2 Οκτωβρίου 2025

Μαριναρισμένα Παντζάρια με Ξύδι και Κρεμμύδι”

Τελευταία Άρθρα

Κόβεται το κάπνισμα σε 4 βήματα; Η μέθοδος που «δουλεύει»

Ο James Clear, συγγραφέας του βιβλίου «Προσωπικές συνήθειες», παρουσιάζει μια μέθοδο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες τ

Ο Giorgio Armani και η αφοσίωσή του στη μόδα

Στα 89 του ο Giorgio Armani εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αφεντικό στον κόσμο της μόδας. Με το μεγάλο του σόου με τίτλο "One Night Only Venice", ο διάσημ

Στην Kinsen-Europcar Greece το βραβείο «Network Development Award 2022»

Η εταιρεία Kinsen-Europcar Greece ανακήρυξεται νικήτρια του βραβείου «Network Development Award 2022» στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο του Europcar Mobility G

Κοιμάστε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια; Υπάρχει λόγος (και καλά κάνετε)

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους, προκαλώντας γέλιο ή και... θέμα με τον αριθμό των μαξιλαριών που χρειάζοντ

8 καταπληκτικά Airbnb για τη Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για city breaks, γνωστή για τον πολιτισμό, την εκπληκτική γαστρονομία και τη νυχτερινή διασκέδαση. Είναι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
– ½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
– 2 κ.σ. ζάχαρη
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 4 ολόκληρους κόκκους πιπεριού
– 2 ολόκληρα γαρύφαλλα
– 3 φλ. παντζάρια στον ατμό, κομμένα

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Μαρινάρουμε τα παντζάρια μας για πλούσια γεύση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τους κόκκους πιπεριού και τα γαρύφαλλα. Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 2: Προσθέτουμε τα παντζάρια και σιγοβράζουμε
Αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 4 έως 6 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμένα παντζάρια.

Βήμα 3: Αφήνουμε τα παντζάρια να μαριναριστούν
Μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να απορροφήσουν τις γεύσεις.

Βήμα 4: Διατηρούμε τα παντζάρια φρέσκα
Αφού κρυώσουν εντελώς τα παντζάρια, τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε νόστιμα και γευστικά μαριναρισμένα παντζάρια με ξύδι και κρεμμύδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γευστική παράσταση σε σαλάτες ή ως λαχταριστή παρέα με το γεύμα μας. Απολαύστε αυτή τη φρέσκια συνταγή και δώστε νέα διάσταση στα παντζάρια σας! Πηγή: vita.gr (τροποποιημένο)