Υλικά
– 200 γρ. νέα φέτα
– 25 γρ. ψιλοκομμένα φρυγανιά
– 25 γρ. φρέσκο σουσάμι
– 1 αυγό
– 80 γρ. ποιοτικό αλεύρι
– ½ κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο
– Μέλι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε ένα πιάτο ανακατέψτε τη φρυγανιά με το σουσάμι για να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
2. Σε άλλο πιάτο χτυπήστε το αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάλτε το αλεύρι.
3. Αφήστε τη φέτα να στραγγίσει και ταμπονάρετε την με απορροφητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι φέτας πάχους περίπου 1 εκ.
4. Περάστε τη φέτα από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν όλες τις πλευρές.
5. Στη συνέχεια βουτήξτε τη φέτα στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς και σουσαμιού, ώστε να κολλήσει παντού.
6. Τοποθετήστε τη φέτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψεκάστε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.
7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C, σε λειτουργία αέρα, για 13-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.
8. Γαρνίρετε με μέλι και σερβίρετε.
*Σημείωση: Το αρχικόδεν έχει τίτλο. Ο δικός μου τίτλος επιδιώκει να περιγράψει τη γεύση του πιάτου και να προκαλέσει ενδιαφέρον στον αναγνώστη.