την εύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε ένα λαχταριστό χοιρινό κότσι με πατάτες που θα προσθέσει ένα ακόμη επίπεδο γεύσης.

Υλικά:
– 650 γρ. χοιρινό κότσι
– 600 γρ. πατάτες
– 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
– 4 κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
– Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
2. Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες. Αφήστε τες σε κρύο νερό μέχρι να προετοιμάσετε το κότσι.
3. Τοποθετήστε το χοιρινό κότσι σε ένα ταψί.
4. Σουρώστε τις πατάτες, στεγνώστε τις με μια πετσέτα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.
5. Πασπαλίστε τις πατάτες με λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο, και ανακατέψτε καλά.
6. Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί με το κότσι.
7. Προσθέστε το κρασί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για τα πρώτα 20 λεπτά στους 150 βαθμούς.
8. Βγάλτε το κότσι από το φούρνο και περιχύστε το με τους χυμούς του.
9. Ανεβάστε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.

Αυτή η παραλλαγή του χοιρινού κότσιού με πατάτες αποτελεί μια θρεπτική επιλογή γεύσης για το φαγητό σας. Το χοιρινό κότσι θα γίνει μαλακό και ζουμερό, ενώ οι αρωματικές πατάτες θα προσθέσουν ένα φρέσκο άρωμα και υφή στο πιάτο. Μην ξεχάσετε να σερβίρετε αυτό το πιάτο με μια φρέσκια σαλάτα για μια ισορροπημένη γεύση.

Πηγή: govastileto.gr (προσάρτωση)