14 Μαρτίου 2025

Κανελομούγκρα σπιτικής φτιαξιάς

Τελευταία Άρθρα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα με τις οφειλές τους τα τελευταία χρόνια

Η κατάσταση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δημόσιων Νοσοκομείων επιδεινώνεται όλο και περισσότερο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικώ

Το επιτυχημένο συνέδριο του Travel.gr και οι άφαντοι ήρωες πίσω από αυτό

Οι λαμπερές στιγμές που πλάστηκαν στο μεγάλο συνέδριο του Travel.gr Το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στον Φάρο του Κέντρου Πολι

Καταπολεμήστε τις σακούλες κάτω από τα μάτια με αυτούς τους απλούς τρόπους

Η έλλειψη ύπνου δεν είναι πάντα η μόνη αιτία για τις ενοχλητικές σακούλες κάτω από τα μάτια. Τα αίτια μπορούν να είναι πολλά, όπως οι εποχιακές αλλεργίες, το

Πώς να βοηθήσετε έναν φοβισμένο σκύλο μετά από μια τραυματική εμπειρία

Ο κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος από τρόμους και πιέσεις που μπορούν εύκολα να επηρεάσουν εμάς, αλλά και τα αγαπημένα μας σκυλάκια. Όπως και εμείς, οι σκύλοι

Δέρμα: Οι απαντήσεις στις πιο «trendy» απορίες ομορφιάς

Ο θαυμασμός για την ομορφιά είναι δεδομένος στη σημερινή κοινωνία μας. Ωστόσο, συχνά αντιμετωπίζουμε προβλήματα και απορίες σχετικά με την περιποίηση του δέρμ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΝέοΚανελομούγκρα σπιτικής φτιαξιάς

Υλικά:

Για τη ζύμη:
– 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
– 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 3/4 κ.γ. αλάτι
– 2 κ.γ. baking powder
– 2 κ.γ. ελαιόλαδο
– 1/2 φλ. κρύο νερό

Για τη γέμιση:
– 240 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
– 1/2 κ.γ. κανέλα
– 1 πρέζα αλάτι
– 1-2 κ.σ. ζεστό νερό

ΓΙα το γλάσο:
– 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
– 1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ. Εάν νιώθετε ότι κολλάει στα χέρια σας, προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμη.

Ανοίξτε ένα φύλλο με τον πλάστη, προσπαθώντας να πετύχετε ένα ορθογώνιο σχήμα.

Χτυπήστε στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και την κανέλα, για να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε, αν χρειαστεί, ακόμη 1 κ.σ. ζεστό νερό για να μαλακώσουν οι χουρμάδες.

Απλώστε το μείγμα των χουρμάδων πάνω στη ζύμη και προσεκτικά αρχίστε να τυλίγετε τη ζύμη μέχρι να δημιουργηθεί ένα μακρόστενο ρολό.

Κόψτε το ρολό σε μικρά ρολάκια, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι.

Τοποθετήστε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Κατά το ψήσιμο, αυτά θα φουσκώσουν και θα ενωθούν σχεδόν μεταξύ τους.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC και ψήστε τα ρολάκια μέσα για 15 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.

Ετοιμάστε το γλάσο απλώς ανακατεύοντας τα δύο υλικά.

Μόλις βγάλετε τα ρολάκια από το φούρνο, ρίξτε απευθείας από πάνω το γλάσο. Αφήστε τα ρολάκια να ποτίσουν για 5-10 λεπτά πριν τα απολαύσετε όλα με τη μία.