4 Δεκεμβρίου 2025

Μαριναρισμένα Παντζάρια με Ξύδι και Κρεμμύδι”

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
– ½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
– 2 κ.σ. ζάχαρη
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 4 ολόκληρους κόκκους πιπεριού
– 2 ολόκληρα γαρύφαλλα
– 3 φλ. παντζάρια στον ατμό, κομμένα

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Μαρινάρουμε τα παντζάρια μας για πλούσια γεύση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τους κόκκους πιπεριού και τα γαρύφαλλα. Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 2: Προσθέτουμε τα παντζάρια και σιγοβράζουμε
Αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 4 έως 6 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμένα παντζάρια.

Βήμα 3: Αφήνουμε τα παντζάρια να μαριναριστούν
Μεταφέρουμε τα παντζάρια σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να απορροφήσουν τις γεύσεις.

Βήμα 4: Διατηρούμε τα παντζάρια φρέσκα
Αφού κρυώσουν εντελώς τα παντζάρια, τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε νόστιμα και γευστικά μαριναρισμένα παντζάρια με ξύδι και κρεμμύδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γευστική παράσταση σε σαλάτες ή ως λαχταριστή παρέα με το γεύμα μας. Απολαύστε αυτή τη φρέσκια συνταγή και δώστε νέα διάσταση στα παντζάρια σας! Πηγή: vita.gr (τροποποιημένο)