6 Οκτωβρίου 2025

Μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου – Η απόλυτη γευστική εκπληξη!

Τελευταία Άρθρα

5 έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ανυπομονησία των παιδιών

Συχνά αντιμετωπίζουμε την ανυπομονησία των παιδιών μας, ενώ και εμείς οι ενήλικες δυσκολευόμαστε να περιμένουμε. Ωστόσο, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να βοη

17 σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό χρειάζεται να κοιμηθεί

Όταν έχετε ένα μωρό, είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεστε τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεται να κοιμηθεί. Ένα μωρό δεν μπορεί να σας εκφράσει μόνο του την

Το να μιλάς για γονείς είναι εύκολο, το να είσαι γονιός όχι

Στην ηλικία των 28, έκανα παιδί και βρέθηκα ως η μόνη μητέρα στην παρέα μου. Οι φίλες μου εξακολουθούσαν να είναι στη φάση που ήμουν δύο χρόνια πριν: Που θ

Δοκιμή Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid 225

Το Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid 225 είναι ένα αυτοκίνητο που θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο μοντέλο της Citroen τα τελευταία 20-25 χρόνια. Η υβ

Εννέα κινήσεις για να ενισχύσεις τη μνήμη σου

Τα κενά στη μνήμη μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε και δε σχετίζονται απαραίτητα με την ηλικία. Εάν θέλεις να βελτιώσεις τη μνήμη σου, μπορείς να ακολου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η απόλυτη συνταγή για μηλόπιτα σε φορμάκια έρχεται από την διάσημη σεφ Βέφα Αλεξιάδου! Σε αυτή την εκδοχή, τα αρωματικά κανέλα και λεμόνι αναδεικνύουν την γεύση, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα εξαφανίσει κάθε λιγνό πειράγματα γρήγορα! Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτή τη λαχταριστή μηλόπιτα και να κατακτήσετε τους πάντες με τις μοναδικές σας ικανότητες ζαχαροπλαστικής!

Υλικά:
– 500 γρ. μήλα, τριμμένα
– 200 γρ. ζάχαρη
– 200 γρ. αλεύρι
– 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κ.γ. κανέλα
– Μια πρέζα αλάτι
– Το ζεστό νερό από ένα λεμόνι
– Φύλλα κέικ ή χάρτινα φορμάκια

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζετε τα φορμάκια με τα φύλλα κέικ ή χάρτινα φορμάκια.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε την κανέλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα με τα μήλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό νερό από το λεμόνι, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
5. Μεταφέρετε τη ζύμη στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 3/4 του ύψους.
6. Ψήνετε τις μηλόπιτες στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να είναι αφράτες.
7. Αφήστε τις μηλόπιτες να κρυώσουν ελαφρά, κατόπιν απομακρύνετε τις από τα φορμάκια και σερβίρετε τις ακόμα ζεστές με μια σούπερ ζεστή κούπα τσάι ή καφέ.

Αυτή η μηλόπιτα σε φορμάκια αποτελεί την ιδανική επιλογή για να χαρίσετε γευστικές στιγμές σε εκδηλώσεις και γιορτινές συγκεντρώσεις. Η συνδυαστική γεύση της κανέλας με το λεμόνι δημιουργεί μια απόλυτα ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο, ενώ η αφράτη υφή της ζύμης και το φρέσκο άρωμα των μηλών την καθιστούν αδύνατο να αντισταθεί κανείς. Συνοδεύστε την με μια σφιχτή σούπερ ζεστή κούπα τσάι ή καφέ, για να απολαύσετε μοναδικές γευστικές απολαύσεις.

Ανακαλύψτε την απόλυτη γεύση των φρέσκων μήλων με την μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου, μια επιλογή που κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!