Υλικά:
– 1 μικρό κεφάλι πράσινο λάχανο, κομμένο (περίπου 8 φλοιών)
– 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
– 2 κουταλιές σούπας ξύδι ρυζιού
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας (με χαμηλό νάτριο)
– 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
– 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στην υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κομμένο λάχανο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Βήμα 2: Ψήστε το λάχανο στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ελαφριά ροδίλα, για περίπου 25 λεπτά. Μετά τα μισά της ψησίματος, αλλάξτε τη θέση των ταψιών ανάμεσα στην επάνω και την κάτω σχάρα.
Βήμα 3: Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε την παρμεζάνα, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλεσμένο πιπέρι και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4: Μεταφέρετε το λαχανικό σε ένα μπολ και προσθέστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά για να καλυφθεί ομοιόμορφα.
Βήμα 5: Αφήστε να ηρεμήσει για περίπου 15 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να ενωθούν, και γαρνίρετε με πρόσθετο πιπέρι πριν το σερβίρισμα, αν επιθυμείτε.
Πηγή: vita.gr