4 Οκτωβρίου 2025

Καναπεδάκια με κατίκι, βαλσάμικο, φιστίκια και φρέσκο θυμάρι: Μια νόστιμη απόλαυση για το ουρανίσκο μας

Τελευταία Άρθρα

Η σημασία της ισότητας των φύλων

Αγαπητή μου κόρη, Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί ανησυχώ για τον επικίνδυνο κόσμο στον οποίο ζούμε, και για τον περιορισμένο ρόλο που αναμένεται να

Να πάρω συσκευή λευκού θορύβου για το μωρό μου;

Όταν η μωρό μου έγινε 4 μηνών είχα ήδη εξαντληθεί από την έλλειψη ύπνου καθώς δεν κοιμόταν πολύ. Αποφάσισα να δοκιμ

Ψάχνουν δύο εκατομμύρια οδηγούς…

Η έλλειψη οδηγών αποτελεί πραγματική απειλή για την κινητικότητα και τις αλυσίδες εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομ

Δυστυχισμένοι γονείς δεν μπορούν να μεγαλώσουν ευτυχισμένα παιδιά

Το διαζύγιο ήταν κάτι που σκεφτόμουν πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό. Η σχέση μου με τον σύζυγό μου ήταν πολύ δυσάρεστη και τα παιδιά μας ήταν μά

4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε κούνια για το μωρό

Όταν ετοιμάζετε το δωμάτιο του μωρού σας, μία από τις πιο σημαντικές αγορές που πρέπει να κάνετε είναι μια κούνια. Θα περάσει πολύ ώρα σε αυτή και θέλετε ν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
– Ελαιόλαδο
– Θαλασσινό αλάτι
– 350 γρ. κατίκι ή κατσικίσιο τυρί
– ⅔ φλ. φιστίκια, χωρίς κέλυφος και ψιλοκομμένα
– Βαλσάμικο ξύδι
– Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC.
2. Τοποθετήστε τις φέτες της μπαγκέτας σε ένα ταψί και περιχύστε τις με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τις με θαλασσινό αλάτι και ανακατεύετε καλά.
3. Ψήστε τις φέτες στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσόφουσκες.
4. Αφήστε τις φέτες να κρυώσουν στην άκρη.
5. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κατίκι με τα φιστίκια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6. Αλείψτε τις φέτες μπαγκέτας με το κατίκι και προσθέστε λίγο βαλσάμικο ξύδι πάνω τους.
7. Επικοσμήστε με λίγο φρέσκο θυμάρι για πρόσθετη αρωματική νότα.
8. Σερβίρετε και απολαύστε αυτή τη νόστιμη απόλαυση για το ουρανίσκο σας.

Απολαύστε τα καναπεδάκια αυτά με κατίκι, βαλσάμικο, φιστίκια και το φρέσκο θυμάρι να απογειώνουν τη γεύση. Ένα ελαφρύ και νόστιμο σνακ που μπορείτε να απολαύσετε ως ορεκτικό, σε ένα τραπέζι με φίλους ή ακόμη και μόνος σας. Ο συνδυασμός του κατίκιου με τα φιστίκια προσφέρει μια ιδιαίτερη γεύση, ενώ το βαλσάμικο ξύδι προσθέτει μια πικάντικη νότα. Η φρεσκάδα του θυμαριού ολοκληρώνει το γευστικό ταξίδι αυτού του πιάτου.

Αναλάβετε την προετοιμασία αυτών των καναπεδακίων και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με την απλότητα και τον μοναδικό τους συνδυασμό γεύσεων. Σίγουρα θα γίνουν το αγαπημένο σνακ σε κάθε συνάντηση και γιορτή. Απολαύστε τα και χαρείτε τη γευστική ευχαρίστηση που προσφέρουν.