4 Δεκεμβρίου 2025

Μελωδία από φέτα και σουσάμι

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά
– 200 γρ. νέα φέτα
– 25 γρ. ψιλοκομμένα φρυγανιά
– 25 γρ. φρέσκο σουσάμι
– 1 αυγό
– 80 γρ. ποιοτικό αλεύρι
– ½ κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο
– Μέλι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα πιάτο ανακατέψτε τη φρυγανιά με το σουσάμι για να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
2. Σε άλλο πιάτο χτυπήστε το αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάλτε το αλεύρι.
3. Αφήστε τη φέτα να στραγγίσει και ταμπονάρετε την με απορροφητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι φέτας πάχους περίπου 1 εκ.
4. Περάστε τη φέτα από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν όλες τις πλευρές.
5. Στη συνέχεια βουτήξτε τη φέτα στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς και σουσαμιού, ώστε να κολλήσει παντού.
6. Τοποθετήστε τη φέτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψεκάστε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο.
7. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C, σε λειτουργία αέρα, για 13-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.
8. Γαρνίρετε με μέλι και σερβίρετε.

*Σημείωση: Το αρχικόδεν έχει τίτλο. Ο δικός μου τίτλος επιδιώκει να περιγράψει τη γεύση του πιάτου και να προκαλέσει ενδιαφέρον στον αναγνώστη.