2 Οκτωβρίου 2025

Νέα έκδοση: Λαχανοσαλάτα με εξωτική συνοδευτική σάλτσα

Τελευταία Άρθρα

Το κρασί με απλά λόγια: Το καλύτερο οινοφιλικό podcast ήρθε στη LiFO

Πώς επιλέγουμε τι κρασί θα πιούμε σε ένα εστιατόριο και πώς το δοκιμάζουμε; Γιατί στριφογυρίζουμε το ποτήρι του κρασιού και μετά το μυρίζουμε; Πώς γίνεται

Το TikTok ο νέος οδηγός των ταξιδιών

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Stuart Flint, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρηματικών λύσεων του TikTok, συνομίλησε με την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Γούτ

Το σούπερ γιοτ που θα «πετάει» πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Lazzarini Design Studio παρουσιάζει ένα καινοτόμο σκάφος, το Plectrum, το οποίο ξεχωρίζει για το μοναδικό σύστημα κίνησής του. Αυτό το ηλεκτρικό σούπερ

Οι πανοπλίες της ελληνικής ιστορίας

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει την έκθεση "Πανοπλίες, η τέχνη του οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα" που πραγματοποιείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολ

Το στυλ και η προσωπικότητα του Ckye

Σήμερα συναντήσαμε τον Ckye και τον ρωτήσαμε για το στυλ του και το τι τον εμπνέει. Ο Ckye είναι μουσικός και μοντέλο και έχει ασχοληθεί με αυτές τις δραστ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υλικά:
– 1 μικρό κεφάλι πράσινο λάχανο, κομμένο (περίπου 8 φλοιών)
– 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
– 2 κουταλιές σούπας ξύδι ρυζιού
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας (με χαμηλό νάτριο)
– 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
– 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στην υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κομμένο λάχανο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Βήμα 2: Ψήστε το λάχανο στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ελαφριά ροδίλα, για περίπου 25 λεπτά. Μετά τα μισά της ψησίματος, αλλάξτε τη θέση των ταψιών ανάμεσα στην επάνω και την κάτω σχάρα.

Βήμα 3: Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε την παρμεζάνα, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλεσμένο πιπέρι και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4: Μεταφέρετε το λαχανικό σε ένα μπολ και προσθέστε τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά για να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Βήμα 5: Αφήστε να ηρεμήσει για περίπου 15 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να ενωθούν, και γαρνίρετε με πρόσθετο πιπέρι πριν το σερβίρισμα, αν επιθυμείτε.

Πηγή: vita.gr