4 Δεκεμβρίου 2025

Μπρόκολο: Ο καλύτερος τρόπος μαγείρεματος για αντικαρκινική προστασία

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά γεύματα μας.

Ειδικότερα, σχετικά με το μπρόκολο, έχει αποδειχθεί ότι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι ο ατμός για πέντε λεπτά. Αυτός ο τρόπος διατηρεί το ένζυμο μυροσινάση, το οποίο είναι κρίσιμο για το σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Αν δεν τηρηθεί αυτό το χρονικό πλαίσιο, όπως συμβαίνει με μαγείρεμα στον ατμό για περισσότερα από πέντε λεπτά, ψήσιμο, μαγείρεμα στα μικροκύματα ή άλλες μεθόδους όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, τότε αυτό το ένζυμο και οι αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού καταστρέφονται
Μπρόκολο: Ο καλύτερος τρόπος μαγείρεματος για αντικαρκινική προστασία
Οι επιστήμονες συνιστούν να επιλέγουμε τον τρόπο μαγειρέματος στον ατμό για το μπρόκολο, έτσι ώστε να επωφελούμαστε από τις αντικαρκινικές ιδιότητές του. Έτσι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη προστασία ενάντια στην ασθένεια, διατηρώντας τον οργανισμό μας υγιή και ισορροπημένο. Ας θυμόμαστε πάντα ότι η μαγειρική μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη διατήρηση της υγείας μας!