28 Απριλίου 2025

Κανελομούγκρα σπιτικής φτιαξιάς

Τελευταία Άρθρα

Πώς να γίνετε ένας εξαιρετικός γονιός χωρίς να έχετε απολαύσει απροϋπόθετη αγάπη στην παιδική σας ηλικία;

Στην πορεία της ανατροφής ενός παιδιού, η αγάπη αποτελεί αναγκαιότητα. Αγάπη που δεν λειψυδρίαζει, χωρίς προϋποθέσεις και αστυνομικά αυθαίρετα όρια. Αυτή η α

12 μοναδικές ιδέες για τα χτενίσματα σας κατά το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και τα πάρτι

Το καλύτερο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα έχει ήδη παρθεί και τα σχέδια για το τι θα κάνετε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς είναι έτοιμα. Όμως, τώρα πρέπει να

Παιδί: Μια προσέγγιση που διδάσκει τη νίκη και την ήττα

Όταν παρακολουθούμε τα παιδιά μας να αναμετρώνται σε ένα παιχνίδι ή σε ένα αθλητικό γεγονός, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να μάθουν να ανταγωνίζοντα

Το Gamay: Ένα μπαρ γεμάτο φυσικά κρασιά, ντίσκο και pinsa με μορταδέλα

Τα τελευταία χρόνια, η έξοδος στην Αθήνα έχει αλλάξει ριζικά. Ο κόσμος του κρασιού έχει γίνει πιο οικείος και τα μπαρ και εστιατόρια προσέχουν όλο και περισσ

Ο νέος κόσμος του μωρού σας: 12 εκπληκτικά πράγματα που ανακαλύπτει στην ηλικία 0-3 μηνών

Η πρώτη φορά που κρατήσατε το μωρό σας στην αγκαλιά σας, καταλάβατε πόσο μικρούλι και ευάλωτο είναι. Ο Αντουάν ντε Σεν Εξιπερί, συγγραφέας του μικρού Πρίγκιπ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΝέοΚανελομούγκρα σπιτικής φτιαξιάς

Υλικά:

Για τη ζύμη:
– 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
– 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 3/4 κ.γ. αλάτι
– 2 κ.γ. baking powder
– 2 κ.γ. ελαιόλαδο
– 1/2 φλ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:
– 240 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
– 1/2 κ.γ. κανέλα
– 1 πρέζα αλάτι
– 1-2 κ.σ. ζεστό νερό

ΓΙα το γλάσο:
– 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Εάν νιώθετε ότι κολλάει στα χέρια σας, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμη.

Ανοίξτε ένα φύλλο με τον πλάστη, προσπαθώντας να πετύχετε ένα ορθογώνιο σχήμα.

Χτυπήστε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και την κανέλα, για να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε, αν χρειαστεί, ακόμη 1 κ.σ. ζεστό νερό για να μαλακώσουν οι χουρμάδες.

Απλώστε το μείγμα των χουρμάδων πάνω στη ζύμη και προσεκτικά αρχίστε να τυλίγετε τη ζύμη μέχρι να δημιουργηθεί ένα μακρόστενο ρολό.

Κόψτε το ρολό σε μικρά ρολάκια, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι.

Τοποθετήστε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Κατά το ψήσιμο, αυτά θα φουσκώσουν και θα ενωθούν σχεδόν μεταξύ τους.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC και ψήστε τα ρολάκια μέσα για 15 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.

Ετοιμάστε το γλάσο απλώς ανακατεύοντας τα δύο υλικά.

Μόλις βγάλετε τα ρολάκια από το φούρνο, ρίξτε απευθείας από πάνω το γλάσο. Αφήστε τα ρολάκια να ποτίσουν για 5-10 λεπτά πριν τα απολαύσετε όλα με τη μία.