15 Μαρτίου 2025

Μαεριά με κανέλα: Η απόλυτη απόλαυση από την Κω

Τελευταία Άρθρα

Υγιή και λαμπερή εμφάνιση: Συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών

Όλες οι γυναίκες αναζητούν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, όμορφα μαλλιά και δυνατά, περιποιημένα νύχια. Υπάρχουν ορισμένες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να

Πώς στήθηκε η απάτη-«μαμούθ» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με ζημιά 8 εκατ. ευρώ

Ποιο είναι το άμεσο κέρδος για τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους όταν υπάρχουν παράνομες εκτελέσεις συνταγών και απάτες; Η διοίκητρια του οργανισμού, Θεανώ Καρ

Οι κίνδυνοι του περπατήματος ξυπόλητοι και οι σωστές προφυλάξεις

Από μικρή ηλικία, μας μαθαίνουν να φοράμε παπούτσια πριν βγούμε έξω. Τα παπούτσια έχουν γίνει απαραίτητο μέρος του καθημερινού μας ντυσίματος και η σκέψη να

Το μέλλον της υγείας στην Ελλάδα: Κέντρα Αναφοράς και Φάκελος Ασθενούς Θα Βελτιώσουν τις Υπηρεσίες Υγείας

Ο ρόλος των μεταρρυθμίσεων στη μεταμόρφωση της ελληνικής υγείας Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας είναι απαραίτητες για να επιτύχουμε την αναμόρφωση τ

Η Rosie Huntington-Whiteley επιστρέφει το frosty μακιγιάζ ματιών με νέο twist

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός που οι τάσεις της δεκαετίας του 2000 επιστρέφουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Η γενιά των GenZ έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Το νησί της Κω είναι γνωστό για τη μαγευτική του ομορφιά και την πλούσια παράδοσή του στην γαστρονομία. Ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκά της Κω είναι η Μαεριά με κανέλα, ένα απίστευτα ελαφρύ και κρεμώδες γλυκό που κλέβει τις καρδιές κάθε φορά που το δοκιμάζεις.

Στο παρελθόν, η Μαεριά ήταν το παραδοσιακό κέρασμα των γιορτών. Οι ντόπιοι το προετοίμαζαν με μεγάλη αγάπη και το προσέφεραν σε φίλους και γείτονες για να γιορτάσουν μαζί. Σήμερα, το γλυκό αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πασχαλινής νηστείας αλλά και των μοναστηριών της Κω, όπου παρασκευάζεται από τις γαστρονομικές μονές με μεράκι και αφοσίωση.

Η παρασκευή της Μαεριάς είναι πολύ απλή, αλλά απαιτεί υπομονή και μεράκι. Τα βασικά υλικά που χρειάζεστε είναι αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, μπακίνι κανέλα και μείγμα φρέσκου γάλακτος. Ξεκινήστε ανακατεύοντας τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενούς αλεύρι. Προσθέστε σιγά-σιγά την κανέλα και το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια απαλή κρέμα.

Έπειτα, ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτάτε ένα κουταλάκι από την κρέμα σε μικρά χαρτάκια με χειροποίητες ριγές. Βάλτε τα χαρτάκια σε ένα ταψί και ζυμαριάστε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφού το γλυκό κρυώσει, αφαιρέστε τα χαρτάκια και σερβίρετε τη Μαεριά με παγωτό βανίλια. Η πρώτη μπουκιά θα σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, καθώς η γλυκιά κρέμα ταιριάζει άψογα με τη ζεστή κανέλα και τη λαχταριστή βανίλια.

Η Μαεριά με κανέλα είναι εδώ για να σας γεμίσει την καρδιά με γλύκα και να σας ταξιδέψει στην παράδοση και τον πλούτο των γεύσεων της Κω. Απολαύστε την κάθε στιγμή και αφεθείτε στη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρει αυτό το υπέροχο γλυκό. Καλή απόλαυση!