ΝέοΚανελομούγκρα σπιτικής φτιαξιάς
Υλικά:
Για τη ζύμη:
– 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
– 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 3/4 κ.γ. αλάτι
– 2 κ.γ. baking powder
– 2 κ.γ. ελαιόλαδο
– 1/2 φλ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
– 240 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
– 1/2 κ.γ. κανέλα
– 1 πρέζα αλάτι
– 1-2 κ.σ. ζεστό νερό
ΓΙα το γλάσο:
– 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 1/2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Εάν νιώθετε ότι κολλάει στα χέρια σας, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμη.
Ανοίξτε ένα φύλλο με τον πλάστη, προσπαθώντας να πετύχετε ένα ορθογώνιο σχήμα.
Χτυπήστε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και την κανέλα, για να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε, αν χρειαστεί, ακόμη 1 κ.σ. ζεστό νερό για να μαλακώσουν οι χουρμάδες.
Απλώστε το μείγμα των χουρμάδων πάνω στη ζύμη και προσεκτικά αρχίστε να τυλίγετε τη ζύμη μέχρι να δημιουργηθεί ένα μακρόστενο ρολό.
Κόψτε το ρολό σε μικρά ρολάκια, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι.
Τοποθετήστε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Κατά το ψήσιμο, αυτά θα φουσκώσουν και θα ενωθούν σχεδόν μεταξύ τους.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC και ψήστε τα ρολάκια μέσα για 15 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.
Ετοιμάστε το γλάσο απλώς ανακατεύοντας τα δύο υλικά.
Μόλις βγάλετε τα ρολάκια από το φούρνο, ρίξτε απευθείας από πάνω το γλάσο. Αφήστε τα ρολάκια να ποτίσουν για 5-10 λεπτά πριν τα απολαύσετε όλα με τη μία.