3 Οκτωβρίου 2025

Μελωδία από φέτα και σουσάμι

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 200 γρ. νέα φέτα
– 25 γρ. ψιλοκομμένα φρυγανιά
– 25 γρ. φρέσκο σουσάμι
– 1 αυγό
– 80 γρ. ποιοτικό αλεύρι
– ½ κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο
– Μέλι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα πιάτο ανακατέψτε τη φρυγανιά με το σουσάμι για να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
2. Σε άλλο πιάτο χτυπήστε το αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάλτε το αλεύρι.
3. Αφήστε τη φέτα να στραγγίσει και ταμπονάρετε την με απορροφητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι φέτας πάχους περίπου 1 εκ.
4. Περάστε τη φέτα από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν όλες τις πλευρές.
5. Στη συνέχεια βουτήξτε τη φέτα στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς και σουσαμιού, ώστε να κολλήσει παντού.
6. Τοποθετήστε τη φέτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψεκάστε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.
7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C, σε λειτουργία αέρα, για 13-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.
8. Γαρνίρετε με μέλι και σερβίρετε.

*Σημείωση: Το αρχικόδεν έχει τίτλο. Ο δικός μου τίτλος επιδιώκει να περιγράψει τη γεύση του πιάτου και να προκαλέσει ενδιαφέρον στον αναγνώστη.