3 Οκτωβρίου 2025

Μπρόκολο: Ο καλύτερος τρόπος μαγείρεματος για αντικαρκινική προστασία

Τελευταία Άρθρα

Κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλοι απρόσκλητοι επισκέπτες του καλοκαιριού

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών, συχνά αντιμετωπίζουμε την ενόχληση από κουνούπια, φίδια, μέδουσες και άλλα απρόσκλητα επισκέπτες. Οι κ

“Electabaz: «Όσα δεν μπορώ να πω, τα λέω με τη μουσική μου»”

Ο Electabaz, γνωστός και ως Παναγιώτης Μπαζάνης, είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο ελληνικό beatmaking community. Γεννημένος το 1996 στην Καρδίτσα κα

Το νέο venue EON στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Το επικείμενο event "The Wall of Sound" αναμένεται να φέρει νέες εμπειρίες στην Αθηναϊκή νυχτερινή ζωή. Αυτό το μοναδικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1,

Οι καφέ αρκούδες κινδυνεύουν λόγω έλλειψης σολομού

Στην Ιαπωνία, ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων μειώνεται ανησυχητικά λόγω ασιτίας. Σύμφωνα με έκθεση της εφημερίδας Guardian, 8 στις 10 μικρές αρκούδες που γε

Απεργία: Ακινητοποιημένα τρένα, προαστιακός και πλοία την Τετάρτη

Σήμερα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από φορείς και οργανισμούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Τα τρένα και

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά γεύματα μας.

Ειδικότερα, σχετικά με το μπρόκολο, έχει αποδειχθεί ότι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι ο ατμός για πέντε λεπτά. Αυτός ο τρόπος διατηρεί το ένζυμο μυροσινάση, το οποίο είναι κρίσιμο για το σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Αν δεν τηρηθεί αυτό το χρονικό πλαίσιο, όπως συμβαίνει με μαγείρεμα στον ατμό για περισσότερα από πέντε λεπτά, ψήσιμο, μαγείρεμα στα μικροκύματα ή άλλες μεθόδους όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, τότε αυτό το ένζυμο και οι αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού καταστρέφονται
Μπρόκολο: Ο καλύτερος τρόπος μαγείρεματος για αντικαρκινική προστασία
Οι επιστήμονες συνιστούν να επιλέγουμε τον τρόπο μαγειρέματος στον ατμό για το μπρόκολο, έτσι ώστε να επωφελούμαστε από τις αντικαρκινικές ιδιότητές του. Έτσι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη προστασία ενάντια στην ασθένεια, διατηρώντας τον οργανισμό μας υγιή και ισορροπημένο. Ας θυμόμαστε πάντα ότι η μαγειρική μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη διατήρηση της υγείας μας!