4 Δεκεμβρίου 2025

Νέα έκδοση: Λαχανοσαλάτα με εξωτική συνοδευτική σάλτσα

Τελευταία Άρθρα

Μια νέα προσέγγιση για το πρόβλημα της ρύπανσης από σκουπίδια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Ιταλία. Το πρωτάθλημα Plogging, ένας συνδυασμός του...

Μια πρόσφατη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Plogging έλαβε χώρα στην Ιταλία, με περισσότερους από 70 αθλητές από 16 χώρες να συμμετέχουν. Οι αθλητές

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

Ο ρόλος των γονιών στην ανατροφή των παιδιών τους είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Ωστόσο, πολλές φορές, λόγω έλλειψης

Εκπληκτικό: Δείτε ποσους πόρους χρειάστηκε να επενδύσει ο ιδιοκτήτης για τη συντήρηση του Tesla του

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, υπάρχουν ανθρωποι που τα έχουν στην κατοχή τους εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από αυτούς είναι

Αυξάνονται οι ψυχικές διαταραχές: Ευάλωτος 1 στους 6 Ευρωπαίους – Η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής

Το 2019, πριν από την πανδημία, περίπου 84 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, δηλαδή ένας στους έξι κατοίκους της ΕΕ.

Κλιματική κρίση, ατμοσφαιρική ρύπανση και βιώσιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η ατμοσφαιρική ρύπανση σχετίζεται με εκατομμύρια πρώιμους θανάτους κάθε χρόνο. Ο αέρας που αναπνέουμε επηρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 1 μικρό κεφάλι πράσινο λάχανο, κομμένο (περίπου 8 φλοιών)
– 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
– 2 κουταλιές σούπας ξύδι ρυζιού
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας (με χαμηλό νάτριο)
– 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
– 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στην υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κομμένο λάχανο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Βήμα 2: Ψήστε το λάχανο στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ελαφριά ροδίλα, για περίπου 25 λεπτά. Μετά τα μισά της ψησίματος, αλλάξτε τη θέση των ταψιών ανάμεσα στην επάνω και την κάτω σχάρα.

Βήμα 3: Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε την παρμεζάνα, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλεσμένο πιπέρι και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4: Μεταφέρετε το λαχανικό σε ένα μπολ και προσθέστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά για να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Βήμα 5: Αφήστε να ηρεμήσει για περίπου 15 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να ενωθούν, και γαρνίρετε με πρόσθετο πιπέρι πριν το σερβίρισμα, αν επιθυμείτε.

Πηγή: vita.gr