13 Μαΐου 2025

Μαεριά με κανέλα: Η απόλυτη απόλαυση από την Κω

Τελευταία Άρθρα

Πονοκέφαλος και ημικρανία: Μήπως τελικά χρειάζεστε λίγο νεράκι;

Ο χειμώνας φέρνει μαζί του μια σειρά προκλήσεων για το σώμα μας, και μια από αυτές είναι η αφυδάτωση. Ενώ το κρύο μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε λιγότερη δίψ

Όλη η μουσική που θα μας συντροφεύσει τον φετινό χειμώνα

Μελωδίες, Συγκινήσεις και Πάθη: Ο Μουσικός Μας Χειμώνας" ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ Max Cooper: Ο αξιοσημείωτος Ιρλανδός μουσικός παραγωγός επιστρέφει για μια ακόμη φορά στ

Ξυπνάτε ανήσυχοι; Μπορεί να διατρέχετε κίνδυνο!

Ο ύπνος είναι μια αναπόσπαστη ανάγκη για τον οργανισμό μας και η αποβάθρα της καλής υγείας και ευζωίας. Ωστόσο, μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους που

Κοιτάξτε πίσω με θέρμη: Πώς να αντιμετωπίσετε την μετανιώσατε για την υιοθέτηση ενός σκύλου

Η απόφαση να υιοθετήσετε ένα κουτάβι ή έναν σκύλο μπορεί να είναι συναρπαστική. Ωστόσο, σε κάποια στιγμή μπορεί να ξεκινήσετε να αμφιβάλλετε για αυτήν την απ

Ημέρα Θυσίας του Διασώστη: Αναγνωρίζοντας το έργο των ήρωων της ζωής

Σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση μνήμης για την ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» στο αμφιθέατρο «Σοφία Μπεφόν» της Κεντρικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το νησί της Κω είναι γνωστό για τη μαγευτική του ομορφιά και την πλούσια παράδοσή του στην γαστρονομία. Ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκά της Κω είναι η Μαεριά με κανέλα, ένα απίστευτα ελαφρύ και κρεμώδες γλυκό που κλέβει τις καρδιές κάθε φορά που το δοκιμάζεις.

Στο παρελθόν, η Μαεριά ήταν το παραδοσιακό κέρασμα των γιορτών. Οι ντόπιοι το προετοίμαζαν με μεγάλη αγάπη και το προσέφεραν σε φίλους και γείτονες για να γιορτάσουν μαζί. Σήμερα, το γλυκό αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πασχαλινής νηστείας αλλά και των μοναστηριών της Κω, όπου παρασκευάζεται από τις γαστρονομικές μονές με μεράκι και αφοσίωση.

Η παρασκευή της Μαεριάς είναι πολύ απλή, αλλά απαιτεί υπομονή και μεράκι. Τα βασικά υλικά που χρειάζεστε είναι αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, μπακίνι κανέλα και μείγμα φρέσκου γάλακτος. Ξεκινήστε ανακατεύοντας τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενούς αλεύρι. Προσθέστε σιγά-σιγά την κανέλα και το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια απαλή κρέμα.

Έπειτα, ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτάτε ένα κουταλάκι από την κρέμα σε μικρά χαρτάκια με χειροποίητες ριγές. Βάλτε τα χαρτάκια σε ένα ταψί και ζυμαριάστε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφού το γλυκό κρυώσει, αφαιρέστε τα χαρτάκια και σερβίρετε τη Μαεριά με παγωτό βανίλια. Η πρώτη μπουκιά θα σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, καθώς η γλυκιά κρέμα ταιριάζει άψογα με τη ζεστή κανέλα και τη λαχταριστή βανίλια.

Η Μαεριά με κανέλα είναι εδώ για να σας γεμίσει την καρδιά με γλύκα και να σας ταξιδέψει στην παράδοση και τον πλούτο των γεύσεων της Κω. Απολαύστε την κάθε στιγμή και αφεθείτε στη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρει αυτό το υπέροχο γλυκό. Καλή απόλαυση!