12 Μαρτίου 2025

Μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου – Η απόλυτη γευστική εκπληξη!

Τελευταία Άρθρα

Κινδυνεύουμε όλοι από την χρήση του κινητού: Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι;

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από χάκερ: Αποφεύγοντας αυτούς τους κωδικούς

Όταν πρόκειται για online ταυτοποίηση, οι κωδικοί πρόσβασης είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος. Με τον αυξανόμενο αριθμό εφαρμογών που απαιτούν κωδικούς, είναι δύ

Ο Μαγικός Κόσμος του Ροδόνερου: Ανακαλύψτε τις Πανίσχυρες Ιδιότητές του με Ένα Εύκολο Εγχειρίδιο για το Σπίτι

Ο ροδόνερος είναι ένας θησαυρός από φυσικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τα πολυάριθμα οφέλη του στην ιατρική, την ομορφιά και τη θρησκεί

18 καταπληκτικά χειμερινά Retreat Centers από όλο τον κόσμο για ψυχική και σωματική αναζωογόνηση

Μοναδικές εμπειρίες υπόσχονται τα 18 χειμερινά θέρετρα από όλο τον κόσμο, που σας προσκαλούν να απολαύσετε μια αναζωογονητική απόδραση ψυχής και σώματος. Με α

Ανθεκτικά μικρόβια: Η απειλή που πλήττει την υγεία μας – Νέοι τρόποι αντιμετώπισης

Η αντιμικροβιακή αντοχή αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές απειλές για τη Δημόσια Υγεία παγκοσμίως. Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Η απόλυτη συνταγή για μηλόπιτα σε φορμάκια έρχεται από την διάσημη σεφ Βέφα Αλεξιάδου! Σε αυτή την εκδοχή, τα αρωματικά κανέλα και λεμόνι αναδεικνύουν την γεύση, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα εξαφανίσει κάθε λιγνό πειράγματα γρήγορα! Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτή τη λαχταριστή μηλόπιτα και να κατακτήσετε τους πάντες με τις μοναδικές σας ικανότητες ζαχαροπλαστικής!

Υλικά:
– 500 γρ. μήλα, τριμμένα
– 200 γρ. ζάχαρη
– 200 γρ. αλεύρι
– 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κ.γ. κανέλα
– Μια πρέζα αλάτι
– Το ζεστό νερό από ένα λεμόνι
– Φύλλα κέικ ή χάρτινα φορμάκια

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζετε τα φορμάκια με τα φύλλα κέικ ή χάρτινα φορμάκια.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε την κανέλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα με τα μήλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό νερό από το λεμόνι, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
5. Μεταφέρετε τη ζύμη στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 3/4 του ύψους.
6. Ψήνετε τις μηλόπιτες στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να είναι αφράτες.
7. Αφήστε τις μηλόπιτες να κρυώσουν ελαφρά, κατόπιν απομακρύνετε τις από τα φορμάκια και σερβίρετε τις ακόμα ζεστές με μια σούπερ ζεστή κούπα τσάι ή καφέ.

Αυτή η μηλόπιτα σε φορμάκια αποτελεί την ιδανική επιλογή για να χαρίσετε γευστικές στιγμές σε εκδηλώσεις και γιορτινές συγκεντρώσεις. Η συνδυαστική γεύση της κανέλας με το λεμόνι δημιουργεί μια απόλυτα ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο, ενώ η αφράτη υφή της ζύμης και το φρέσκο άρωμα των μηλών την καθιστούν αδύνατο να αντισταθεί κανείς. Συνοδεύστε την με μια σφιχτή σούπερ ζεστή κούπα τσάι ή καφέ, για να απολαύσετε μοναδικές γευστικές απολαύσεις.

Ανακαλύψτε την απόλυτη γεύση των φρέσκων μήλων με την μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου, μια επιλογή που κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!