Υλικά:
– 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
– ½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
– 2 κ.σ. ζάχαρη
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 4 ολόκληρους κόκκους πιπεριού
– 2 ολόκληρα γαρύφαλλα
– 3 φλ. παντζάρια στον ατμό, κομμένα
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Μαρινάρουμε τα παντζάρια μας για πλούσια γεύση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τους κόκκους πιπεριού και τα γαρύφαλλα. Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2: Προσθέτουμε τα παντζάρια και σιγοβράζουμε
Αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 4 έως 6 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμένα παντζάρια.
Βήμα 3: Αφήνουμε τα παντζάρια να μαριναριστούν
Μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να απορροφήσουν τις γεύσεις.
Βήμα 4: Διατηρούμε τα παντζάρια φρέσκα
Αφού κρυώσουν εντελώς τα παντζάρια, τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.
Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε νόστιμα και γευστικά μαριναρισμένα παντζάρια με ξύδι και κρεμμύδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γευστική παράσταση σε σαλάτες ή ως λαχταριστή παρέα με το γεύμα μας. Απολαύστε αυτή τη φρέσκια συνταγή και δώστε νέα διάσταση στα παντζάρια σας! Πηγή: vita.gr (τροποποιημένο)